De een zijn dood, de ander zijn brood. En zo gaat het ook met chocolade zo blijkt. Door een salmonellabesmetting in de fabriek van Barry Callebaut in Wieze dreigde zo’n 1.000 ton chocolade verloren te gaan. Maar in plaats van de verbrandingsoven gaat de besmette lading nu naar de biogascentrales. “Zo kunnen 300 tot 500 gezinnen een jaar lang energie krijgen.” [naar artikel]
18:17 Een leger bacteriën doet zich de komende weken tegoed aan meer dan 1 miljoen kilo met salmonella besmette chocolade uit de Barry Callebaut-fabriek in Wieze. Die beestjes maken er gas en elektriciteit ... [naar artikel]
14:02 De Zwitserse chocoladereus maakt zich sterk dat in geen enkel land met salmonella besmette chocolade in de winkelrekken geraakt is. Sinds woensdag ligt de chocoladefabriek van het bedrijf in Wieze sti... [naar artikel]
Van de honderden ton chocolade met salmonella in de fabriek van Barry Callebaut in Wieze zal over afzienbare tijd niets meer overblijven. Alle besmette chocolade vertrekt met vrachtwagens naar een gespecialiseerde verwerker. Intussen ligt de fabriek nog steeds stil. “Dit is een aderlating voor ons bedrijf”, zegt woordvoerder Korneel Warlop. [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Dat maakte het bedrijf bekend. [naar artikel]
In de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze, bij Lebbeke, is begin deze week salmonella ontdekt. Alle chocoladeproducten die na 25 juni zijn gemaakt, werden geblokkeerd. Er zou niets bij de consument zijn terechtgekomen. Alles wordt nu gedesinfecteerd, daarna kan Barry Callebaut weer opstarten. [naar artikel]
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Volgens het bedrijf zou er niets van bij de consument terechtgekomen zijn en moeten er voorlopig geen producten worden teruggeroepen. Maar helemaal zeker is het niet of er eventueel besmette producten in de winkelrekken zouden liggen. Het onderzoek loopt nog. [naar artikel]
De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt “te laat” verwittigd te zijn, klinkt het zaterdag in La Dernière Heure. [naar artikel]
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Volgens het bedrijf zou er niets van bij de consument terechtgekomen zijn en moeten er voorlopig geen producten worden teruggeroepen. [naar artikel]
De chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze draait weer op volledige capaciteit. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Dat maakte het bedrijf bekend. [naar artikel]
Eén minuscule bacterie heeft de grootste chocoladefabriek ter wereld op haar knieën gekregen. De fabriek van Barry Callebaut in het Oost-Vlaamse Wieze legde de productie stil nadat salmonella de kop op stak. Een klap voor Callebaut, met ook een gigantische impact op de pralines, repen en koekjes die elders van de band rollen. [naar artikel]
Eén minuscule bacterie heeft de grootste chocoladefabriek ter wereld op haar knieën gekregen. De fabriek van Barry Callebaut in het Oost-Vlaamse Wieze legde de productie stil nadat salmonella de kop op stak. Een klap voor Callebaut, met ook een gigantische impact op de pralines, repen en koekjes die elders van de band rollen. [naar artikel]
Na Ferrero in zijn fabriek in Aarlen, kampt nu ook chocolademaker Barry Callebaut met een salmonellabesmetting, en wel in zijn vestiging in het Oost-Vlaamse Wieze. Die site staat bekend als de grootste chocoladefabriek ter wereld. Barry Callebaut maakte het nieuws zelf bekend. “Op maandag 27 juni ontdekten we een salmonellapositief productielot vervaardigd in Wieze. Dankzij […] [naar artikel]
06:57 De chocoladeproductie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze blijft tot nader order opgeschort. [naar artikel]
Landbouwers, maar ook energieleveranciers: Wim Verbreuken en Petra Thys uit Kalmthout produceren behalve melk en yoghurt nu ook groene stroom, recht vanuit hun koeienstal. In hun eigen biogascentrale wordt energie opgewekt uit de mest van 170 koeien. Ze zijn volledig zelfvoorzienend, en kunnen daarbovenop nog eens zestig gezinnen van stroom voorzien. Ook de groene stroom op Werchter Parklife komt vanuit hun stallen. [naar artikel]
Eén minuscule bacterie heeft de grootste chocoladefabriek ter wereld op haar knieën gekregen. De fabriek van Barry Callebaut in het Oost-Vlaamse Wieze legde de productie stil nadat salmonella de kop op stak. Een klap voor Callebaut, met ook een gigantische impact op de pralines, repen en koekjes die elders van de band rollen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.