Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
16:21 uur

Politie Brasschaat geeft verkeerslessen aan 50 volwassenen met mentale beperking: "Zij kunnen moeilijk het verkeer inschatten"

VRT NWS

23/06/2022 - 13:09

De politie van Brasschaat geeft voor het eerst verkeerslessen aan 50 volwassenen met een mentale beperking in begeleidingscentrum openluchtopvoeding De Rotonde. Vooral de dode hoek komt aan bod. "Veel bewoners komen met de fiets naar hier", zegt De Rotonde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wanneer kunnen kinderen zelfstandig in het verkeer? "Van zodra ze de verkeersrisico's kunnen inschatten" (25/08/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft geen pasklaar antwoord op de vraag: Wanneer kunnen kinderen alleen in het verkeer? "De ondergrens is acht jaar. Tot die leeftijd kunnen kinderen de verkeersrisico's niet begrijpen en inschatten. Veel hangt ook af van de verkeerssituatie waarin de kinderen zich moeten begeven", legt Werner De Dobbeleer van de VSV uit in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 2. Jongeman met mentale beperking aangevallen door groep jongeren in Lommel: "Dit geweld is buiten proportie" (14/04/2021 - VRT NWS)
  Een man van 29 met een mentale beperking is dinsdagmiddag aangevallen en in het ziekenhuis geslagen in het Barrierspark in Lommel. Een groepje van een zevental minderjarige jongeren werd meegenomen voor verhoor naar het commissariaat.
  [naar artikel]
 3. "Sexting is normaal bij jongeren, maar ze kunnen de impact niet inschatten" (13/06/2017 - De Redactie)
  Volgens expert in pesten Guy Deboutte kunnen jongeren de impact van sexting maar moeilijk inschatten, vooral als een pikante foto terecht komt bij mensen voor wie ze niet bedoeld is. Dat kan leiden tot een bijzonder vorm van cyberpesten, en dat vormt een groot probleem.
  [naar artikel]
 4. Politie Voeren geeft verkeerslessen (06/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Veilig fietsen in het verkeer was het onderwerp dat zowel theoretisch als praktisch aan bod kwam voor de Voerense leerlingen van de provinciale basisschool van ’s-Gravenvoeren.
  [naar artikel]
 5. "Superwoman, maar ook maar een mens": wat kan mentale tik van wereldtopper Simone Byles op Olympische Spelen verklaren? (27/07/2021 - VRT NWS)
  De beslissing van de Amerikaanse wereldtopper Simone Biles om de teamfinale van het turnen op de Olympische Spelen om mentale redenen te verlaten, is een verstandige keuze. Dat vindt sportpsycholoog Caroline Jannes. "Als je op zo'n moment verder zou gaan dan zou je jezelf in gevaar kunnen brengen, ook fysiek", zegt ze in "De wereld vandaag" op Radio 1. Ex-turner Gaëlle Mys herkent zich op haar beurt in Biles: "Ik had op mijn zestiende ook blokkades die ik moeilijk kon controleren."
  [naar artikel]
 6. Wat ik níét leerde door die "pedagogische" tikken... (24/11/2018 - VRT NWS)
  De commotie deze week over de "pedagogische tik" in de populaire Eén-serie "Thuis" raakt een gevoelige snaar bij volwassenen die vroeger "tikken" moesten verdragen. Zo'n slachtoffer vraagt nu om publiek te tonen hoe mensen wél positief met conflicten kunnen omgaan. In "Thuis" geeft Nancy een mep aan Britney nadat dochterlief in een verhitte discussie haar moeder "bitch" had genoemd.
  [naar artikel]
 7. Verkeerslessen moeten veiligheid van kinderen op de fiets verhogen (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur van Bilzen wil meer kinderen aan het fietsen krijgen. Om dat veilig te laten verlopen organiseert de stad praktijkgerichte verkeerslessen voor schoolkinderen van 10 tot en met 12 jaar. Op deze manier leren ze meteen op het terrein de mogelijke gevaren in het verkeer en weten ze hoe ze zich veilig kunnen verplaatsen.
  [naar artikel]
 8. Zorggezin uit Wevelgem zoekt dwerggeiten en konijnen: "Gasten met beperking zullen er goed voor zorgen" (25/11/2020 - VRT NWS)
  Voor de Warmste Week is een bijzondere oproep binnengekomen van een gezin met 5 kinderen uit Wevelgem. Ze wonen samen met 10 volwassenen met een beperking. "In de tuin hebben we nog plaats voor dwerggeiten en konijnen", zegt zorgmama Tine Scherpereel.
  [naar artikel]
 9. Gelijkekansencentrum wil meer mensen met mentale beperkingen in stemhok: "Zijn ze écht allemaal onbekwaam?" (22/05/2019 - VRT NWS)
  Mensen met een mentale beperking of een psychische aandoening moeten meer worden gesteund om te gaan stemmen. Dat zegt Unia, het centrum voor gelijke kansen, naar aanleiding van de verkiezingen nu zondag. Die mensen mógen op zich wel stemmen, maar krijgen nu vaak een medisch attest zodat ze thuis kunnen blijven. 
  [naar artikel]
 10. VZW Helpinaut Westmalle: "Ook volwassenen met autisme kunnen onze steun gebruiken" (29/10/2020 - VRT NWS)
  Volwassen mensen met autisme hebben het vaak heel moeilijk om een sociaal netwerk op te bouwen en andere mensen op te zoeken. Katelijne Bervoets ondervond het met haar zoon van 21. Daarom richtte ze in haar woonplaats Westmalle de vzw Helpinaut op. Die organiseert activiteiten en workshops op maat van jongeren en volwassenen met autisme. Naar aanleiding van "Beste Buren voor de Warmste Week" doet ze een oproep aan vrijwilligers om die activiteiten mee te begeleiden.
  [naar artikel]
 11. Politie gaat criminaliteit voorspellen (30/08/2018 - De Morgen)
  De Belgische politie wil net als andere landen, zoals Nederland, databanken en algoritmes gebruiken om criminaliteit te voorspellen nog voor ze gebeurt. "Veel politiediensten hebben ons laten weten dat ze behoefte hebben aan zulke tools voor predictive policing", zegt Guy Theyskens, de woordvoerder van de federale politie, vandaag in De Tijd. "Bijvoorbeeld om beter te kunnen inschatten in welke gebieden er op welk moment meer risico is op woninginbraken."
  [naar artikel]
 12. Schudt u nog handen, werkt u thuis, en wat met de kinderen? Vul de grote corona-enquête (opnieuw) in (21/04/2020 - VRT NWS)
  Om de evolutie van de coronacurve beter te kunnen inschatten, roept de Universiteit Antwerpen al voor de zesde week op rij op om de wekelijkse coronastudie in te vullen, nog tot 22 uur vanavond. "We brengen evoluties in kaart en leggen verbanden", vertelt professor Philippe Beutels (UA). "Dat is heel belangrijk om het beleid op af te stemmen." Vanaf vandaag kan iedereen ook de resultaten over coronagerelateerde symptomen, social distancing of mentale gezondheid van de voorbije weken raadplegen aan de hand van grafieken op deze website.
  [naar artikel]
 13. Blind zijn in tijden van corona: "Heel moeilijk begeleiding of gepaste zorg te geven"  (29/04/2020 - VRT NWS)
  De coronarichtlijnen zijn voor niemand fijn om op te volgen. Maar voor blinden en slechtzienden, is het al helemaal niet evident. In het centrum Ganspoel in Huldenberg vangen ze kinderen en volwassenen op met een visuele beperking. Voor hen is fysiek contact heel belangrijk.
  [naar artikel]
 14. Politie op zoek naar aanrander van meisje (18) met lichte mentale beperking (11/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De recherche van de lokale politie Neteland is op zoek naar een oudere man die verdacht wordt van aanranding. Het slachtoffer is een meisje van 18 uit Herentals met een lichte mentale beperking. Die fietste zondagavond rond 19 uur langs Vogelzang in de buurt van het militair domein op de grens van Herentals en Vorselaar.
  [naar artikel]
 15. Mensen met een beperking vinden moeilijk opvang tijdens zomervakantie (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor mensen met een beperking is het niet altijd even gemakkelijk om opvang te vinden. Vooral tijdens de zomermaanden is het niet altijd mogelijk om de juiste begeleiding te contacteren. Dat komt door de lange wachtlijsten. "Sommige dingen lopen stroef omdat je geen hulp langs je hebt", zegt Irina Vrijheid, die een beperking heeft. "Dan blijf je met die dingen zitten." Zij heeft nu beroep gedaan op vzw Tevona.
  [naar artikel]
 16. We hebben een aanwervingsbeleid nodig dat mensen ongeacht hun beperking aan boord neemt (10/09/2019 - VRT NWS)
  "Een andere kijk op werk": Onder dat motto roept de Brailleliga werkgevers –en bij uitbreiding iedereen– op om slechtziende en blinde personen betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt. De nieuwe sensibiliseringscampagne werd maandag de wereld ingetrapt en blijkt broodnodig, stelt Benedikte Van Eeghem. Zij werkt al jaren door een gedeeltelijke verlamming met een beperking. "Gelijkschakeling "niet goed zien" en "niet veel kunnen" is van de pot gerukt".
  [naar artikel]
 17. "Mezelf vernederen om uitkering te kunnen behouden", steun krijgen erg moeilijk voor psychiatrische patiënten  (20/03/2021 - VRT NWS)
  Voor wie mentale gezondheidsproblemen heeft en daardoor niet kan werken is het bijna ondoenbaar om een invaliditeitsuitkering te krijgen. Dat zegt de Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheid, een verzameling van zowat 40 organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg. Op hun conferentie vandaag blijkt dat die uitkering nu vooral gericht is op personen met een fysieke beperking, terwijl ook psychiatrische patiënten de uitkering hard nodig hebben.
  [naar artikel]
 18. "Een sociaal project? Schattig? Dat is het net niét" (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zondagavondfictie op Eén met mensen met een mentale beperking in de hoofdrollen. Dat is 'Tytgat Chocolat'. Maar hoed u voor vooroordelen: dit is
  [naar artikel]
 19. Vrouw (22) met beperking valt begeleidster aan, instelling eist 11.000 euro: “Ongegrond én disproportioneel” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  11.000 euro en nog eens 2.500 euro. Dat bedrag dreigt een 22-jarige vrouw met mentale beperking te moeten betalen na een geval van agressie in de Havenzate in Veurne, een ondersteuningscentrum voor mensen met een mentale beperking. In april 2019 viel ze een begeleidster aan. Nu willen de instelling en de begeleidster een torenhoge schadevergoeding. “Disproportioneel en volledig ongegrond", pleitte de advocate van de 22-jarige vrouw op de Veurnse rechtbank.
  [naar artikel]
 20. "Genademoorden" in Oeganda: de gruwelijke getuigenis van een moeder die haar zoon met een beperking wurgde (17/02/2018 - VRT NWS)
  In Oeganda worden kinderen met een beperking vaak vermoord door hun eigen moeder. "Mercy killing" of "genademoord" wordt het genoemd. Luk Dewulf, zelf vader van een kind met een beperking, maakte daarover voor "Vranckx" een reportage die vanavond op Canvas te zien is. Voor vrtnws.be vertelt hij hoe het was om zo'n beklijvende getuigenis als journalist én als vader te filmen.
  [naar artikel]
 21. Alles in het werk om Carlo te laten bekennen: hoe kan de politie beter omgaan met kwetsbare verdachten? (10/02/2022 - VRT NWS)
  Uit een "Pano"-reportage bleek gisteren hoe een jongen met een mentale beperking zwaar onder druk is gezet om een moord te bekennen in 2011. Hoe kan politie en justitie zulke kwetsbare verdachten beter verhoren? En wat is het doel van een verhoor: de waarheid aan het licht brengen of een bekentenis krijgen?
  [naar artikel]
 22. Turnhoutse zeescouts start als eerste in Vlaanderen met Akazee-tak, voor kinderen met een mentale of fysieke beperking (06/04/2021 - VRT NWS)
  Zeescouts Toxandria in Turnhout start een nieuwe afdeling op, voor kinderen tussen 6 en 12 jaar met een mentale of fysieke beperking. Nu is het voor kinderen met een beperking moeilijk om deel te nemen aan de activiteiten van de zeescouts, en daar willen ze bij Toxandria verandering in brengen. Vanaf september zal de Akazee-afdeling elke twee weken samenkomen.
  [naar artikel]
 23. Schepen Luc Sevenhans (N-VA) in Brasschaat: "Extreme praat is nu bon ton" (27/03/2018 - VRT NWS)
  Luc Sevenhans (N-VA), afscheidnemend schepen in Brasschaat, oud-Kamerlid en oud-senator, maakt in Knack een balans op van zijn politieke carrière. Die begon bij het toenmalige Vlaams Blok, waarvoor hij zelfs de afdeling in Brasschaat heeft opgericht. Hij vindt dat zijn huidige partij - de N-VA - "een beetje Vlaams Belang light" is.
  [naar artikel]
 24. Tommy Hilfiger verrast met collectie voor volwassenen met een fysieke beperking (18/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tommy Hilfiger heeft bekendgemaakt dat het een collectie zal lanceren voor volwassenen met een fysieke beperking. Enkele ingrepen aan de kledingstukken moeten ervoor zorgen dat die personen zichzelf makkelijker kunnen aankleden of aangekleed kunnen worden door hulpverleners.
  [naar artikel]
 25. Reekalfje doodgebeten in Brasschaat : "Houd alsjeblieft je hond aan de leiband" (14/07/2020 - VRT NWS)
  Er werd een gewond reekalfje gevonden op het militair domein in Maria-ter-Heide, bij Brasschaat. “Met de afstand tussen de twee hoektanden van de bijtwonden kunnen we de grootte zien van het dier dat heeft gebeten. Hier gaat het heel zeker over een hond”, zegt Marcel Peters van het VOC Brasschaat-Kapellen, het dierenopvangcentrum dat ter plaatse kwam.
  [naar artikel]
 26. Vrouw (22) met beperking valt begeleidster aan, instelling eist 11.000 euro: “U wil haar laten opdraaien voor nieuwe noodknop en torenhoge personeelskosten” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  11.000 euro en nog eens 2.500 euro. Dat bedrag dreigt een 22-jarige vrouw met mentale beperking te moeten betalen na een geval van agressie in de Havenzate in Veurne, een ondersteuningscentrum voor mensen met een mentale beperking. In april 2019 viel ze een begeleidster aan. Nu willen de instelling en de begeleidster een torenhoge schadevergoeding. “Disproportioneel en volledig ongegrond", pleitte de advocate van de 22-jarige vrouw op de Veurnse rechtbank.
  [naar artikel]
 27. Bilzenaar (40) met mentale beperking zinloos in elkaar geslagen: "Ik snap er niks van" (27/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zijn oogkas is gehecht en ziet rood, paars en bruin. Hij draagt een grote plakker op zijn oor, want zijn piercing werd eruit gescheurd. Robby Simenon (40) uit Schoonbeek (Bilzen), die een mentale beperking heeft, werd vrijdagavond in elkaar geslagen. “Hier op de wijk, door twee gasten van begin twintig”, vertelt hij. “Robby is veertig, maar denkt als een jongen van zestien”, zegt zijn moeder Gavina. “Waarom toch dit zinloos geweld?” Ze hebben klacht ingediend.
  [naar artikel]
 28. Illegale shishabar met 30 waterpijpen gevonden in appartement: "Ramen afgeplakt en extra geluidsisolatie" (29/03/2021 - VRT NWS)
  In een appartement in Deurne trof de politie zondag een illegale shishabar aan. Er waren vier volwassenen en vier minderjarigen aanwezig maar vermoedelijk hadden een aantal anderen zich uit de voeten kunnen maken. "De shishabar was duidelijk goed georganiseerd om veel mensen te kunnen ontvangen en nieuwsgierigen buiten te houden", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.
  [naar artikel]
 29. Meisje met mentale beperking mag niet naar school of opvang (23/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Myrthe, een 10-jarig meisje uit Merksem , mag niet naar de noodopvang van haar school: de Leerexpert in Brasschaat. Myrthe heeft een mentale beperking en begrijpt niet wat social distancing is. Op school vinden ze het daarom niet veilig. De moeder van Myrthe is ten einde raad, en begrijpt de reactie van de school niet. Het gaat volgens haar om een school voor bijzonder onderwijs waar meer kinderen zitten die de situatie niet begrijpen.
  [naar artikel]
 30. "Je hart breekt": oplichters bedriegen ober met mentale beperking (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Pannenkoekenhuis Frittella uit het Nederlandse Papendrecht heeft de jacht geopend op twee klanten die vertrokken zonder te betalen. Ze werden...
  [naar artikel]
 31. Na dodelijk ongeval, Agentschap Wegen en Verkeer geeft toe: "Rijksweg in Holsbeek is verkeerd heraangelegd" (18/06/2020 - VRT NWS)
  De Rijksweg in deelgemeente Nieuwrode bij Holsbeek is verkeerd heraangelegd. Dat geeft het Agentschap Wegen en Verkeer toe na verschillende ongevallen, waarvan een met dodelijke afloop vorig weekend. "De aannemer is bij de herstelling vergeten om de asfaltlaag minder glad te maken", klinkt het.
  [naar artikel]
 32. BEKIJK - Nieuw deelplatform voor aangepaste fietsen voor mensen met een beperking: "Ik herleef!" (07/07/2021 - VRT NWS)
  Mensen met een beperking kunnen voortaan gebruik maken van een reservatiesysteem voor deelfietsen. Nu zitten die speciale fietsen vaak verspreid over allerlei organisaties en is het onduidelijk of die uitgeleend kunnen worden. G-Sport Vlaanderen, de organisatie voor sporters met een beperking, wil daar nu iets aan doen. VRT NWS ging kijken in Maldegem.
  [naar artikel]
 33. Een vader op zoek naar zijn verdwenen zoon: "Hij zat uren in de cel. Waarom?" (17/11/2017 - VRT NWS)
  "Woensdagavond 17u30, ik bel mijn zoon. Geen antwoord, wel een sms. "Kan niet Bellen. Ben bij de politie." "Waarom?" "Rellen muntpunt" en "Ik kan moeilijk sms." Vanaf dan krijg ik geen antwoorden meer." 
  [naar artikel]
 34. Hoog risico op burn-out bij begrafenisondernemers door corona: "Frustrerend om niet zorg te kunnen geven die we willen" (26/10/2020 - VRT NWS)
  Uit onderzoek van de VUB en uitvaartbedrijf DELA blijkt dat het mentale welzijn van begrafenisondernemers onder druk staat door het vele werk en de strikte richtlijnen in verband met corona. "Een uitvaart regelen via WhatsApp, dat is moeilijk. Ineens is er afstand, waar wij doorgaans verbinding brengen."
  [naar artikel]
 35. Ik ben grote fan, maar zie toch 3 redenen waarom "Team Scheire" niet volstaat (06/11/2018 - VRT NWS)
  Wouter Peeters, hoogleraar wereldethiek,  keek met bewondering naar de eerste afleveringen van "Team Scheire" op Canvas. Toch wil hij dat we drie stappen verder zetten om het dagelijkse leven van mensen met een fysieke of mentale beperking te verbeteren. 
  [naar artikel]
 36. Spectaculaire daling van het autoverkeer heeft "duidelijk positief effect op onze luchtkwaliteit" (27/03/2020 - VRT NWS)
  De luchtkwaliteit is er de voorbije weken duidelijk op vooruitgegaan door de sterke afname van het verkeer, en dan vooral het autoverkeer. "Dat er een positieve impact is op de vervuiling door verkeer is duidelijk, maar de impact op de luchtkwaliteit becijferen in termen van "zoveel procent minder stikstofdioxide" blijft moeilijk", duidt Frans Fierens van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, Irceline.
  [naar artikel]
 37. "Volgens Jambon is Brasschaat de best gelegen civiele bescherming-kazerne, dat is onzin" (05/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De kazerne van Brasschaat ligt zelfs binnen het evacuatiegebied bij een rampscenario. Maar goed, dit zat er al heel lang aan te komen. We zijn
  [naar artikel]
 38. Taskforce kindergeneeskunde: "Kinderen nog altijd minder besmettelijk dan volwassenen, ook met Britse variant" (25/03/2021 - VRT NWS)
  Kinderen kunnen nog altijd sneller met corona besmet worden door volwassenen dan omgekeerd. Hun aantal besmettingen volgt vooral het tempo in de maatschappij. Zij zijn niet besmettelijker dan volwassenen, integendeel, ook niet nu de besmettelijker Britse variant hier dominant is geworden. Dat bevestigt Tyl Jonckheer, voorzitter van de Belgische pediatrische taskforce tijdens deze coronacrisis, in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 39. 8 jaar cel voor man uit Oostende die jarenlang dochter met mentale beperking misbruikte (14/02/2022 - VRT NWS)
  Een 79-jarige man uit Oostende werd veroordeeld tot 8 jaar cel, omdat hij jarenlang zijn dochter met een mentale beperking misbruikte. In 2007 moest de man al eens voor de rechter gekomen voor de verkrachting van zijn andere dochter, die ook een mentale beperking heeft. Hij kreeg toen opschorting van straf onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 40. Militaire oefening op Klein Schietveld Brasschaat: "Wees niet ongerust over knallen of lichtflitsen" (08/01/2021 - VRT NWS)
  Op het Klein Schietveld in Brasschaat zal van vandaag tot en met maandag een grote militaire oefening plaatsvinden. Daarbij kunnen knallen te horen zijn en lichtflitsen te zien van de blank munitie die daarbij gebruikt wordt. Maar dat is ongevaarlijk. "We vragen ook, zoals altijd, dat wandelaars op de paden blijven en honden aan de leiband houden", zegt commandant Geert Bouton op Radio 2 Antwerpen. "En dat ze ook zeker de oefeningen niet storen."
  [naar artikel]
 41. Man met mentale beperking krijgt aframmeling voor vermeende fietsdiefstal (22/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ronny Janssens (52) uit Grobbendonk bekomt thuis van een hachelijk avontuur dinsdagavond. De man met een mentale beperking werd ten onrechte aanzien als een fietsendief. Hij werd afgerammeld en zelfs even in de boeien geslagen.
  [naar artikel]
 42. Singapore geeft doodstraf aan drugssmokkelaar met mentale beperking (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechtbank in Singapore heeft een Maleisische drugssmokkelaar met een mentale beperking geëxecuteerd. Nagaenthran Dharmalingam zat al meer dan tien jaar in de dodencel voor een poging om ongeveer drie eetlepels heroïne Singapore binnen te brengen. Zijn zaak is zeer controversieel omdat een medisch deskundige had vastgesteld dat hij een IQ van 69 had, maar de regering hield vol dat hij “duidelijk de aard van zijn daden begreep”.
  [naar artikel]
 43. Fakkeltheater na incident met toeschouwer met verstandelijke beperking: "Wij discrimineren niet" (10/01/2019 - VRT NWS)
  Tijdens de muziekvoorstelling "Ode an die Freunde" in het Fakkeltheater in Antwerpen maakte een toeschouwer met een verstandelijke beperking duidelijk hoorbare geluiden om aan te geven dat hij genoot. Maar dat geluid werd ook als storend ervaren. Tijdens de pauze werd hem gevraagd de zaal te verlaten. Zijn broer reageerde met een opiniestuk in de krant De Standaard. Het Fakkeltheater geeft nu op Facebook duiding bij zijn beslissing. 
  [naar artikel]
 44. Zwaneneieren gestolen in Schoten: "Dit is het werk van stropers" (12/05/2020 - VRT NWS)
  Aan de E10-plas tussen Schoten en Brasschaat is een nest zwaneneieren leeggehaald. "8 op de 10 keren zijn dat stropers die de eieren uitbroeden en de jonge zwanen verkopen", zegt Marcel Peeters van Vogelopvangcentrum Brasschaat-Kapellen op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 45. "Er moet hier zeker een tram komen", "een tram hoort hier niet": tramlijn verdeelt Brasschaat (25/09/2018 - VRT NWS)
  Moet Brasschaat een tramverbinding met Antwerpen krijgen of niet? De meerderheid vindt van niet, de oppositie vindt van wel. Dat de discussie hevig woedt, blijkt uit twee voorstellen op jijkiest.be. In 1968 reed in Brasschaat de laatste tram van en naar Antwerpen, autobussen verzorgen er sindsdien het openbaar vervoer.   
  [naar artikel]
 46. "Ecologische flitspaal" tegen uitstootfraude in het verkeer: "Uitstoot tot 80 procent terugdringen" (26/05/2021 - VRT NWS)
  Er komen "ecologische flitspalen" om hardleerse uitstootfraudeurs uit het verkeer te halen. Het gaat om sensoren die heel gericht de uitstoot per voorbijrijdende auto kunnen meten. Uit een onderzoek van de Vlaamse Milieumaatschappij blijkt dat een kleine groep hardleerse fraudeurs verantwoordelijk is voor een groot deel van de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden.
  [naar artikel]
 47. "Battenburgpatroon" maakt 40 nieuwe combi's van politie Antwerpen ultrazichtbaar (26/01/2021 - VRT NWS)
  De lokale politie van Antwerpen heeft 40 nieuwe combi's gekocht en gaat die extra zichtbaar maken met een speciale bestickering volgens het "Battenburgpatroon". "Voertuigen die voorrang hebben in het verkeer, moeten dag en nacht goed zichtbaar zijn", klinkt het bij de politie.
  [naar artikel]
 48. Jongeman (21) misbruikt twee meisjes met mentale beperking op kusttram: 27 maanden cel (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een 21-jarige man heeft 27 maanden cel gekregen voor de verkrachting van een meisje met een mentale beperking op de kusttram in Blankenberge. S.Y. vergreep zich ook aan een vriendin van het slachtoffer.
  [naar artikel]
 49. VIDEO Plaag in Brasschaat: "Controleer je banden op spijkers" (06/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Brasschaat zitten ze met een lekke bandenplaag. Het lijkt er sterk op dat iemand er bewust vijzen en nagels rondstrooit. In één bepaalde straat hebben tientallen mensen al één of meerdere banden gehad. Wie de vijzen en nagels er gooit, is voorlopig een raadsel. De politie onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy