Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - Russisch leger trekt zich terug van Slangeneiland: ‘Teken van goodwill’

30/06/2022 - 12:07
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. Russisch leger trekt zich terug uit Slangeneiland: “Teken van goodwill” (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Russische leger trekt zich terug uit Slangeneiland. Moskou noemt het een teken van goodwill omdat de export van Oekraïens graan hierdoor makkelijker zou moeten verlopen. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


2. Live - Russisch leger trekt zich terug van Slangeneiland na ‘briljante operatie’ van Oekraïens leger (30/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Russisch leger kondigt terugtrekking van Slangeneiland aan (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Russische leger trekt zich terug van Slangeneiland, een eilandje voor de kust van de Oekraïense havenstad Odessa dat strategisch belangrijk is voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie donderdag aangekondigd. [naar artikel]


4. Live - ‘Russisch leger trekt zich terug uit Cherson’ • ‘Herstelling Krimbrug kan nog tot september duren’ (09/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Russisch leger trekt zich terug van strategisch en symbolisch belangrijk Slangeneiland voor Oekraïense kust (30/06/2022 - VRT NWS)

Russische troepen hebben zich teruggetrokken vanop Slangeneiland, een strategisch gelegen eiland in de Zwarte Zee op zo'n 30 kilometer voor de Oekraïense kust. Het kwam bij het begin van de inval in handen van de Russen en werd de voorbije weken zwaar gebombardeerd door het Oekraïense leger, onder andere met nieuwe, geavanceerde wapens die het Westen heeft geleverd. Rusland noemt de terugtrekking een gebaar van goede wil, om de export van Oekraïens graan te vergemakkelijken. Maar Oekraïne spreekt van een overwinning. [naar artikel]


6. Oekraïne claimt opnieuw ‘significante klap’ voor Russisch leger op Slangeneiland (23/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Pro-Russische bronnen: Russisch leger trekt zich massaal terug in regio Cherson (04/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live. ‘Rusland trekt zich mogelijk terug uit Cherson’ • Scholz: ‘We hebben ons bevrijd van Russisch gas’ (20/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Brits leger: ‘Rusland trekt zich terug rondom Charkiv’ (12/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Oekraïne brengt 'go fuck yourself'-postzegel uit ter ere van 'helden van Slangeneiland’ (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne heeft een opvallend beeld gekozen voor een nieuwe postzegel die de titel ‘Russisch oorlogsschip, go fuck yourself’ kreeg. Het land brengt de postzegel uit ter ere van de ‘helden van Slangeneiland’. Dertien Oekraïense militairen op het eiland Zmiinyi hadden eind februari geweigerd om zich over te geven aan de Russen met de opvallende boodschap “go fuck yourself”. [naar artikel]


11. Live - Oekraïens leger trekt zich terug uit Severodonetsk • ‘Europa akkoord met terreinverlies uit irrationele angst voor Rusland’ (01/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


12. Oekraïne geeft medaille aan grenswacht van Slangeneiland die “go fuck yourself” zei tegen Russisch marineschip (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense soldaat Roman Hrybov heeft een medaille gekregen nadat hij - en twaalf andere militairen op Slangeneiland - hadden geweigerd om zich over te geven aan Rusland. Toen een Russisch marineschip het eiland eind februari naderde en de militairen opriep om zich over te geven, sprak Hrybov de inmiddels legendarische woorden: “Russisch marineschip, go fuck yourself.” [naar artikel]


13. Bejubelde Oekraïense militairen op Slangeneiland leven dan toch nog (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)

De dertien Oekraïense militairen die vorige week gesneuveld zouden zijn op Slangeneiland in de Zwarte Zee, nadat ze hadden geweigerd om zich over te geven aan een Russisch oorlogsschip, leven dan toch nog. Ze zijn krijgsgevangen gemaakt door het Russische leger. Dat meldt de Oekraïense marine. [naar artikel]


14. Live - Loekasjenko: ‘Wit-Russisch leger stond op scherp’ tijdens opstand Rusland • Russisch gerecht laat strafzaak tegen Wagner vallen (27/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Russisch leger trekt helft helikopters en vliegtuigen terug uit Syrië (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het Russisch leger gaat de helft van zijn vliegtuigen en helikopters terugtrekken die ondergebracht waren op de luchtmachtbasis van Hmeimim, in [naar artikel]


16. Tentoonstelling van kapotgeschoten Russische tanks trekt door Europa (12/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Doorheen Europa trekt een ‘militaire parade’ van verwoest Russisch materiaal. Na Warschau, is momenteel de hoofdstad van huidig EU-voorzitter Tsjechië de gaststad van de tentoonstelling ‘Het onoverwinnelijke leger’. [naar artikel]


17. Grenswacht van Slangeneiland die ‘go fuck yourself’ naar Russisch marineschip riep, krijgt Oekraïense medaille (30/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Live - Russisch leger roept Wagnerstrijders op zich over te geven • Poetin gaat ‘spoedig’ toespraak houden (24/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Live - Brits leger: ‘Rusland trekt troepen terug uit delen Charkiv, worstelt met bevoorrading in Cherson’ (12/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


20. Live - Biden noemt Poetin ‘een paria’ die de oorlog in Oekraïne ‘duidelijk verliest’ • ‘Prigozjin wilde leiding over Russisch leger’ (28/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Live - Poetin kondigt gedeeltelijke militaire mobilisatie af • Oekraïne: ‘Teken van Russisch falen’ (21/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Live - Oud-burgemeester Marioepol: ‘Lokale politici hielpen Russisch leger’ (13/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!