Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:12 uur

Paul De Knop, de rector die VUB naar de wereldtop bracht

De Tijd

05/08/2022 - 18:10

17:47 Na een strijd van zes jaar met huidkanker, is gewezen VUb-rector Paul De Knop overleden. Hij werd 67 en laat een gemoderniseerde campus, een fonds voor onderzoek naar immunotherapie en een vlag op de ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oud VUB-rector Paul De Knop overleden op 67-jarige leeftijd (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Paul De Knop is overleden. De Knop was rector aan de Vrije Universiteit Brussel tussen 2008 en 2016. Kort na zijn mandaat werd melanoomkanker bij hem vastgesteld. Hij werd 67 jaar en laat een vrouw, vier kinderen en zes kleinkinderen achter.
  [naar artikel]
 2. Voormalig VUB-rector Paul De Knop (67) overleden  (05/08/2022 - VRT NWS)
  Paul De Knop (67) is overleden. Hij was rector van de Vrije Universiteit Brussel van 2008 tot 2016. Tijdens zijn behandeling voor huidkanker richtte hij een fonds op om onderzoek naar immunotherapie te ondersteunen. De VUB benoemde hem in juni nog tot ererector.
  [naar artikel]
 3. Oud-rector VUB Paul De Knop overleden (05/08/2022 - De Standaard)
  Paul De Knop, die van 2008 tot 2016 rector was van de Vrije Universiteit Brussel, is overleden aan de gevolgen van kanker, zo meldt de VUB. Hij werd 67 jaar oud.
  [naar artikel]
 4. Oud-rector VUB Paul De Knop overleden (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Paul De Knop, die van 2008 tot 2016 rector was van de Vrije Universiteit Brussel, is overleden aan de gevolgen van kanker, zo meldt de universiteit. Hij werd 67 jaar oud.
  [naar artikel]
 5. Paul De Knop, oud-rector van de VUB: 'Nu zou ik liever een ander lichaam hebben' (09/08/2019 - Knack)
  Kanker krijgen heeft een grote impact op het lichaam en de geest. Zeker als het uitgezaaide kanker is. Paul De Knop, oud-rector van de VUB, weet dat. 'Ik heb altijd heel fysiek geleefd. Vandaag kan ik hoogstens zeggen dat ik nog beweeg.'
  [naar artikel]
 6. Wereldkankerdag: Ex-VUB-rector Paul De Knop dankt zijn leven aan immuuntherapie (17/10/2018 - VRT NWS)
  Op 18 oktober is het wereldkankerdag. Het UZ in Brussel wil de dag gebruiken om aandacht te vragen voor de grote toename van melanomen, een heel agressieve vorm van huidkanker. Op dit moment krijgen 3.000 Belgen per jaar de diagnose, maar tegen 2025 zal dat aantal verdubbelen. Twee jaar geleden kreeg ex-VUB-rector Paul De Knop te horen dat hij melanoom had. "Dat was op de dag dat ik stopte als rector", vertelt De Knop in "Het journaal".  "Dan krijg je normaal zes maanden tot een jaar als levensverwachting. Dat hij nog leeft heeft hij te danken aan immuuntherapie. De Knop werft nu fondsen voor het onderzoek van Bart Neyns, een autoriteit op het vlak van immuuntherapie.  
  [naar artikel]
 7. Voormalig VUB-rector Paul De Knop op 67-jarige leeftijd overleden (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Paul De Knop, voormalig rector van de Vrije Universiteit Brussel, is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed al enkele jaren aan uitgezaaide melanoomkanker en overleed aan de gevolgen daarvan. Twee maanden geleden werd hij nog benoemd tot eredoctor aan de universiteit.
  [naar artikel]
 8. Voormalig VUB-rector Paul De Knop op 67-jarige leeftijd overleden (05/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Paul De Knop, voormalig rector van de Vrije Universiteit Brussel, is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed al enkele jaren aan uitgezaaide melanoomkanker en overleed aan de gevolgen daarvan. Twee maanden geleden werd hij nog benoemd tot eredoctor aan de universiteit.
  [naar artikel]
 9. VUB-rector vraagt evaluatie van dodelijke studentenoptocht (29/03/2019 - De Morgen)
  Paul De Knop, rector van de Vrije Universiteit Brussel, heeft een interne evaluatie gevraagd van de studentenoptocht van vorige vrijdag waarbij een dode viel. 'Kunnen we lessen trekken uit dit drama? We moeten gewoon bekijken of de VUB nog meer kan doen', zegt De Knop.
  [naar artikel]
 10. Oud VUB-rector Paul De Knop (67) overleden (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Oud VUB-rector Paul De Knop (67) overleden (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Zieke Paul De Knop: "Hoe meer mensen geholpen worden met immunotherapie, hoe beter" (14/10/2018 - De Morgen)
  Tot twee jaar geleden was hij de sportieve rector van de VUB. Vandaag strijdt Paul De Knop tegen een agressieve, uitgezaaide huidkanker. Met een nieuw fonds dat zijn naam draagt, wil hij geld inzamelen voor immunotherapie. "Wat voor mij misschien niet meer kan, kan voor anderen wel."
  [naar artikel]
 13. Voormalig VUB-rector Paul De Knop (67) overleden: ‘Hij heeft de VUB echt op de kaart gezet’ (05/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Torfs schoffeert tienduizenden studenten (07/04/2019 - De Morgen)
  Paul De Knop is voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad en rector van de Vrije Universiteit Brussel
  [naar artikel]
 15. Wil niemand dan VUB leiden? (13/04/2019 - De Morgen)
  Gezocht: een nieuwe rector voor de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Voorlopig heeft niemand zich gemeld als mogelijke opvolger van Paul De Knop. Zijn erfenis is volgens sommige insiders te groot. 'Eigenlijk zouden we Paul moeten klonen.'
  [naar artikel]
 16. Van rector tot kankerpatiënt: “Een agent vroeg me zelfs waarom ik zo bedekt rondliep” (13/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ingepakt van top tot teen. Anders komt hij niet buiten. ­Ex-rector Paul De Knop (63) heeft huidkanker én ­leukemie. Maar dat houdt hem niet ­tegen te blijven strijden. Een fonds op te richten om geld in te zamelen met als doel de overlevings­kansen van patiënten met melanoomkanker drastisch te verbeteren. “Al zal het niet meer voor mij zijn.”
  [naar artikel]
 17. Paul De Knop: ‘Ik heb pech, maar ook veel geluk' (13/10/2018 - De Tijd)
  01:05 Ooit was hij de sportieve rector van de Vrije Universiteit Brussel, nu beheerst de competitie tegen kanker zijn leven. Met optimisme als ‘moral duty’. Ontbijt met De Tijd.
  [naar artikel]
 18. N-VA: 'Waarom moet Vlaanderen nog investeren in de VUB?' (11/04/2019 - De Morgen)
  De N-VA trekt de financiering van de Brusselse universiteit VUB in twijfel. Rector Paul De Knop liet eerder weten dat hij een uitzonderingsmaatregel wil om meer Engelstalige opleidingen te kunnen inrichten. Als hij die krijgt, dan ziet de N-VA niet in waarom dat nog met Vlaams belastingsgeld moet gebeuren.
  [naar artikel]
 19. Gewezen UGent-rector Paul Van Cauwenberghe: "De lange verkiezingsstrijd heeft mij veel pijn gedaan" (25/09/2017 - VRT NWS)
  Paul Van Cauwenberghe, professor. En ex-rector. Nog altijd zeer gerespecteerd in de Gentse academische kringen en nog altijd zeer begaan met zijn universiteit. Het gekrakeel, de soap en de eindeloze stembusslag om een nieuwe rector te vinden voor de UGent heeft hem pijn gedaan. Maar hij is hoopvol voor de toekomst.
  [naar artikel]
 20. Plagiaatrel KU Leuven: bracht rector Luc Sels zijn tegenstander in diskrediet? (10/05/2021 - De Morgen)
  Vorige week, net voor de rectorverkiezingen aan de KU Leuven, kwam een rapport aan het licht waarin toxicoloog en kandidaat-rector Jan Tytgat beschuldigd wordt van plagiaat. Onderzoek van Het Laatste Nieuws toont dat het rapport geschreven werd door een medestander van huidig rector Luc Sels.
  [naar artikel]
 21. VUB-studenten organiseren herdenkingsmoment voor Pauwels en De Knop (17/08/2022 - VRT NWS)
  De studentenraad en het Brussels StudentenGenootschap (BSG) van de VUB hebben een herdenking georganiseerd voor de pas overleden rectoren Caroline Pauwels en Paul De Knop. Dit gebeurde op vraag van verschillende studenten. De VUB zal zelf iets organiseren vanaf september, wanneer de personeelsleden terug zijn uit verlof.
  [naar artikel]
 22. UGent kiest (alweer) rector en vice-rector (18/09/2017 - Knack)
  Aan de Universiteit Gent mogen personeelsleden en studenten kiezen wie huidig rector Anne De Paepe en vice-rector Freddy Mortier moet opvolgen - al voor de achtste keer.
  [naar artikel]
 23. Rector Van Cauwenberghe: 'Nieuwe tweejarige master is doodgeboren' (05/04/2019 - De Morgen)
  De tweejarige master zoals die door Onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) is voorgesteld, kan op grote kritiek rekenen van de Gentse rector Paul Van Cauwenberge. 'Niemand zal op de master afkomen.'
  [naar artikel]
 24. Vlaamse rectoren over aanpak coronapandemie: ‘Bijzonder verontrustend hoe wetenschap de voorbije weken werd genegeerd’ (25/11/2021 - De Morgen)
  Caroline Pauwels (rector VUB), Luc Sels (rectror KU Leuven), Rik Van de Walle (rector UGent), Herman Van Goethem (rector UAntwerpen) en Bernard Vanheusden (rector UHasselt)
  [naar artikel]
 25. Vaccinatiegraad duwt België naar wereldtop (28/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vaccinatiecampagne stoomt verder door. Intussen heeft 80 procent van alle volwassen Vlamingen al minstens één prik gekregen. Hiermee zijn we koploper in Europa en sluiten we aan bij de wereldtop.
  [naar artikel]
 26. ‘Je moet durven te zeggen: we gaan voor goud' (10/02/2018 - De Tijd)
  01:02 Kan ons onderwijs nog mee met de wereldtop? Vlerick-decaan Marion Debruyne en VUB-rector Caroline Pauwels pleiten voor radicale hervormingen. ‘Waarom zou een ingenieur niets te maken willen hebben met...
  [naar artikel]
 27. Wereldtop in Moelingen (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De wereldtop zakte op Verloren Maandag af naar Moelingen: Donald Trump, Angela Merkel, Kim Jong Un, paus Franciscus en uiteraard een legertje van veiligheidsagenten wilden er allen bij zijn om ‘Djimmerland’ in goede banen te leiden.
  [naar artikel]
 28. Elise Mertens knokt zich naar de wereldtop (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Wát een jaar heeft tennisster Elise Mertens (22) achter de rug. De Limburgse sloeg zich naar de wereldtop en plant er volgend seizoen – na een...
  [naar artikel]
 29. Paul Van Roy leefde 71 jaar voor ‘zijn’ Gazet (25/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Gazet van Antwerpen is in rouw. Woensdagavond overleed Paul Van Roy, onze correspondent die al sinds 1949 het nieuws uit Niel tot bij de lezers bracht. Paul, een gentleman in hart en nieren die het in zijn jongere jaren ook tot basketbalinternational schopte, bleef zijn Gazet 71 jaar trouw. Paul werd 88.
  [naar artikel]
 30. Twitter lanceert fooienknop wereldwijd (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Naast de ‘volg’-knop op Twitter-profielen kunnen gebruikers binnenkort ook een knop met een bankbriefje activeren. Via die knop kunnen bezoekers van het profiel dan een ‘fooi’ geven.
  [naar artikel]
 31. De weg naar de wereldtop van de Red Lions (DEEL 2): van de simulaties van bondscoach McLeod naar Mission Honey Badger (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goud in Tokio 2021 zou het orgelpunt betekenen. Op dik 15 jaar tijd legden de Red Lions een onwaarschijnlijk parcours af: van bespot minihockeyland tot vermaarde wereldmacht. De Red Lions stelden dat verhaal te boek in ‘De Weg naar de Wereldtop’. Een voorpublicatie met tien treffende fragmenten. Vandaag: DEEL 2.
  [naar artikel]
 32. Rector UHasselt; ''Allochtonen vinden nog altijd de weg naar de universiteit niet'' (21/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  "Studenten met een migratie-achtergrond vinden alsmaar minder de weg naar de universiteit." Dat is de conclusie van rector Luc De Schepper van de UHasselt aan de start van het nieuwe academiejaar. De samenwerking tussen de UHasselt en de Limburgse kenniscentra verloopt vlot, maar op het vlak van onderwijs kan het nog veel beter, aldus de rector.
  [naar artikel]
 33. Wereldtop breakdance toont moves in Mechelen (24/02/2018 - VRT NWS)
  In Mechelen is de wereldtop van breakdance bijeen. B-boys bekamen elkaar met duizelingwekkende moves in verschillende battles. De titel ging naar Lussy Sky uit Oekraïne. 
  [naar artikel]
 34. Jan Danckaert verkozen tot nieuwe VUB-rector (21/06/2022 - De Tijd)
  11:56 Jan Danckaert volgt Caroline Pauwels op als rector van de Vrije Universiteit Brussel. Danckaert, die al interim-rector was, haalde het met 63 procent van de stemmen van professor huisartsgeneeskunde D...
  [naar artikel]
 35. Adele haalt haar slag thuis: Spotify verwijdert shuffle-knop bij albums (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘shuffle’-knop bij albums is verleden tijd op Spotify. De Britse zangeres Adele (33) is blij, want het is mede op haar vraag dat muziekstreamingdienst de knop heeft verwijderd.
  [naar artikel]
 36. Wereldtop in duivensport zakt af naar Balen: “Nog nooit zoiets gezien” (23/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het was zaterdag over de koppen lopen bij de fel uit de kluiten gewassen duiventil van Ulrich Lemmens in Balen. Zijn ‘duivenranch’ van 800.000 euro werd feestelijk geopend, waardoor de wereldtop uit de duivensport naar de Kempen kwam. En de toppers waren op zijn minst gezegd onder de indruk.
  [naar artikel]
 37. Kunst voor hark en haagschaar (10/04/2019 - De Morgen)
  Tuin- en landschapsarchitect Erik Dhont (50) is groene jongen en conceptueel denker in één. Het bracht hem naar de wereldtop in zijn vakgebied en dat mag hij vanaf vandaag als curator van de beurs L'art du Jardin in het Grand Palais in Parijs nog wat extra in de verf zetten. 'Verwondering oproepen en behaaglijkheid scheppen: dat is wat ik doe.'
  [naar artikel]
 38. Rik Torfs: ‘Liever Trump dan Paul Magnette’ (10/11/2016 - De Standaard)
  ‘Als het gaat over het economisch programma zou ik eerder voor Donald Trump kiezen dan voor Paul Magnette.’ Dat zei Rik Torfs, rector van de KU Leuven, tijdens een evenement van Knack op de Boekenbeurs.
  [naar artikel]
 39. Rik Torfs: ”Liever Trump dan Paul Magnette” (10/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  ”Als het gaat over het economisch programma zou ik eerder voor Donald Trump kiezen dan voor Paul Magnette.” Dat zei Rik Torfs, rector van de KU Leuven, tijdens een evenement van Knack op de Boekenbeurs.
  [naar artikel]
 40. Wereldtop zakt af naar Berchem voor danswedstrijd (02/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Van 7 tot en met 9 februari wordt sporthal Het Rooi in Berchem omgebouwd tot een reusachtige danszaal waar de wereldtop in de standard (onder andere Weense wals, slow fox en quickstep) en de latin (onder meer samba en rumba) het beste van zichzelf komt geven.
  [naar artikel]
 41. Belgische technologie: één keer op knop duwen en je bril verandert van zicht (04/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Microchiptechnologie van de Universiteit Gent en IMEC maken het voortaan mogelijk dat je met een druk op de knop aan het rechterbeen van de bril kan wisselen van ‘zicht dichtbij’ naar ‘zicht veraf’ of omgekeerd.
  [naar artikel]
 42. Belgische technologie: één keer op knop duwen en je bril verandert van zicht (04/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Microchiptechnologie van de Universiteit Gent en IMEC maken het voortaan mogelijk dat je met een druk op de knop aan het rechterbeen van de bril kan wisselen van ‘zicht dichtbij’ naar ‘zicht veraf’ of omgekeerd.
  [naar artikel]
 43. Belgische technologie: één keer op knop duwen en je bril verandert van zicht (05/06/2021 - De Morgen)
  Microchiptechnologie van de Universiteit Gent en IMEC maken het voortaan mogelijk dat je met een druk op de knop aan het rechterbeen van de bril kan wisselen van ‘zicht dichtbij’ naar ‘zicht veraf’ of omgekeerd.
  [naar artikel]
 44. Trump ‘adviseert’ Apple-CEO: ‘Breng knop op iPhones terug!’ (28/10/2019 - De Morgen)
  Donald Trump heeft Apple-baas Tim Cook publiekelijk gevraagd om weer over te gaan op fysieke knoppen. Sinds dit jaar heeft geen enkel iPhone-model de bekende home-knop meer en de Amerikaanse president is daar bepaald niet blij mee. “Aan Tim: de knop was veel beter dan de swipe’’, klaagt hij op Twitter.
  [naar artikel]
 45. Rik Torfs: 'Als je moet kiezen tussen rector of minister, dan is dit toch veel mooier?' (05/08/2016 - De Standaard)
  Rik Torfs wilde naar iemand oud en wijs. 'Ouder dan ik, wat almaar moeilijker wordt. Wijzer dan ik, wat almaar makkelijker wordt.’ Roger Dillemans vond niet dat zijn huis de juiste plek was. ‘Als u mij vraagt waar ik woon, dan zeg ik: Leuven. Dat is mijn thuis.’ De huidige rector en de oud-rector op bezoek bij elkaar.
  [naar artikel]
 46. ‘De Weg naar de Wereldtop’ vertelt hoe Red Lions in 15 jaar uitgroeiden tot grootmacht: “18 amateurs hadden de Duitse sterren geklopt” (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goud in Tokio 2021 zou het orgelpunt betekenen. In dik 15 jaar tijd legden de Red Lions een onwaarschijnlijk parcours af: van bespot minihockeyland tot vermaarde wereldmacht. De Red Lions stelden dat verhaal te boek in ‘De Weg naar de Wereldtop’. Een voorpublicatie met tien treffende anekdotes. Vandaag in deel 1 de eerste vijf fragmenten.
  [naar artikel]
 47. Staf Knop overleden, journalist en mediafiguur (06/03/2018 - VRT NWS)
  Staf Knop brak bij het grote publiek door in de jaren 60 als het wat norse jurylid van "Canzonissima", de erg populaire voorloper van Eurosong.  Hij had er toen al een lange carriere als journalist en auteur op zitten. Later werd hij nog casinodirecteur in Knokke. Staf Knop bleef actief tot zijn laatste dag, hij had nog grootse plannen. Hij werd 97 en stierf na een zware val.  
  [naar artikel]
 48. Van het vaccinatiekneusje naar de wereldtop: “Vrijwilligers zijn de echte helden van ons succes” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Driewerf hoera. Vandaag is 80% van de volwassen Vlamingen volledig gevaccineerd. We horen zo tot de absolute wereldtop. Ons succesrecept? "We kunnen nog zoveel Bekende Vlamingen optrommelen, de mond-tot-mondreclame van vrijwilligers is onbetaalbaar."
  [naar artikel]
 49. Rector UGent: ‘Als universiteiten zich niet aanpassen, zullen ze verdwijnen' (10/03/2018 - De Tijd)
  16:19 De hoogleraar evolueert van poortwachter bij het examen naar mentor of coach. Zo ziet de nieuwe Gentse rector Rik Van de Walle de universiteit van de toekomst.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy