Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
04:41 uur

Turkije en Rusland halen economische banden aan

De Tijd

05/08/2022 - 21:45

21:39 Rusland en Turkije krikken hun economische samenwerking op. Dat kwamen Vladimir Poetin en Recep Tayyip Erdogan, de leiders van beide landen, vrijdag overeen tijdens een ontmoeting in het Russische Sot...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rusland en Turkije willen economische banden aanhalen (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Turkije willen hun bevroren relaties in de handel en economie geleidelijk ontdooien. Dat zei de Russische vicepremier Arkadi
  [naar artikel]
 2. Hoe de banden tussen de VS en Turkije ontdooien in het tijdperk-Trump (19/02/2017 - Knack)
  Op de veiligheidsconferentie in München halen Turkije en de Verenigde Staten de banden aan. Vicepresident Mike Pence wil alvast 'een nieuwe start' nemen. Dat zal nodig zijn.
  [naar artikel]
 3. Rusland levert luchtafweersysteem aan Turkije, VS schrapt levering F-35-gevechtsvliegtuigen aan Turkije (12/07/2019 - VRT NWS)
  Rusland heeft de eerste delen van hoogtechnologisch luchtafweergeschut, de S-400, aan Turkije geleverd. Dat heeft de Turkse minister van Defensie bekendgemaakt. De VS schrapt nu de levering van honderd F-35-gevechtsvliegtuigen aan Turkije en dreigt met economische sancties. De relaties tussen de twee belangrijke NAVO-bondgenoten bereiken hiermee een historisch dieptepunt.
  [naar artikel]
 4. Rusland en Iran gaan economische banden versterken (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Iran gaan hun economische samenwerking versterken, zo hebben de Russische president Vladimir Poetin en zijn Iraanse ambtgenoot Hassan
  [naar artikel]
 5. Poetin wil economische samenwerking met Turkije versterken (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin hoopt een overeenkomst te ondertekenen om de economische samenwerking met Turkije te versterken. Dat heeft hij vrijdag gezegd bij het verwelkomen van zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan in Sotsji, in het zuiden van Rusland.
  [naar artikel]
 6. Rusland en Iran gaan economische banden versterken (28/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Rusland en Iran gaan hun economische samenwerking versterken, zo hebben de Russische president Vladimir Poetin en zijn Iraanse ambtgenoot Hassan Rohani dinsdag bekendgemaakt. Ook hun samenwerking in Syrië gaan ze opschroeven, zo blijkt.
  [naar artikel]
 7. Overeenkomst Rusland en Turkije: Turkije mag 32 km in Syrisch grondgebied binnendringen, Koerden moeten weg (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije en Rusland gaan een "terreurvrije zone" instellen in het noorden van Syrië bij de grens met Turkije. Beide landen zijn dat in Sochi...
  [naar artikel]
 8. Rusland levert raketten aan Turkije voor 2,1 miljard euro (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Turkije hebben een overeenkomst gesloten over de omstreden levering van Russische S-400-luchtdoelraketten aan Turkije. Met de deal, waar...
  [naar artikel]
 9. Turkse president Erdogan toont zich in Kiev bereid om te bemiddelen tussen Rusland en Oekraïne (03/02/2022 - VRT NWS)
  In het rijtje buitenlandse leiders dat deze week op bezoek is in Oekraïne om de oplopende spanning met Rusland te bespreken, is het vandaag de beurt aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij zit in een interessante positie om op te treden als bemiddelaar in het conflict, en heeft Oekraïne en Rusland uitgenodigd voor gesprekken in Turkije. Turkije heeft nauwe banden met beide landen, en is bovendien ook lid van de NAVO.
  [naar artikel]
 10. Premier Michel gaat voor betere economische samenwerking met Rusland (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel en zijn Russische collega Dmitri Medvedev willen de economische banden tussen beide landen smeden. Dat is vandaag gebleken...
  [naar artikel]
 11. Turkije en Israël herstellen na zes jaar diplomatieke banden (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije en Israël hebben een overeenkomst getekend waarin de diplomatieke banden tussen beide landen worden hersteld. Dat is te lezen op de
  [naar artikel]
 12. Jambon hamert op economische sancties tegen Turkije (10/10/2019 - De Standaard)
  Europa moet zwaar inzetten op economische sancties tegen Turkije, vindt Vlaams minister-president Jan Jambon. Turkije viel gisteren Syrië in het noordoosten binnen om de Koerden te verdrijven.
  [naar artikel]
 13. Honderden arrestaties in Turkije vanwege banden met PKK (16/02/2021 - VRT NWS)
  Na de dood van dertien ontvoerde landgenoten in Noord-Irak zijn in Turkije meer dan 700 mensen gearresteerd in veertig provincies. De arrestanten worden ervan beschuldigd banden te hebben met de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.
  [naar artikel]
 14. Chinese staatsrederij Cosco is laatste connectie van Rusland met globale zeehandel (13/03/2022 - Express)
  De laatste grote rederij die nog zaken doet met Rusland is de Chinese containergigant Cosco. Zo houdt China de economische banden met zijn buurland in leven. Negen van de tien grootste scheepvaartbedrijven bedrijven ter wereld hebben Rusland volledig afgesneden van hun routes, weet zakensite Quartz. Dat is een reactie op de Russische invasie van Oekraïne […]
  [naar artikel]
 15. Turkije wil arrestatie van 240 personen wegens vermeende banden met mislukte staatsgreep (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aanklagers in Turkije hebben dinsdag aanhoudingsbevelen uitgevaardigd tegen 240 mensen, waaronder militairen in actieve dienst, wegens hun vermeende banden met een verondersteld meesterbrein van de mislukte couppoging van 2016, zo meldt staatspersbureau Anadolu.
  [naar artikel]
 16. Turkije wil arrestatie van nog eens 240 personen wegens vermeende banden met mislukte staatsgreep (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aanklagers in Turkije hebben dinsdag aanhoudingsbevelen uitgevaardigd tegen 240 mensen, waaronder militairen in actieve dienst, wegens hun vermeende banden met een verondersteld meesterbrein van de mislukte couppoging van 2016, zo meldt staatspersbureau Anadolu.
  [naar artikel]
 17. [VIDEO] - Hoe kijken Russische beleidsmensen naar president Trump? (14/02/2017 - De Redactie)
  De banden tussen de VS en Rusland komen bijna dagelijks in het nieuws. Er was de inmenging van Rusland in de Democratische partij en vandaag moest een belangrijke adviseur van president Trump ontslag nemen om zijn banden met Rusland. Maar wat vinden de Russen van de nieuwe wind in het Witte Huis?
  [naar artikel]
 18. Turkije en Sudan halen banden aan en gaan samen Ottomaanse havenstad in ere herstellen (29/12/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/R5sSB5JhCK-ENCMeGR6B1IHVvOw/diocontent/116687426/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 19. Rusland is bereid om de banden met de Europese Unie door te knippen (12/02/2021 - Express)
  De spanningen tussen de Europese Unie (EU) en Rusland lopen hoog op. Uit een geluidsfragment van een interview op de site van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat Sergey Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, bereid is om de banden met EU door te knippen indien nodig. Op de vraag of Rusland […] The post Rusland is bereid om de banden met de Europese Unie door te knippen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Honderden arrestaties in Turkije vanwege banden met PKK (16/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na de dood van dertien ontvoerde landgenoten in Noord-Irak zijn in Turkije meer dan 700 mensen gearresteerd in veertig provincies. De arrestanten worden ervan beschuldigd banden te hebben met de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Onder hen bevinden zich ook provinciale en districtleiders van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP.
  [naar artikel]
 21. Beleggers dumpen massaal Russische obligaties tegen lage prijzen: Wall Street ziet kansen (12/04/2022 - Express)
  Beleggers dumpen massaal hun Russische staats- en bedrijfsobligaties. En grote Wall Street-banken kopen ze massaal op: de obligatiekoersen dalen momenteel sneller dan de verzekering ter dekking ervan stijgt. Maar deze aankoop is riskant. Sinds de invasie van Oekraïne wordt Rusland in de westerse economische arena verguisd. Commerciële of economische banden hebben met Rusland wordt gesanctioneerd […]
  [naar artikel]
 22. Saoedi-Arabië en Qatar halen banden aan (05/01/2021 - De Tijd)
  17:22 Drieënhalf jaar nadat de Saoedi's Qatar in de ban gedaan hebben, halen ze de banden met hun buurland aan. De toenadering komt er op aandringen van Koeweit en de VS.
  [naar artikel]
 23. Kris Peeters over Turkse relaties met Rusland: 'Turkije zal moeten kiezen' (15/10/2019 - Knack)
  Europees parlementslid Kris Peeters heeft vanochtend duidelijk gemaakt dat Turkije als NAVO-lid niet kan dwepen met Rusland. Turkije moet volgens hem kiezen.
  [naar artikel]
 24. Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel: ‘Hoop dat economische banden met China blijven’ (17/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel: ‘Hoop dat economische banden met China blijven’ De Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel, een vereniging voor Belgische bedrijven die handeldrijven in of met China, hoopt dat de diplomatieke rel met China geen rem zal zetten op de economische banden. ‘Bedrijven willen verder samenwerken met Chinese bedrijven’, zegt voorzitter Bernard Dewit. China waarschuwde België woensdag voor een verslechtering van de betrekkingen tussen beide landen. […] Lees dit artikel: Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel: ‘Hoop dat economische banden met China blijven’
  [naar artikel]
 25. Honderden arrestaties in Turkije wegens vermeende banden met PKK (16/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na de dood van dertien ontvoerde landgenoten in Noord-Irak zijn in Turkije meer dan 700 mensen gearresteerd. De arrestanten worden ervan beschuldigd banden te hebben met de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Onder de arrestanten bevinden zich hooggeplaatste leden van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP.
  [naar artikel]
 26. VS en Wit-Rusland herstellen diplomatieke banden (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en Wit-Rusland gaan na een hiaat van meer dan tien jaar de diplomatieke banden aanhalen. Zo gaan beide landen weer een...
  [naar artikel]
 27. Komt het in Syrië tot een open oorlog tussen Turkije en Rusland? (19/02/2020 - VRT NWS)
  Het leger van de Syrische president Assad herovert rebellengebied in de provincie Idlib. Turkije steunt de rebellen bij Idlib en de Turkse president Erdogan waarschuwt dat hij een grote militaire operatie overweegt om de opmars van het leger van Assad te stoppen. Assad wordt gesteund door Rusland en Iran. Dreigt een gewapende clash tussen Turkije en Rusland?
  [naar artikel]
 28. Duitse vrouw opgepakt in Turkije "wegens banden met Gülen-beweging" (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Duitse vrouw zit sinds enkele dagen opgesloten in Turkije omdat ze verdacht wordt van banden met de beweging van Fethullah Gülen, de
  [naar artikel]
 29. Rusland verbreekt EU-banden bij eventuele sancties: ‘Wil je vrede, bereid je dan voor op oorlog’ (12/02/2021 - De Morgen)
  Rusland is bereid om de banden met de Europese Unie te verbreken als die zware sancties instelt tegen Moskou. Dat heeft de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov gezegd.
  [naar artikel]
 30. VS wijzen verantwoordelijkheid voor crisis in Turkije af (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van de Verenigde Staten ontkent verantwoordelijk te zijn voor de economische problemen in Turkije. "De economische problemen zijn niet...
  [naar artikel]
 31. Het thuispubliek mort: Rusland geraakt in oefenpot niet voorbij Turkije (05/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft dinsdag een oefeninterland ter voorbereiding op het WK niet kunnen winnen van Turkije. Het duel in Moskou eindigde op 1-1.
  [naar artikel]
 32. Turkije en Rusland akkoord over wapenstilstand in noordwesten van Syrië (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije en Rusland zijn een staakt-het-vuren overeengekomen voor de regio Idlib in het noordwesten van Syrië. Het zal zondag 12 januari een minuut...
  [naar artikel]
 33. Erdogan niet van plan tegen Moskou op te treden “op basis van aantijging” (28/03/2018 - Metro)
  Turkije gaat geen maatregelen nemen tegen Rusland. Groot-Brittannië schrijft een gifgasaanval op een vroegere Russische dubbelspion toe aan Rusland, en daarop namen verschillende westerse landen, onder wie ook België, diplomatieke sancties tegen Rusland. Die sancties werden volgens Erdogan genomen “op basis van een aantijging”, citeren Turkse media vandaag Erdogan. Ook de Navo, waarvan Turkije lid is, sloot zich aan bij de sancties. Ankara bleef de voorbije weken redelijk stil over de gifaanval in Salisbury. Rusland ontkent betrokkenheid bij de aanval. “Er is absoluut geen sprake van dat we zoals hen gaan handelen”, aldus Erdogan na zijn terugkeer uit Bulgarije. Daar ontmoette hij maandag voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. Maandag veroordeelde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken de aanval, zonder echter Moskou te vermelden. Erdogan onderhoudt nauwe banden met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin, terwijl sinds ruim anderhalf jaar de banden tussen Turkije en het westen ernstig bekoeld zijn. Poetin wordt begin april in Turkije verwacht, samen met de Iraanse president Hassan Rohani, voor een top over Syrië. Bron: Belga   Het bericht Erdogan niet van plan tegen Moskou op te treden “op basis van aantijging” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Trump op Twitter: Clintons en Democraten hebben banden met Rusland (16/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een serie tweets vragen opgeworpen rond mogelijke banden tussen Hillary Clinton en Rusland. Dat heeft de conservatieve nieuwszender Fox donderdagavond (plaatselijke tijd) gemeld.
  [naar artikel]
 35. Trump op Twitter: Clintons en Democraten hebben banden met Rusland (16/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een serie tweets vragen opgeworpen rond mogelijke banden tussen Hillary Clinton en Rusland. Dat heeft de conservatieve nieuwszender Fox donderdagavond (plaatselijke tijd) gemeld.
  [naar artikel]
 36. Trump: "Waarom worden banden van 'crooked Hillary' met Rusland niet onderzocht?" (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een serie tweets vragen opgeworpen rond mogelijke banden tussen Hillary Clinton en Rusland. The
  [naar artikel]
 37. Britse premier May haalt banden met Turkije aan (28/01/2017 - De Redactie)
  May is na haar ontmoeting met de Amerikaanse president Trump doorgereisd naar Turkije om de handelsbetrekkingen tussen de twee landen aan te zwengelen.
  [naar artikel]
 38. "Stroman Trump probeerde geheim communicatiekanaal met Rusland op te zetten" (04/04/2017 - De Redactie)
  Het web van vermeende banden tussen Donald Trump en Rusland breidt alweer uit met een nieuwe onthulling door The Washington Post. Deze keer heeft alles te maken met Erik Prince, een zakenman met banden met de Amerikaanse president.
  [naar artikel]
 39. Beetje bij beetje wordt duidelijk hoe zwaar de economische tol is die Rusland moet betalen voor de aanval op Oekraïne (04/04/2022 - Express)
  De oorlog met Oekraïne heeft vergaande economische gevolgen voor Rusland. Door onder meer de westerse sancties tegen het land werd in maart de grootste inkrimping van de Russische productieactiviteit in de afgelopen twee jaren opgetekend. Nu Rusland de troepen in de steden rond Kiev aan het terugtrekken is, wordt het ook duidelijk wat de economische […]
  [naar artikel]
 40. Duitse vrouw opgepakt in Turkije “wegens banden met Gülen-beweging” (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een Duitse vrouw zit sinds enkele dagen opgesloten in Turkije omdat ze verdacht wordt van banden met de beweging van Fethullah Gülen, de geestelijke leider die er door president Erdogan van beschuldigd wordt achter de mislukte staatsgreep van 15 juli te zitten. De aanhouding van de vrouw zet de reeds gespannen relatie met Duitsland nog meer op scherp.
  [naar artikel]
 41. Turkije pakt 93 buitenlanders op wegens vermoedelijke banden met IS (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse politie heeft in Istanboel en in het zuiden van het land in totaal 93 buitenlanders opgepakt die ervan verdacht worden banden te hebben...
  [naar artikel]
 42. Trump waarschuwt Turkije: "Economische verwoesting bij aanval op de Koerden" (14/01/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft Turkije gewaarschuwd voor een "economische verwoesting" als ze de Koerden aanvallen in het noorden van Syrië. De Koerden, een bondgenoot zijn van de VS , vrezen na de terugtrekking van Amerikaanse soldaten uit het land voor een aanval van Turkije. 
  [naar artikel]
 43. VS wijzen verantwoordelijkheid voor crisis in Turkije af (15/08/2018 - Knack)
  De regering van de Verenigde Staten ontkent verantwoordelijk te zijn voor de economische problemen in Turkije. 'De economische problemen zijn niet pas ontstaan toen we op 1 augustus van dit jaar sancties afkondigden tegen twee personen', zei de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert, dinsdag in Washington.
  [naar artikel]
 44. Rusland en Venezuela halen banden aan (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische vicepremier Yuri Borisov heeft gisteren een ontmoeting gehad met president Nicolas Maduro van Venezuela. Ondanks dat vele landen de...
  [naar artikel]
 45. Turkije en Rusland zetten gesprekken over wapenstilstand in Libië verder (15/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije en Rusland zullen de gesprekken over een wapenstilstand in Libië voortzetten, ook al is een bezoek van twee Russische ministers zondag in...
  [naar artikel]
 46. Rusland en Turkije roepen op tot staakt-het-vuren in Libië (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Turkije hebben woensdag alle partijen in Libië opgeroepen om de vijandelijkheden te stoppen en op zondag tot een staakt-het-vuren te...
  [naar artikel]
 47. Turkije, Rusland en Iran houden Syrië-top (05/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  ankaraOp hun top in Ankara hebben de presidenten van Turkije, Rusland en Iran afgesproken dat ze werk zullen maken van een “duurzaam staakt-het-vuren” in Syrië.
  [naar artikel]
 48. Rusland en Turkije gaan nauwer samenwerken in Syrië (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Turkije gaan de samenwerking tussen hun diplomaten, militairen en geheime diensten in Syrië versterken. Dat heeft de Russische president...
  [naar artikel]
 49. Turkije, Rusland, Duitsland en Frankrijk houden top over Syrië (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De staats- en regeringsleiders van Turkije, Duitsland, Frankrijk en Rusland komen vandaag in Istanbul samen om zich te buigen over het conflict in...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy