Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 August 2022
03:00 uur

België liet de affaire-Lahbib al achter zich, maar in Oekraïne denkt men daar anders over

Het Nieuwsblad

05/08/2022 - 21:46

Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een “unclouded dialogue”, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgische regering wil affaire-Lahbib zo snel mogelijk laten voorbijwaaien, maar in Oekraïne denkt men daar anders over (05/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kyiv dat er van een “unclouded dialogue”, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing. “Wij verwachten nog steeds dat België uitleg geeft over de Krim-reis. Die uitleg is tot nu toe uitgebleven”, zegt een bron uit de Oekraïense regeringskringen.
  [naar artikel]
 2. Kwestie-Lahbib nog niet van de baan voor Oekraïne (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een unclouded dialogue, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing. Zo blijft het journalistieke werk van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) op de Krim haar achtervolgen.
  [naar artikel]
 3. Lucht tussen Lahbib en Kiev klaart nog niet helemaal op (05/08/2022 - De Standaard)
  Terwijl België de affaire-Lahbib afgesloten acht, schrijft Kiev dat er van een ‘unclouded dialogue’, een onvertroebelde dialoog, nog geen sprake is. Oekraïense bronnen bevestigen die lezing.
  [naar artikel]
 4. Van Quickenborne over kritiek op Lahbib: ‘Uit de briefwisseling blijkt dat België en Oekraïne op dezelfde lijn zitten’ (31/07/2022 - De Standaard)
  Dat minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib als journaliste een reis heeft gemaakt naar de Krim, leidt niet tot problemen in de relatie tussen België en Oekraïne. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD), momenteel waarnemend premier, aan VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 5. Oekraïne reageert op zaak-Lahbib: ‘Zijn in gesprek met België over de kwestie’ (28/07/2022 - De Standaard)
  De reactie van Oekraïne op de reis van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) naar de Krim wijst erop dat Kiev de zaak niet op de spits wil drijven, maar ook dat het de kwestie allerminst als afgerond beschouwt.
  [naar artikel]
 6. Relatie tussen Oekraïne en België onder spanning door uitlekken van eerder bezoek van buitenlandminister Lahbib aan de Krim (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De aanstelling van de nieuwe federale buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) leidt mogelijk tot een diplomatiek haar in de boter tussen ons land en Oekraïne. Aanleiding daarvoor is een bezoek van Lahbib vorig jaar, toen ze nog voor de RTBF als journaliste aan de slag was, aan een theaterfestival op de Krim. Dat ze het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland binnenkwam via Moskou zet kwaad bloed in Oekraïne. Dat meldt VRT.
  [naar artikel]
 7. Relatie tussen Oekraïne en België onder spanning door uitlekken eerder bezoek buitenlandminister Lahbib aan Krim (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De aanstelling van de nieuwe federale buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) leidt mogelijk tot een diplomatiek haar in de boter tussen ons land en Oekraïne. Aanleiding daarvoor is een bezoek van Lahbib vorig jaar, toen ze nog voor de RTBF als journaliste aan de slag was, aan een theaterfestival op de Krim. Dat ze het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland binnenkwam via Moskou zet kwaad bloed in Oekraïne. Dat meldt VRT.
  [naar artikel]
 8. Buitenlandminister Lahbib in oog van storm in Oekraïne: waarom haar Krim-bezoek een probleem kan zijn (27/07/2022 - VRT NWS)
  Na de aanstelling van Hadja Lahbib als minister van Buitenlandse Zaken twee weken geleden is gebleken dat zij in juli vorig jaar naar de Krim was gereisd. Dat veroorzaakte heel wat kritiek op sociale media in Oekraïne, weet Rusland-kenner Jan Balliauw. "Voorlopig is er geen groot probleem, maar het is zeker een stoorfactor in de relaties tussen België en Oekraïne", vertelt Balliauw in "De ochtend". Wat is er precies gebeurd en waar zit het probleem? Een reconstructie.
  [naar artikel]
 9. “Geen probleem tussen Oekraïne en België” (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alles is koek en ei tussen ons land en Oekraïne. Tenminste: volgens zomerpremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld). In een brief zou Oekraïne het vertrouwen in onze buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) bevestigen. Daarmee gaat het stormpje na haar russofiele uitspraken voorlopig liggen.
  [naar artikel]
 10. Bezoek van Hadja Lahbib aan de Krim blijft nieuwe minister achtervolgen, Oekraïne reageert: “Zijn in gesprek met België over de kwestie” (28/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) die een jaar geleden, in haar hoedanigheid als RTBF-journaliste, de Krim bezocht met een Russisch visum: het zorgt in eigen land voor enige zenuwachtigheid. Maar de reactie van Oekraïne op de zaak wijst erop dat Kyiv de zaak niet op de spits wil drijven, maar ook dat het de kwestie allerminst als afgerond beschouwt. Zeker nu blijkt dat de reis van Lahbib betaald werd door de Russische organisatie van het theaterfestival dat zij er bezocht.
  [naar artikel]
 11. 'Er is geen vertrouwensbreuk tussen België en Oekraïne' (31/07/2022 - De Tijd)
  14:02 Volgens 'zomerpremier' Vincent Van Quickenborne is de rel rond minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib gesloten. 'Als Oekraïne er geen probleem van maakt, is er voor ons geen probleem'.
  [naar artikel]
 12. Oekraïense Onafhankelijkheidskolom ingehuldigd in Mini-Europa (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Onafhankelijkheidskolom die op het Maidanplein in de Oekraïense hoofdstad Kiev staat, heeft sinds vandaag ook een plek gekregen in Mini-Europa. De nieuwe maquette werd ingehuldigd in aanwezigheid van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en Natalia Anoshyna, zaakgelastigde van Oekraïne in België.
  [naar artikel]
 13. Europa en ook België bereiden zich voor op Oekraïense vluchtelingenstroom (25/02/2022 - De Tijd)
  19:48 Zeker 100.000 Oekraïners zijn door het oorlogsgeweld op de vlucht geslagen. Dat aantal kan nog fors aandikken nu ook Kiev onder vuur ligt. België besliste voorlopig geen Oekraïners meer terug te sture...
  [naar artikel]
 14. België neemt afscheid van monument en draagt onderzoeksschip Belgica over aan Oekraïne (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  België gaat het onderzoeksschip RV A962 Belgica overdragen aan Oekraïne. Daartoe is maandag een overeenkomst ondertekend. Binnen enkele dagen zal het schip vertrekken richting Oekraïne. Daar zal het dienen als onderzoeksschip in de Zwarte Zee. Ook tijdens die tocht gebeuren verschillende wetenschappelijke staalnames.
  [naar artikel]
 15. Oekraïne twijfelt over “bilaterale contacten met België” na bezoek van minister aan Krim (28/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne tilt zwaar aan een bezoek aan de Krim en omstreden uitspraken daarover van Hadja Lahbib (MR), de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Ze maakte er vorig jaar als journaliste een documentaire, met een Russisch visum.
  [naar artikel]
 16. Brief uit Oekraïne over Lahbib: Oekraïne behoudt vertrouwen in minister en standpunten van ons land (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersvers minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeelt. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega Dmytro Koeleba, die zegt dat hij geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Vicepremier Vincent Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in ‘VTM NIEUWS’ dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 17. Oekraïners in België: ‘Mijn grootvader wantrouwde me toen ik hem belde’ (25/01/2022 - De Morgen)
  Voor Belgen in Oekraïne en Oekraïners in België is de ongerustheid groot, nu het Kremlin alsmaar meer troepen richting Oekraïne stuurt. ‘Een oorlog met Rusland zou echt een nachtmerrie zijn.’
  [naar artikel]
 18. Brief uit Oekraïne over Lahbib: ze behouden het vertrouwen in de minister en de standpunten van ons land (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverminister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeeld. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega die zegt dat ze geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in VTM-NIEUWS dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn”.
  [naar artikel]
 19. Minister Lahbib wil nog steeds naar Oekraïne (03/08/2022 - De Tijd)
  06:39 Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib zegt dat ze nog steeds een bezoek brengen aan Oekraïne. Dat heeft ze bevestigd in New York, waar ze op werkbezoek is in het VN-hoofdkwartier.
  [naar artikel]
 20. België bereidt zich voor op steun vluchtelingen: inschattingen binnen de regering van 3 tot 5 miljoen mensen uit Oekraïne die richting EU kunnen komen (24/02/2022 - Express)
  De regering-De Croo zet zich schrap voor een golf aan vluchtelingen, die door het conflict met Oekraïne straks de EU kunnen binnen sijpelen. De ramingen die circuleren zijn gigantisch: men denkt aan 3 tot 5 miljoen vluchtelingen, die wel grotendeels in Oost-Europa zouden opgevangen worden. Tegelijk maakt België zich toch klaar, ook om gewonden op […]
  [naar artikel]
 21. Bijna 25.000 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd in België (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne 24.369 Oekraïners geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
  [naar artikel]
 22. ‘Veel Russen in Europa schamen zich’: Oekraïners en Russen in België over de oorlog van Poetin (25/02/2022 - De Morgen)
  Nu de oorlog in Oekraïne volop woedt, kijken Oekraïners en Russen in België machteloos toe. De emoties lopen hoog op.
  [naar artikel]
 23. Geruststellende brief uit Oekraïne over Lahbib: "Geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne” (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een duidelijke brief geschreven naar haar collega van Buitenlandse Zaken in Oekraïne waarin ze benadrukt dat, ondanks haar bezoek aan de Krim, ze toch de annexatie veroordeelt. Eergisteren is er een antwoord gekomen van haar Oekraïense collega Dmytro Koeleba, die zegt dat hij geen seconde twijfelt aan de steun van ons land of aan minister Lahbib zelf. Vicepremier Vincent Van Quickenborne, die nu dienst doet als zomerpremier, benadrukte in ‘VTM NIEUWS’ dat er geen probleem is voor hem: “Er is geen vertrouwensbreuk tussen ons land en Oekraïne. We zitten duidelijk op dezelfde lijn.”
  [naar artikel]
 24. Minister van Buitenlandse Zaken Lahbib onder vuur wegens reis naar de Krim die door Russische organisatie werd betaald (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft een brief geschreven aan haar Oekraïense ambtgenoot Dmitro Koeleba waarin ze stelt dat de Krim illegaal wordt bezet door Rusland. Volgens VRT NWS ligt Lahbib in Oekraïne onder vuur omdat ze vorig jaar als journaliste via Rusland een bezoek bracht aan het Oekraïense schiereiland.
  [naar artikel]
 25. In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reisje van kersvers buitenlandminister Lahbib: “Van 'ontoelaatbaar’ tot ‘slag in het gezicht’” (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur omdat ze in juli vorig jaar als journaliste naar een festival trok op het Oekraïense schiereiland de Krim. Ze reisde daarvoor via Moskou. De situatie zou ruis op de lijn tussen Brussel en Kiev veroorzaken, en mogelijk ook voor problemen zorgen wanneer Lahbib naar Oekraïne zou willen afreizen, iets dat ze al aankondigde te willen doen.
  [naar artikel]
 26. Oekraïners in België: ‘We hopen dat het Westen ingrijpt voor het te laat is’ (25/01/2022 - De Morgen)
  Voor Belgen in Oekraïne en Oekraïners in België is de ongerustheid groot, nu het Kremlin alsmaar meer troepen richting Oekraïne stuurt. ‘Een oorlog met Rusland zou echt een nachtmerrie zijn.’
  [naar artikel]
 27. België levert materiële steun aan Oekraïense leger en stuurt 300 militairen naar Roemenië (27/02/2022 - VRT NWS)
  België gaat 2.000 machinegeweren leveren aan het Oekraïense leger en zal 3.800 ton brandstof sturen, om de Oekraïense troepen te bevoorraden. Daarnaast zendt ons land ook 300 militairen naar Roemenië om het NAVO-grondgebied te helpen beschermen. Ook andere landen sturen materiële hulp naar Oekraïne.
  [naar artikel]
 28. Nog geen zekerheid dat minister Lahbib Oekraïne kan bezoeken: “We verwachten nog steeds uitleg” (05/08/2022 - Express)
  Hooggeplaatste Oekraïense regeringsbronnen zouden aan de VRT hebben verteld dat er momenteel nog geen garanties zijn dat de minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib (MR), Kiev kan bezoeken. Lahbib raakte in opspraak nadat bleek dat ze vorig jaar als journaliste via Moskou de door Rusland bezette Krim bezocht. Via Rusland naar het schiereiland reizen, is […]
  [naar artikel]
 29. Ambassadeur Oekraïne over oorlog met Rusland: "We sterven niet alleen voor ons land, maar ook voor jullie waarden" (27/02/2022 - VRT NWS)
  De vertegenwoordiger van Oekraïne in België, Jehor Pyvovarov, roept België en alle Oekraïense bondgenoten op om zo snel en zo veel mogelijk Oekraïne te helpen. "Het is belangrijk om onmiddellijk hulp te bieden om deze oorlog te stoppen", zegt Pyvovarov in "De zevende dag". Hij is duidelijk geëmotioneerd wanneer hij in gesprek gaat over de oorlog die momenteel gaande is in zijn thuisland.
  [naar artikel]
 30. Antwerpse burgerjournalist Vlad Polyanskiy bericht over oorlog vanuit Oekraïne: “Steden liggen in puin, maar we stoppen nog voor het rode licht” (04/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl veel Oekraïeners het Russische geweld in hun land proberen te ontvluchten, zijn er ook die hun land vastberaden willen verdedigen. Onder hen de Belgisch-Oekraïense Vlad Polyanskiy, die op radio en televisie al meermaals verslag uitbracht van de oorlog. Wat bezielt hem om daar te blijven en niet terug te keren naar België, waar hij opgroeide en waar zijn hele familie verblijft? Wij spraken hem over zijn leven in België, in Oekraïne en over zijn toekomst.
  [naar artikel]
 31. België levert nu ook 200 antitankwapens aan Oekraïne, naast 5.000 machinegeweren, na opnieuw een stevig potje armworstelen binnen Vivaldi tussen liberalen en PS (27/02/2022 - Express)
  Goedemiddag. Op zondag uitzonderlijk een bericht, omwille van de oorlog in Oekraïne. Op 48 uur tijd is België, net als de rest van de EU, spectaculair opgeschoven in haar militaire steun aan Oekraïne, een land in volle oorlog. Vilvadi stuurt 200 antitankwapens, naast 5.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof naar Oekraïne. In een telefoongesprek zaterdag […]
  [naar artikel]
 32. Anastasia (29) wil terug naar Oekraïne: “Daar ging ik door de hel, maar de situatie waarin ik nu verkeer in België, maakt alles nog erger” (14/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oekraïense voorstad Boetsja ging Anastasia Alekseyuk (29) door de hel. Ze zag er hoe woedende Russen deur aan deur terreur zaaiden en moest vluchten voor de bommen en het artilleriegeschut. Intussen verblijft Anastasia bijna zes maanden in België, maar haar situatie is er amper op verbeterd. Ze is in Wit-Rusland geboren en beschikt dus niet over dezelfde rechten als Oekraïners. “In Boetsja ging ik door de hel. Ik dacht dat ik in België eindelijk veilig zou zijn en een nieuw leven zou kunnen starten, maar de uitzichtloosheid is hier ondraaglijk.”
  [naar artikel]
 33. Al 70 mensen in België hebben zich gemeld om in Oekraïne te gaan vechten: kan dat zomaar? En zijn er gevolgen? (02/03/2022 - VRT NWS)
  Al zeker zeventig mensen in België hebben zich bij de Oekraïense ambassade in Brussel gemeld om in Oekraïne te gaan strijden. Kan dat zomaar en zijn er gevolgen? Marten Zwanenburg, hoogleraar Militair Recht, legt het uit.
  [naar artikel]
 34. Premier Alexander De Croo: “België levert 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof aan Oekraïne” (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof leveren aan Oekraïne. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter. België gaat hiermee in op een vraag van Oekraïne zelf. Intussen is ook een konvooi met militair beschermings- en oriëntatiemateriaal van Defensie naar Oekraïne vertrokken, zo laat de woordvoerder van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) weten.
  [naar artikel]
 35. Weinig Oekraïense vluchtelingen in België hebben al werk (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het blijkt moeilijk om de Oekraïense vluchtelingen in ons land naar een job te leiden. Dat schrijft L’Écho dinsdag. Meer dan 80 procent van de Oekraïense vluchtelingen in België zijn vrouwen. Ze beschikken vaak over solide kwalificaties. Maar het merendeel is van plan zo snel mogelijk naar huis terug te keren.
  [naar artikel]
 36. Weinig Oekraïense vluchtelingen in België hebben al werk (16/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het blijkt moeilijk om de Oekraïense vluchtelingen in ons land naar een job te leiden. Dat schrijft L’Écho dinsdag. Meer dan 80 procent van de Oekraïense vluchtelingen in België zijn vrouwen. Ze beschikken vaak over solide kwalificaties. Maar het merendeel is van plan zo snel mogelijk naar huis terug te keren.
  [naar artikel]
 37. Ons land levert (voorlopig) geen wapens aan Oekraïne (22/02/2022 - De Morgen)
  Ook België heeft de voorbije weken verzoeken uit Oekraïne ontvangen voor de levering van wapens. De federale regering is daar voorlopig niet op ingegaan. Maar daar komt nu misschien verandering in.
  [naar artikel]
 38. Onze oorlogsjournalisten vluchten uit het meest Belgische dorp van Oekraïne: “België, België, België, dat is alles wat je hier hoort” (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Weg, weg, weg, en wel zo snel mogelijk. Voor onze oorlogsjournalisten bestond het voorbije weekend in Oekraïne vooral uit vluchten en zo snel mogelijk opnieuw in Polen geraken. Dat deden ze vanuit een Oekraïens dorpje dat misschien wel het meest Belgische van allemaal is.
  [naar artikel]
 39. Onze oorlogsjournalisten vluchten halsoverkop uit meest Belgische dorp van Oekraïne: “België, België, België, dat is alles wat je hier hoort” (28/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Weg, weg, weg, en wel zo snel mogelijk. Voor onze oorlogsjournalisten bestond het voorbije weekend in Oekraïne vooral uit vluchten en zo snel mogelijk opnieuw in Polen geraken. Dat deden ze vanuit een Oekraïens dorpje dat misschien wel het meest Belgische van allemaal is.
  [naar artikel]
 40. Belgisch-Oekraïense wondzorgexpert keert terug naar België: “9 kilo afgevallen van de stress” (20/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdag keert de Oekraïens-Belgische wondzorgexpert, Ihor Vitenko, na bijna drie maanden terug naar België. In maart, vlak na de Russische inval in Oekraïne, nam hij al zijn vakantie op en vertrok hij naar zijn geboorteland om er hulp te bieden aan militairen en oorlogsslachtoffers. Samen met de vzw Oekraïne Project Edegem zal hij nu zijn werk van hieruit verderzetten en Oekraïense verpleegkundigen opleiden in specifieke oorlogswondzorg.
  [naar artikel]
 41. Belgisch-Oekraïense wondzorgexpert keert terug naar België: “9 kilo afgevallen van de stress” (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag keert de Oekraïens-Belgische wondzorgexpert, Ihor Vitenko, na bijna drie maanden terug naar België. In maart, vlak na de Russische inval in Oekraïne, nam hij al zijn vakantie op en vertrok hij naar zijn geboorteland om er hulp te bieden aan militairen en oorlogsslachtoffers. Samen met de vzw Oekraïne Project Edegem zal hij nu zijn werk van hieruit verderzetten en Oekraïense verpleegkundigen opleiden in specifieke oorlogswondzorg.
  [naar artikel]
 42. Liveblog Oekraïnecrisis: België stuurt 2.000 machinegeweren naar Oekraïne en 300 soldaten naar Roemenië (26/02/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 43. Europa geeft duidelijk signaal: topfavoriet Oekraïne wint Songfestival, België eindigt 19de (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne maakte zijn favorietenrol zaterdagavond waar. Het Kalush Orchestra won na een spannende strijd met het Verenigd Koninkrijk en dankt zijn overwinning vooral aan 400 spectaculaire punten van het publiek. België moest zich tevredenstellen met een negentiende plaats.
  [naar artikel]
 44. Europa geeft duidelijk signaal: topfavoriet Oekraïne wint Songfestival, België eindigt 19de (15/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne maakte zijn favorietenrol zaterdagavond waar. Het Kalush Orchestra won na een spannende strijd met het Verenigd Koninkrijk en dankt zijn overwinning vooral aan meer dan 400 spectaculaire punten van het publiek. België moest zich tevredenstellen met een negentiende plaats.
  [naar artikel]
 45. Nu blijkt reis van kersvers minister Lahbib ook nog betaald door Rusland (29/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Kersvers minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib ligt onder vuur. De reis die ze vorig jaar maakte naar het door Rusland bezette schiereiland de Krim blijkt betaald door de Russen. In Oekraïne tillen ze zwaar aan het incident. “We hebben een goeie relatie met België, maar dit zet de diplomatieke banden onder druk”, zegt politiek analist Oleksii Otkydach.
  [naar artikel]
 46. Antwerpse Miss België-kandidate Julia (17) komt uit Oekraïens-Russisch gezin: “Onder mijn vrienden daar vechten een aantal jongens mee” (23/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Voor kandidaten zijn er verschillende redenen om mee te doen aan Miss België. Maar de Deurnese Julia Kultchinova (17) heeft nog een extra drijfveer: positief nieuws sturen naar Oekraïne, waar haar mama vandaan komt. “Gelukkig hebben we niemand verloren in de oorlog, maar we zijn wel ongerust over onze familie daar”, zegt ze.
  [naar artikel]
 47. Hotelmanager in Oekraïne, poets-­hulp in België (21/04/2022 - De Standaard)
  Met meer dan 500 zijn ze al, de Oekraïense vluchtelingen die bij de VDAB aankloppen. Een twintigtal van hen is ondertussen aan de slag, maar vaak moeten ze zich tevredenstellen met een job onder hun diploma of hun kunnen.
  [naar artikel]
 48. Premier De Croo: “België levert 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof aan Oekraïne”, ook 300 Belgische militairen naar Roemenië (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof leveren aan Oekraïne. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter. België gaat hiermee in op een vraag van Oekraïne zelf. Ons land stuurt volgende week ook 300 militairen naar Roemenië als onderdeel van een Frans-Belgisch bataljon, zo laat minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) weten. Een konvooi met militair beschermings- en oriëntatiemateriaal van Defensie is inmiddels naar Oekraïne vertrokken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy