Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 September 2022
09:37 uur

BEKIJK. Bondscoach Martínez pakt rood in blessuretijd en wordt in Nederland vervangen door Henry: “Spelers een etentje betalen”

Het Laatste Nieuws

22/09/2022 - 23:51

Rood vond hij het zelf niet. Geel misschien wel. Roberto Martínez pakte in blessuretijd van België-Wales rood nadat de bondscoach de bal even bijhield. “De aanvoerder heeft me gezegd dat ik de spelers nu een etentje moet betalen.” Thierry Henry zal zondag tegen Nederland op de bank zitten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Roberto Martínez waarschuwt spelers die met transfer in hun hoofd zitten: “Juiste keuze deze zomer is cruciaal” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Atypisch voor een bondscoach, maar Roberto Martínez gaat een zenuwachtige transferzomer tegemoet. Zo vreest de bondscoach dat een te lange integratieperiode van zijn Duivels bij hun eventuele nieuwe club nefast kan zijn voor het WK. “Het is cruciaal dat de spelers een juiste keuze maken”, benadrukte Martínez.
  [naar artikel]
 2. “Fantastische affiche voor de fans”: bondscoach Martínez kijkt uit naar duels tegen Oranje én geeft aan dat stage in Qatar onzeker is (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez ziet de confrontaties tegen Nederland, Polen en Wales in de Nations League als een ideale voorbereiding op het WK. Met een dubbele affiche dus tegen Oranje. “Ik zag eerder hoe de fans zo’n derby beleven - en dat waren toen slechts oefenmatchen”, zegt hij aan VTM Nieuws. Opvallend: Martínez geeft ook aan dat het oefenkamp in Qatar in maart 2022 nog niet vastligt.
  [naar artikel]
 3. REACTIES. Duivels en Martínez opvallend positief na verlies: “We hebben Nederland toch gedomineerd?” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zure nederlaag vanavond, voor de Rode Duivels in Nederland (1-0), maar toch weigerde het gros van de spelers na afloop negatief te zijn. “We hebben Nederland gedomineerd”, zei Thibaut Courtois, terwijl ook Jan Vertonghen “geen slecht gevoel” overhoudt aan deze wedstrijd. Ook Roberto Martínez onthoudt dat België “voldoende gecreëerd had”.
  [naar artikel]
 4. Bondscoach Martínez kijkt uit naar duels tegen Oranje: “Fantastische affiche voor de fans” (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez ziet de confrontaties tegen Nederland, Polen en Wales in de Nations League als een ideale voorbereiding op het WK. Met een dubbele affiche dus tegen Oranje. “Ik zag eerder hoe de fans zo’n derby beleven - en dat waren toen slechts oefenmatchen”, zegt hij aan VTM Nieuws. “We kijken er naar uit.”
  [naar artikel]
 5. Bondscoach Martínez hoopt dat Rode Duivels in de zomer niet van club veranderen: “Elke transfer brengt onzekerheid” (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Roberto Martínez bidt dat niet veel Rode Duivels komende zomer van club veranderen. Met het oog op het WK in Qatar in november wil de bondscoach vooral stabiliteit. “Elke transfer brengt onzekerheid. Daar maak ik me toch wat zorgen over”, vertelt hij in een exclusief interview met VTM Nieuws. Martínez heeft het ook over de belangrijke oefenstage in maart - met enkel spelers met minder dan 50 caps én Burkina Faso als oefenpartner - en de interesse in Charles De Ketelaere.
  [naar artikel]
 6. Bondscoach Martínez hoopt dat Rode Duivels in de zomer niet van club veranderen: “Elke transfer brengt onzekerheid” (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Roberto Martínez bidt dat niet veel Rode Duivels komende zomer van club veranderen. Met het oog op het WK in Qatar in november wil de bondscoach vooral stabiliteit. “Elke transfer brengt onzekerheid. Daar maak ik me toch wat zorgen over”, vertelt hij in een exclusief interview met VTM Nieuws. Martínez heeft het ook over de belangrijke oefenstage in maart - met enkel spelers met minder dan 50 caps én Burkina Faso als oefenpartner - en de interesse in Charles De Ketelaere.
  [naar artikel]
 7. Ook bondscoach Martínez genoot van historische voetbalavond: “Fascinerend hoe De Bruyne en Courtois zijn gegroeid in hun rol” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in Bernabéu gisteravond: Roberto Martínez. De bondscoach geniet een dag later na van het spektakel, niet in het minst omdat twee van zijn sleutelspelers er nauw bij betrokken waren. “Dit is fantastisch voor het Belgische voetbal.”
  [naar artikel]
 8. Martínez in aanloop naar match tegen Estland: “We hebben genoeg spelers om te roteren” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Daags voor het WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels tegen Estland sprak bondscoach Roberto Martínez met VTM Nieuws. De Spanjaard gaf aan dat morgen eerst en vooral de zege telt.
  [naar artikel]
 9. Martínez in aanloop naar match tegen Estland: “We hebben genoeg spelers om te roteren” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Daags voor het WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels tegen Estland sprak bondscoach Roberto Martínez met VTM Nieuws. De Spanjaard gaf aan dat morgen eerst en vooral de zege telt.
  [naar artikel]
 10. Bondscoach Martínez hoopt dat De Ketelaere deze zomer goed nadenkt over een transfer: “Moet je die gok nét voor een WK wel nemen?” (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Roberto Martínez is laaiend enthousiast over de ontwikkeling van Charles De Ketelaere. “Een immens talent, met een fantastische vista.” En toch maakt de bondscoach zich wat zorgen. “Net voor een WK naar het buitenland vertrekken, is geen gemakkelijke keuze…”
  [naar artikel]
 11. Onze chef voetbal schetst de gedachtenwereld van Roberto Martínez: “België heeft opnieuw 12 miljoen bondscoaches die het allemaal beter weten” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Exact twee maanden zitten er tussen de Belgische EK-uitschakeling tegen Italië en de WK-kwalificatiematch in Estland. Van München tot Tallinn: onze chef voetbal Stephan Keygnaert over wat er in die periode allemaal door het hoofd van Roberto Martínez spookte en welke conclusies hij daaruit trekt. “Indien Martínez na de Nations League doorgaat, doet hij dat met zijn vertrouwde Franse assistent Thierry Henry. Indien niét, kan Henry, die de groep door en door kent én onder contract ligt, eenvoudig overnemen.”
  [naar artikel]
 12. Ook bondscoach Roberto Martínez maakt zich op voor de Champions Leaguefinale: “Eden opnieuw zien glimlachen: fantastisch” (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook hij zal er straks zijn, in het Stade de France. Evidemment. Bondscoach Roberto Martínez (48) over de apotheose van deze Champions League-editie. “Courtois is meer dan gewoon een doelman.”
  [naar artikel]
 13. Roberto Martínez houdt tot WK 2022 vast aan zijn vertrouwde namen: “Leeftijd is geen probleem” (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Roberto Martínez zal zijn selectie niet zomaar door elkaar gooien voor het WK van 2022 in Qatar. De gemiddelde leeftijd van de Rode Duivels zal rond en zelfs over de 30 liggen, maar dat vindt de bondscoach geen issue, zo vertelt hij in een exclusief interview aan VTM Nieuws. “Leeftijd is geen probleem. Problematisch wordt het pas als de spelers ondermaats presteren. Wij werken hard aan de spelers van de toekomst, maar willen de ervaren pionnen die er vandaag zijn zo lang mogelijk aan boord houden.”
  [naar artikel]
 14. Teleurgestelde Martínez is scherp voor zijn spelers: “De ploeg was de emoties niet de baas. Het werd wanhopig voetbal” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez gaf na de nederlaag tegen Frankrijk een opvallende verklaring voor de desastreuze tweede helft van de Rode Duivels. Een uitleg waarbij hij zinspeelde op ‘choking’ vanwege de spelers, die de verantwoordelijkheid om te moéten winnen niet de baas waren.
  [naar artikel]
 15. Bondscoach Martínez: “Ik kan niet tevredener zijn over wil en mentaliteit” (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben tevreden over de houding van mijn spelers”, vertelde bondscoach Roberto Martínez na de draw tegen Ivoorkust. “We wilden als een team...
  [naar artikel]
 16. Bondscoach Roberto Martínez in uitgebreid gesprek: “Of ik me zorgen maak over de defensie? Ja” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels hopen vanavond tegen Frankrijk de deur richting de finale van de Nations League open te beuken. Bondscoach Roberto Martínez blikte in een uitgebreid gesprek met Gilles De Bilde met vertrouwen vooruit. Niet alleen naar het weerzien met de Fransen, maar ook naar de verdere toekomst. Daarnaast ging de bondscoach ook thema’s als Eden Hazard en de defensie niet uit de weg. “Er zijn zorgen over het feit dat jonge spelers niet spelen bij hun clubs.”
  [naar artikel]
 17. “Een schokkende beslissing, we willen een uitleg”: bondscoach Martínez opvallend kwaad op VAR, wat hem op kritiek komt te staan van Mulder en Degryse (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze VTM-analisten waren kritisch voor bondscoach Roberto Martínez na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard was op zijn beurt opvallend kwaad over de rol van de VAR. “Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is.”
  [naar artikel]
 18. Bondscoach Roberto Martínez: “We gaan niet veranderen om te veranderen” (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  In aanloop naar de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Burkina Faso namen bondscoach Roberto Martínez en Hans Vanaken vandaag even tijd voor de pers. De oefenmeester van de nationale ploeg toonde zich tevreden over de match in Ierland en het trainingskamp in het algemeen, en verklapte al één naam voor het treffen met het West-Afrikaanse team: Matz Sels. Veel andere wijzigingen in de basisploeg moeten de fans echter niet verwachten, want Martínez wil dat de spelers lessen trekken uit de fouten die ze in Ierland maakten.
  [naar artikel]
 19. DE BONDSCOACH SPREEKT, DEEL 2. “Ik sluit zeker niet uit dat er een wit konijn selectie haalt”: Martínez houdt enkele talenten nauwlettend in het oog voor WK (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren gaf bondscoach Roberto Martínez zijn mening over Eden Hazard en Charles De Ketelaere, vandaag laat-ie z'n licht schijnen op enkele andere Duivels - onder meer Romelu Lukaku en Dries Mertens -, dertien weken voor de start van het WK. Martínez sluit bovendien niet uit dat hij een verrassende naam meeneemt naar Qatar. “Op klasse en progressie staat geen leeftijd.”
  [naar artikel]
 20. Bondscoach Martínez beoordeelt Duivelse transferdossiers met oog op WK: “Kwestie van tijd, maar dat hebben we niet” (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Toby Alderweireld, Axel Witsel en Romelu Lukaku hebben hun nieuwe werkgever al gevonden. Voor andere Rode Duivels is het nog zoeken. Bondscoach Roberto Martínez is tevreden met de ontwikkelingen, maar waarschuwt ook: “Alles gaat afhangen van de vorm van het moment”
  [naar artikel]
 21. Roberto Martínez: “Er is niets met Barcelona, maar je weet nooit wat morgen brengt” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez geeft deze middag zijn selectie van 23 spelers voor de Final Four in de Nations League van volgende week in Italië. Thomas Vermaelen zal er niet bij zijn, wegens de Japanse corona-maatregelen.
  [naar artikel]
 22. Bondscoach Martínez opgetogen met zijn nieuwe assistent: “Ervaring van Thomas zal van grote meerwaarde zijn” (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez is een verdediger kwijt, maar krijgt er een assistent voor in de plaats. De Spanjaard is bijzonder tevreden dat Thomas Vermaelen toetreedt tot zijn staf. “We kennen hem vanbinnen en vanbuiten.”
  [naar artikel]
 23. Martínez houdt vol dat er best ná het WK over zijn toekomst gesproken wordt: “Helemaal niet vreemd” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Roberto Martínez blijft ook na de 0-1 in Polen bij het oordeel dat zijn Belgische toekomst best pas na het WK uitgeklaard wordt. “Voor mij is dat de juiste timing. In internationaal voetbal ga je van groot toernooi naar groot toernooi”, aldus de bondscoach in gesprek met Gilles De Bilde.
  [naar artikel]
 24. Onze chef voetbal blikt vooruit naar de eerste ‘WK-selectie’: “Vanzeir? Dat zou - Martínez kennende - een verrassing zijn” (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag maakt bondscoach Roberto Martínez z'n selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert spreekt van een “eerste WK-selectie” en is benieuwd naar de keuzes van Martínez. Roept de bondscoach man-in-vorm Dante Vanzeir op? Kiest hij achterin voor Vanheusden, of toch voor Theate? “En zo goed als zeker volgt deze middag ook een vraag naar Eden Hazard...”
  [naar artikel]
 25. Volgens Martínez zal talent in België “nooit stoppen”: “Rode Duivels kunnen komende zeven jaar nog een groot toernooi winnen” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels hopen vanavond tegen Frankrijk de deur richting de finale van de Nations League open te beuken. Bondscoach Roberto Martínez blikte in een uitgebreid gesprek met Gilles De Bilde met vertrouwen vooruit. Niet alleen naar het weerzien met de Fransen, maar ook naar de verdere toekomst. Daarnaast ging de bondscoach ook thema’s als Eden Hazard en de defensie niet uit de weg. “Er zijn zorgen over het feit dat jonge spelers niet spelen bij hun clubs.”
  [naar artikel]
 26. “Die lijnen zijn wél goed getrokken”: onze huisref fluit opvallend kwade Martínez terug na vermeend buitenspel bij goal Wales (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez was bijzonder ontstemd na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard voelde zich bestolen nadat de gelijkmaker van Wales in de slotfase door de VAR gevalideerd werd. “Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is.” Uitspraken die niet goed vielen bij onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse, en ook onze huisref Tim Pots dient Martínez van repliek.
  [naar artikel]
 27. Roberto Martínez komt terug op scherpe uithaal: “De VAR is een fantastisch instrument, maar het wordt niet correct gebruikt” (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De woede is bekoeld, maar de mening is niet veranderd. Roberto Martínez kwam aan de vooravond van Polen-België terug op de scherpe uithaal richting VAR na de uitmatch in Wales. “De videoref is een fantastische tool, maar wordt verkeerd gebruikt. Als bondscoach is het mijn taak om dit onder de aandacht te brengen”, vertelt hij aan Gilles De Bilde. Martínez sprak in bovenstaande video ook over de povere 4 op 9 en wie zeker zal spelen morgen.
  [naar artikel]
 28. Roberto Martínez ziet “veel positieve” dingen: “De tegengoal is het enige dat ik zou willen vergeten” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een “tevreden” Roberto Martínez na het nochtans matige 1-1-gelijkspel tegen Wales. Vooral de tweede helft viel tegen. “Maar we hebben veel wissels doorgevoerd. Ik was heel blij met ons samenspel”, aldus de bondscoach van de Rode Duivels bij VTM.
  [naar artikel]
 29. Teleurgestelde Martínez is scherp voor zijn spelers en zinspeelt op ‘choking’: “De ploeg was de emoties niet de baas” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez gaf na de nederlaag tegen Frankrijk een opvallende verklaring voor de desastreuze tweede helft van de Rode Duivels. Een uitleg waarbij hij zinspeelde op ‘choking’ vanwege de spelers, die de verantwoordelijkheid om te moéten winnen niet de baas waren.
  [naar artikel]
 30. Roberto Martínez strooit met lof, maar tempert ook: “Die vijftien minuten na rust: I didn’t like them” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  En de bondscoach zag niet alleen dat het goed was. Roberto Martínez, ondanks de ruime zege en het quasi zekere ticket voor Qatar: “Er zijn echt wel nog een aantal zaken die beter moeten.”
  [naar artikel]
 31. “Hij zei ook dat Lang meer kans maakt op Gouden Bal dan De Bruyne, dus...”: Martínez reageert geïrriteerd op Van Gaal, maar die is niet onder de indruk (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een ietwat gepikeerde Roberto Martínez dinsdag op de persconferentie. Toen hij de stelling van Louis van Gaal kreeg voorgelegd dat Oranje in de vernedering afgelopen vrijdag meer druk op de bal zette dan de Rode Duivels, reageerde Martínez met een klein sneertje naar de Nederlandse bondscoach. Die liet het niet aan zijn hart komen: “Ik mag altijd zeggen wat ik wil.”
  [naar artikel]
 32. “Het is logisch dat de lijn niet evenwijdig loopt met de zestienmeterlijn”: onze huisref fluit opvallend kwade Martínez terug na vermeend buitenspel bij gelijkmaker Wales (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez was bijzonder ontstemd na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard voelde zich bestolen nadat de gelijkmaker van Wales in de slotfase door de VAR gevalideerd werd. “Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is.” Uitspraken die niet goed vielen bij onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse, en ook onze huisref Tim Pots dient Martínez van repliek.
  [naar artikel]
 33. Onze chef voetbal blikt vooruit naar eerste ‘WK-selectie’: “Vanzeir? Dat zou — Martínez kennende — een verrassing zijn” (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag maakt bondscoach Roberto Martínez z'n selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert spreekt van een “eerste WK-selectie” en is benieuwd naar de keuzes van Martínez. Roept de bondscoach man in vorm Dante Vanzeir op? Kiest hij achterin voor Vanheusden, of toch voor Theate? “En zo goed als zeker volgt deze middag ook een vraag naar Eden Hazard...”
  [naar artikel]
 34. Martínez over Eden Hazard en Lukaku: “Te vroeg om ons nu al zorgen te maken richting het WK” (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen uitzonderingen. Bondscoach Roberto Martínez heeft Eden Hazard en Romelu Lukaku niet bij de Rode Duivels gehaald. Beide sterkhouders zijn op zoek naar speelminuten en vertrouwen, maar de Spanjaard hield vast aan z'n plan om enkel spelers met minder dan 50 caps op te roepen.
  [naar artikel]
 35. Balans van Martínez in kwalificatiewedstrijden is indrukwekkend, blijft dat ook zo tegen Wales? “We zijn aan onze stand verplicht om te winnen” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de derde keer op rij hebben de Rode Duivels zich onder Roberto Martínez comfortabel geplaatst voor een groot toernooi. Ook in de verplichte nummertjes laten de Duivels onder deze bondscoach geen steken vallen, in tegenstelling tot sommige andere grote voetballanden. “Enkel met volle focus kun je deze cijfers halen”, weet een trotse Martínez.
  [naar artikel]
 36. REACTIES. “Het is een droevige dag”: Sels zit met gedachten bij Van Damme - Martínez: “Enige verbeterpunt is dat we meer moesten scoren” (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels klopten Burkina Faso met 3-0. Matz Sels hield in zijn tweede cap de nul. “Ik heb vandaag voor Miguel gespeeld”, vertelde de doelman na afloop. Bondscoach Roberto Martínez zag ruimte voor verbetering: “We hadden meer kunnen scoren.”
  [naar artikel]
 37. Bondscoach Roberto Martínez betreurt “attitude” van de buitenwereld: “Sinds de match tegen Italië lijkt het glas halfleeg” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op weg naar het interview klinkt over de autoradio ‘Onderweg naar later’ van Suzan & Freek. Dat treft. Even later zal bondscoach Roberto Martínez (48) uit de doeken doen hoe ‘Onderweg naar later’ eruitziet voor de Rode Duivels: “Er gebeurt iets heel vreemd in België...”
  [naar artikel]
 38. Bondscoach Martínez blikt vooruit naar WK-selectie: “Er gaan nog jongens afvallen die toch al lang bij de groep horen” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Matchday -1, en dus staat bondscoach Roberto Martínez de pers te woord. Morgen winnen tegen Wales is de minimumvereiste voor de Rode Duivels om nog kans te blijven maken op de eindronde van de Nations League. “Deze twee wedstrijden zullen belangrijke info voorzien voor onze WK-selectie”, zegt hij bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 39. Teleurgestelde Martínez: “Al ons harde werk zelf weggegooid” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zichtbaar teleurgestelde Roberto Martínez na de 2-3-nederlaag in de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk. “We hadden de wedstrijd niet genoeg onder controle", zucht de bondscoach van de Rode Duivels.
  [naar artikel]
 40. Martínez na pittige reis naar Kazan: “De spelers die morgen in actie komen, zullen fris zijn” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels trokken vandaag naar Kazan, waar ze morgen Wit-Rusland partij geven in de strijd om een ticket voor het WK in 2022. Bondscoach Roberto Martínez, die wel wat sterkhouders mist, blikte zonet vooruit en beschikt naar eigen zeggen over een frisse selectie. “De nieuwe namen die in de basis komen, krijgen een mooie kans om zich te tonen.”
  [naar artikel]
 41. DEEL 1, DE BONDSCOACH. “Martínez lijkt me een fijne schoonmoeder”: vijf maanden voor het WK maken Mulder en Degryse de balans op (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooraleer we de beste analisten van het land met vakantie sturen, schuiven Jan Mulder en Marc Degryse nog eens aan voor een ontbijt. Gewapend met een espresso en een croissant gooien ze het doek over deze interlandbreak en richten ze de blik op het WK in Qatar. Vandaag deel 1: de bondscoach. “Het is afgelopen met de leerschool van professor Martínez.”
  [naar artikel]
 42. Onze chef voetbal legt ‘het favoritisme’ van de bondscoach uit: “Martínez wil altijd terug naar Ibiza” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van Roberto Martínez bestaat de perceptie dat hij een coach is met ‘favorietjes’. Zo waren er in het recente verleden de invalbeurten van Nacer Chadli en Dries Mertens op het EK tegen Italië. Vreemd in de ogen van velen. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert verklaart waarom Martínez zo vaak teruggrijpt naar zijn ‘oude garde’. “Als Martínez van punt A op een veilige manier naar punt B kan rijden, zal hij niet gauw de pas aangelegde weg van punt C naar punt B nemen.”
  [naar artikel]
 43. Everton ontslaat Benítez en weer valt de naam van bondscoach Martínez (16/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Daar valt de naam van Roberto Martínez weer. Everton is op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Rafa Benítez vandaag. Binnen de tweede club uit Liverpool heeft de bondscoach nog altijd aanhangers. Vraag is of Martínez een terugkeer naar zijn toxische ex-club ziet zitten.
  [naar artikel]
 44. LIVE. Martínez na pittige reis naar Kazan: “Die spelers die morgen spelen, zullen fris zijn” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels trokken vandaag naar Kazan om morgen Wit-Rusland partij te geven in de strijd om een ticket voor het WK in 2022. Op dit moment staan bondscoach Roberto Martínez en doelman Koen Casteels de pers te woord. U kunt de persconferentie op deze pagina volgen via tekstupdates.
  [naar artikel]
 45. INTERVIEW. Bondscoach Roberto Martínez betreurt “attitude” van de buitenwereld: “Sinds de match tegen Italië lijkt het glas halfleeg” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op weg naar het interview klinkt over de autoradio ‘Onderweg naar later’ van Suzan & Freek. Dat treft. Even later zal bondscoach Roberto Martínez (48) uit de doeken doen hoe ‘Onderweg naar later’ eruitziet voor de Rode Duivels: “Er gebeurt iets heel vreemd in België...”
  [naar artikel]
 46. Martínez bezoekt de Red Flames en heeft ze zien groeien: “Ik zou echt trots zijn als ze kwartfinale halen” (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoogspanning bij de Red Flames vanavond tegen Italië, dus kregen ze zaterdag hoog bezoek in Engeland. Roberto Martínez kwam en zag dat de nationale vrouwenploeg klaar is om door te stoten naar de kwartfinale. “Hun sterkte is dat ze een coach hebben die hen al lang kent”, aldus de bondscoach van de Rode Duivels en TD van de voetbalbond.
  [naar artikel]
 47. 21 veldspelers (waaronder Kompany) op training bij de Rode Duivels, Fellaini, Witsel en Vermaelen ontbreken (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez en zijn spelers hebben een nieuwe dag van hun WK-voorbereiding aangevat. Met 21 veldspelers werkt Martínez deze...
  [naar artikel]
 48. Martínez: “Lukaku is een legende van het Belgisch voetbal, zijn 100ste interland moet een groot feest worden” (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez heeft zonet vooruitgeblikt naar de match van de Rode Duivels van morgenavond tegen Tsjechië. De Spanjaard verwacht, net als ín Praag, een lastige match. De bondscoach haalde voorts ook de loftrompet boven voor Romelu Lukaku, die morgen zijn honderdste interland speelt.
  [naar artikel]
 49. Bondscoach of schoolmeester? Louis van Gaal “moet dertig keer fluiten” vooraleer spelers gehoorzamen: “Dan sta ík voor paal” (20/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met Louis van Gaal (71) valt er niet te sollen. Dat weten de journalisten en dat zouden ook zijn spelers moeten weten. Op de training van Nederland - komende zondag tegenstander van de Rode Duivels in de Nations League - riep de bondscoach zijn spelers bijeen nadat ze handtekeningen uitdeelden aan fans, maar ze luisterden niet meteen. “Ik moest dertig keer fluiten. Dan sta ík voor paal”, gaf Van Gaal de spelers daags nadien op hun donder.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy