LIVE. AA Gent had strafschop moeten krijgen, nog 0-0 tegen matige Zweden

06/10/2022 - 21:34
"• Conference League • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • AA Gent en Djurgaarden spelen om de leidersplek"

1. Club Brugge had tegen AA Gent strafschop moeten krijgen (05/02/2019 - Metro)

Club Brugge had afgelopen zondag in de topper tegen AA Gent op speeldag 24 in de Jupiler Pro League een strafschop moeten krijgen. Dat zegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist vandaag in zijn wekelijkse evaluatie van de videoref. Het gaat om een fase helemaal in het slot van de match, waarbij Birger Verstraete nogal onstuimig Hans Vanaken […] Het bericht Club Brugge had tegen AA Gent strafschop moeten krijgen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. Zweden wint na een zwakke vertoning met het kleinste verschil van Slowakije (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zweden heeft na een matige partij Slowakije met 1-0 verslagen. Forsberg scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij zette een strafschop feilloos om. Beide ploegen brachten geen goed voetbal op de mat en brachten amper tot geen spektakel. [naar artikel]

3. Referee Department: “Anderlecht had strafschop moeten krijgen tegen Waasland-Beveren” (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

RSC Anderlecht had in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren meteen na de rust een strafschop moeten krijgen voor handspel. De videoref greep onterecht niet in, zo meldde het Referee Department in zijn wekelijkse beoordeling van de scheidsrechters. [naar artikel]

4. LIVE: De Sart zet oppermachtig Gent met strafschop op dubbele voorsprong in Charleroi (05/11/2023 - Sporza)

In het Stade du Pays de Charleroi sluiten de thuisploeg en KAA Gent de 13e speeldag af. Voor eigen volk won Charleroi zijn laatste drie wedstrijden. Maken ze tegen AA Gent het klavertje vier vol? Volg live op deze pagina. [naar artikel]

5. LIVE. Rodri brengt City met matige strafschop op voorsprong tegen Tottenham (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap: 18u30 • Etihad Stadium • Manchester City won z'n laatste 15 (!) wedstrijden • Kevin De Bruyne is nog steeds out [naar artikel]

6. LIVE. Strafschop Gent! Bal gaat op de stip na fout op Nurio (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Aftrap om 20u45 • AA Gent pas twaalfde, Cercle Brugge vecht tegen degradatie [naar artikel]

7. Scheidsrechterscommissie: “Club Brugge had strafschop moeten krijgen tegen Eupen, maar Clement ook rode kaart” (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Het Professional Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag in zijn wekelijkse evaluatie bevestigd dat Club Brugge in de thuismatch tegen Eupen (0-0) afgelopen weekend een strafschop had moeten krijgen na een duwfout op Ruud Vormer in het begin van de tweede helft. Philippe Clement, die na de match verhaal ging halen bij scheidsrechter Bram Van Driessche, had ook een rode kaart verdiend. [naar artikel]

8. Strafschop of niet? Burgess houdt uittrap van doelman tegen met hand: "Ik begrijp er niets van" (02/04/2024 - Sporza)

Had Genk een strafschop moeten krijgen tegen Union? Een bizarre fase in de Champions' Play-offs verdeelde het panel van Extra Time. "Ik vind het 100 procent penalty", oordeelde Wesley Sonck. [naar artikel]

9. LIVE: Gent klimt vroeg in de tweede helft al op gelijke hoogte dankzij strafschop (09/11/2023 - Sporza)

AA Gent kan een belangrijke stap zetten naar groepswinst in de Conference League met een zege tegen Breidhablik, de IJslanders die ze thuis al inblikten met 5-0. Volgt er opnieuw een ruime overwinning voor Gent? Volg het hier of op Radio 1. [naar artikel]

10. Scheidsrechtersbaas Verbist oordeelt dat fout op Olayinka "duidelijke strafschop" was (12/08/2017 - Sporza)

Zulte Waregem had tegen Club Brugge een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Mechele. Dat zegt ook Johan Verbist, die de fase zal bespreken met de (video)scheidsrechter. [naar artikel]

11. LIVE. Gent en Cercle komen niet tot scoren in bijzonder matige eerste helft (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

12. Had Standard een strafschop moeten krijgen? Lambrecht fluit eerst strafschop, maar bedenkt zich na bekijken van de beelden (23/12/2022 - Het Belang van Limburg)

AA Gent was de betere ploeg tegen een zwak Standard, maar bleef steken op een 0-0 onder. Twintig minuten voor tijd schrokken de Buffalo’s plots op toen scheidsrechter Erik Lambrecht de bal op de stip legde voor hands van Ngadeu. De VAR riep Lambrecht echter naar het scherm en na het bekijken van de beelden herzag hij zijn beslissing. [naar artikel]

13. De Bleeckere erkent dat Anderlecht penalty had moeten krijgen na duw in rug van Amuzu (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het had de matige pot voetbal op de Bosuil kunnen openbreken. Halfweg de tweede helft kreeg Francis Amuzu in de zestien een stevige por in de rug van Jelle Bataille. De winger vroeg om een strafschop, maar scheidsrechter Jasper Vergoote zag er geen gaten in en ook de VAR gaf geen krimp. [naar artikel]

14. Daar is het Referee Department al: “Gent had twee strafschoppen moeten krijgen” (25/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department heeft na de eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie al twee fouten van de wedstrijdleiding moeten toegeven. Gent had vrijdagavond op het veld van Standard (2-2) een strafschop verdiend na handspel van Renaud Emond én na de tussenkomst van Standard-doelman Arnaud Bodart op Jordan Torunarigha. [naar artikel]

15. LIVE AA GENT-BASAKSEHIR. Orban gaat tegen de vlakte in de zestien, maar krijgt geen strafschop (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent speelt op dit moment tegen het Turkse Basaksehir in de Conference League. Op dit moment staat het 1-1 in de Ghelamco Arena. Komen er nog goals in de tweede helft? Volg het hier op de voet! [naar artikel]

16. LIVE GENT-UNION. Cuypers brengt Gent op gelijke hoogte met strafschop (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent en Union houden elkaar voorlopig in evenwicht. De bal was nog maar net aan het rollen of Lazare maakte de 0-1 al. Cuypers maakte er diep in de tweede helft 1-1 van via penalty. Volg de match hier live. [naar artikel]

17. KIJK. Woede bij AA Gent: Buffalo’s krijgen geen vroege penalty en was er sprake van buitenspel Thiago? (17/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Had AA Gent reden tot klagen in de eerste helft van de topper tegen Club Brugge? De Buffalo’s wilden al snel een strafschop na een vermeende fout op Hugo Cuypers, maar die kwam er niet. Blauw-zwart kreeg er nadien wél twee, maar was er voorafgaand aan de eerste strafschop voor de thuisploeg geen sprake van buitenspel van Igor Thiago? [naar artikel]

18. VIDEO: Verdiende Gent hier een strafschop? (21/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent geraakte vanavond niet voorbij KV Kortrijk. Halverwege de eerste helft claimden de Buffalo's echter een strafschop. Had de bal hier op de... [naar artikel]

19. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, 1-2 wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het Referee Department van de Belgische voetbalbond heeft zich gebogen over twee cruciale scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de derby tussen Antwerp en Beerschot. Conclusie: in de eerste helft had Beerschot een strafschop moeten krijgen en in de tweede helft werd de 1-2 van Shankland terecht afgekeurd. [naar artikel]

20. LIVE OHL-AA GENT. Nardi redt de meubelen voor AA Gent, krijgen we nog een winnaar in Leuven? (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pakt AA Gent de leidersplaats? Bij winst tegen OH Leuven komen de Buffalo’s alleen op kop in het klassement. OH Leuven wil dan weer uit de gevarenzone klimmen. Volg het duel hieronder live! [naar artikel]

21. Supporters krijgen tegemoetkoming na gestaakte match tegen Zweden (20/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Supporters die maandagavond de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd van België tegen Zweden bijwoonden, krijgen ter compensatie korting op de ticketprijs voor het oefenduel van 15 november tegen Servië. [naar artikel]

22. REACTIES. Holzhauser: “Nerveus voor de Gouden Schoen? Ik zou niet weten waarom” (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Frederic Frans gaf tegen AA Gent heel ongelukkig een strafschop weg na handspel. De Kielse verdediger had daar duidelijk een eigen mening over. “Na deze strafschop stop ik met voetballen”, grapte hij tegen scheidsrechter Lawrence Visser. [naar artikel]

23. LIVE. Kunnen Patrik Hrosovsky en co ook stunten tegen Zweden? (18/06/2021 - Het Belang van Limburg)

De achtste dag van Euro 2020 wordt om 15 uur afgetrapt met een duel tussen Zweden en Slowakije. Zweden gaat na het gelijkspel op de eerste speeldag tegen Spanje op zoek naar de eerste driepunter van het toernooi. Het Slowakije van Genkie Patrik Hrosovsky hoopt dan weer net zoals in de eerste wedstrijd tegen Polen op een stunt. Wat wordt het? Volg het hier live. [naar artikel]

24. LIVE. Debuteert Tedesco bij Rode Duivels met zege in Zweden? (24/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Domenico Tedesco maakt vanavond zijn debuut als bondscoach van de Rode Duivels. Kevin De Bruyne en co moeten in hun eerste match na het WK al meteen vol aan de bak tegen de stugge Zweden. Volg de eerste match voor de EK-kwalificatiecampagne hier live vanaf 20.45 uur. [naar artikel]

25. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, maar 1-2 werd wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)