Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

De lekkerste asperges op Vlaamse wijze eet je in dit restaurant

02/05/2019 - 16:19
"De lekkerste asperges op Vlaamse wijze eet je in Schilde. De jury koos voor restaurant De Drij Lindekens van Peter en Katrien Sentobin-Neirynck. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De lekkerste asperges op Vlaamse wijze eet je in dit restaurant (02/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

De lekkerste asperges op Vlaamse wijze eet je in Schilde. De jury koos voor restaurant De Drij Lindekens van Peter en Katrien Sentobin-Neirynck. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie. [naar artikel]


2. DE GRENS. Asperges op Vlaamse wijze hebben Nederlands tintje: “Al onze Kempense asperges hebben Nederlandse roots” (11/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Overal langs Kempense wegen komt men reclameborden tegen om de delicatesse aan te prijzen. Net over de grens springen dan weer de uitgestrekte aspergevelden in het oog. Aspergetelers Jos Kennes uit Alphen en zijn Poppelse collega Fons Nooyens vertellen alles over het witte goud, van de teelt tot de bereiding. “Bij asperges à la flamande hoort een goede ham.” [naar artikel]


3. De beste asperges op Vlaamse wijze eet je in Schilde: unieke bereiding (03/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

Asperges op Vlaamse wijze is een klassieker en zeer herkenbaar, maar De Drij Lindekens wisten op een unieke wijze dit gerecht om te toveren. Zeer geslaagd, want onze jury is ervan overtuigd dat zij de titel verdienen van beste asperges op Vlaamse wijze. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie. [naar artikel]


4. Hoe maak je asperges op Vlaamse wijze klaar? Piet Huysentruyt deelt 7 tips: “Zo krijg je een mooi gebonden saus” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


5. Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


6. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


7. Hier eet je de lekkerste witte asperges (07/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar opnieuw kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Weinig groenten zijn met zoveel kwaliteiten en mystiek omhuld als de witte asperge. Afrodisiacum voor de ene, geneesmiddel voor de andere, puur genot voor mij. Als er een groente is die me zou kunnen overtuigen om vegetariër te worden, is het misschien wel de witte asperge. [naar artikel]


8. Zet de lente op het menu: de lekkerste recepten met asperges (03/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Luc Bellings zoekt en vindt de lekkerste frietjes en saté aan zee: “10/10, de goedkoopste is de grootste en lekkerste van allemaal” (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]


10. Oost-Vlaanderen blijft culinair aan de top! Restaurant Hof Van Cleve van chef Peter Goossens is nu al 20 jaar het beste restaurant van Vlaanderen. Jonge chef van het jaar is Davy Devlieghere van restaurant Julien uit Lievegem. (08/11/2022 - VRT NWS)

1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!