Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Luc Bellings zoekt en vindt de lekkerste frietjes en saté aan zee: “10/10, de goedkoopste is de grootste en lekkerste van allemaal”

05/08/2023 - 10:19
"Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van Mora tot Albert Heijn: wat zijn de lekkerste bitterballen? Luc Bellings proeft er 9 en vindt één topper: “Dit is wat een bitterbal moet zijn” (29/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lekker bij een pintje, handig als aperitiefhapje of smakelijk bij een frietje: de bitterbal is een allemansvriend. Naast de klassieke versie voor in de friteuse, heb je vandaag ook oven- en airfryerversies. Zijn ze allemaal even lekker? Luc Bellings proeft negen verschillende soorten, waaronder één veggie en één vegan variant verstopt zitten. Welke komt als lekkerste uit de test? [naar artikel]


2. Van sensationeel stoofvlees tot de perfecte garnaalkroket: in deze 8 zaken at Luc Bellings de lekkerste klassiekers (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]


3. Waar koop je de lekkerste ovenhapjes? Luc Bellings proeft er 10 en vindt maar één topper: “Dit smaakt zelfs echt lekker” (17/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]


4. De 8 beste zaken aan de kust volgens sterrenchef Luc Bellings: “Deze frieten en pannenkoeken zijn echt een 10/10 waard” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]


5. Van Lidl tot Iglo: welke fishsticks zijn de lekkerste volgens Luc Bellings? “Mooi stukje visfilet met lekker krokant korstje” (04/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie een snelle maaltijd klaar wil maken, zet ongetwijfeld al eens fishticks op het menu. Geliefd bij kinderen én volwassenen. Zijn vooral A-merken hun geld waard of zitten er ook degelijke vissticks tussen de huismerken? Wij lieten Luc Bellings 10 soorten uit de supermarkt proeven en verstopten er ook één vegetarische variant tussen. Welke fishstick komt als lekkerste uit de test? “Wat je hier ook voor betaalt, het is sowieso te veel.” [naar artikel]


6. Luc Bellings zoekt én vindt de lekkerste pannenkoeken in ons land: “Als ik kon, zou ik hier zelfs een 11/10 geven” (01/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Tijdens de herfstvakantie bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen. “Deze pannenkoeken smaken letterlijk naar karton. Hier is geen druppel melk aan te pas gekomen.” [naar artikel]


7. Luc Bellings zoekt én vindt de lekkerste kaaskroketten in 5 Vlaamse brasserieën: “Zeer verrassende smaak” (28/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij kaaskroketten in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren. “Voor ik begin te proeven, denk ik hier spontaan aan een score van tien op tien.” [naar artikel]


8. Waar bestel je de lekkerste hamburger en krokantste frietjes? Dominique Persoone test 5 fastfoodketens en vindt één topper: “Vlees geeft een barbecuegevoel” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]


9. De lekkerste vol-au-vent aan de Belgische kust eet je hier volgens Luc Bellings: “Dit is een vol-au-vent volgens het boekje!” (12/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of de temperaturen nu richting 30 graden gaan of er een frisse wind waait: een lekkere vol-au-vent is een klassieker op de kaart van een brasserie. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? Luc Bellings proeft het gerecht in Oostende, Wenduine, Blankenberge, Knokke en Nieuwpoort en werpt zijn smaakpapillen in de strijd. Waar is de prijs-kwaliteit het best? “Dit is hét gerecht om de kwaliteit van een restaurant mee te beoordelen.” [naar artikel]


10. Waar koop je de lekkerste ovenhapjes? Luc Bellings proeft er 10 en buist meer dan de helft: “Bladerdeeg met een sausje” (17/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]


11. “De beste garnaalkroketten die ik de laatste jaren aan de kust ben tegengekomen, 10/10”: Luc Bellings zoekt én vindt de lekkerste garnaalkroketten (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het streekproduct van onze kust? De garnaalkroket! Nadat chef Luc Bellings zijn tanden in de diepvriesexemplaren zette, is het hoog tijd om de verse variant aan de Belgische kust te proeven. Deze week trekt hij naar vijf restaurants in Oostduinkerke, Zeebrugge, Knokke, Oostende en Blankenberge en verklapt hij hoe je écht verse kroketten herkent. Waar is de korst het krokantst en de vulling het smeuïgst? [naar artikel]


12. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de kust volgens Luc Bellings: “Een van de beste borden die ik in 10 jaar kreeg” (31/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Nu de paasvakantie start, kunnen we weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Ook topchef Luc Bellings is grote fan én kenner. Hij tipt de tien beste brasserieën aan zee die hij de afgelopen jaren bezocht, waar je de lekkerste klassiekers eet: van perfecte pannenkoeken tot stoofvlees, sliptongetjes of vispannetjes die van de chef allemaal een 10/10 kregen. “Dit adres is misschien wel mijn grootste ontdekking.” [naar artikel]


13. Luc Bellings gaat op zoek naar de lekkerste spaghetti bolognese aan de kust en geeft een 9/10: “Lekkere én grote portie voor 15 euro” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]


14. Luc Bellings zoekt naar de lekkerste kaaskroketten en deelt twee keer een 8/10 uit: “Enorm sterke kaassmaak en portie is ruim voldoende” (28/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij kaaskroketten in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren. “Voor ik begin te proeven, denk ik hier spontaan aan een score van tien op tien.” [naar artikel]


15. Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus” (20/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]


16. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Eén van de beste borden die ik de afgelopen 10 jaar kreeg” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


17. Waar eet je het lekkerste stoofvlees aan de Belgische kust? Luc Bellings vindt één topper: “Dit is zelfs een 11/10 waard” (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]


18. De 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Van de sliptong tot het stoofvlees, alles is een 10/10 waard” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


19. ANTWERPEN LIVE. Wilde Zee viert 50ste verjaardag: “Lekkerste én gezelligste as van de stad” (22/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Wilde Zee viert vandaag feest. Eén van de eerste autovrije winkelbuurten van Antwerpen wordt 50 jaar. “De Wilde Zee is ondertussen één van de meest gezellige plekjes én de lekkerste as van Antwerpen”, vindt BeroepsAntwerpenaar en stadsgids Tanguy Ottomer. “Toeristen vinden de Wilde Zee ook heel gezellig. Dat is waar Antwerpen in uitblinkt.” Een gesprek over 50 jaar Wilde Zee kan je in de video hierboven bekijken. [naar artikel]


20. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste spaghetti bolognese aan de kust en vindt één 9/10: “Hoe meer ik van de saus eet, hoe lekkerder die wordt” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]


21. Chef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare balletjes in tomatensaus en deelt een 8/10 uit: “Voor deze prijs koop je geen kilo gehakt” (20/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]


22. “Dit verdient een absolute dikke negen”: welke brasserie serveert de lekkerste caesarsalade volgens Luc Bellings? (02/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij een caesarsalade in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren: “Mooi gekleurde kip met perfecte cuisson.” [naar artikel]


23. Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en vindt niet één, maar twee toppers: “Voor 1,21 euro maak je zelf geen betere” (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.” [naar artikel]


24. “Bij een kotelet laat je de kop van het varken er toch ook niet aan!”: Luc Bellings gaat op zoek naar de lekkerste zeetong van Vlaanderen en geeft scores van 2 tot 10/10 (04/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij zeetong in Gent, Brugge, Antwerpen, Hasselt en Brussel. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!” [naar artikel]


25. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke test 11 keer cocktailsaus en vindt de goedkoopste één van de lekkerste (19/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!