De eerste TEDx-sprekers hebben dinsdag en woensdag hun ideeën en inspirerende standpunten uit de doeken gedaan in het Kaffee van Antwerpen. Voor de komende weken staan er nog heel wat boeiende TEDx-avonden op het programma. Als u er niet bij was kan u de sprekers hieronder aan het werk zien. [naar artikel]
In een TEDx-talk wordt een specialist in zijn vakgebied uitgedaagd om binnen een kwartier een groot en divers publiek te boeien. Met een verrassend inzicht, een nieuwigheid, of een spitse redenering. In het Kaffee van Antwerpen passeerden al 15 sprekers de revue, met wisselend succes. Sommige sprekers moesten knokken om de toehoorders stil te krijgen, bij anderen lukte dat in de eerste minuut. Om iedereen iets op te laten steken van deze presentaties, laten we onze praatgasten nog eens passeren in dit handig overzicht. Wie is jouw favoriet? [naar artikel]
“Ondernemers moeten allochtonen en moslims in hun verhaal betrekken als ze echt relevant willen blijven”. “Hoe zal onze samenleving veranderen door de smartphone, of de internetlens?”... Boeiende sprekers over diverse onderwerpen met één rode draad: onze toekomst. Dat zijn de TEDx-avonden van het Kaffee van Antwerpen. [naar artikel]
Steffi Vertriest heeft op Njam-tv haar eigen programma over gezonde voeding. Toch was ze niet altijd met haar gezondheid bezig. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ze vaarwel kon zeggen tegen junkfood en bakken en braden in de zon. Groenten waren nooit haar lievelingskost. Maar intussen heeft ze geleerd dat je die dingen ook kan leren eten en lekker vinden. Zeker als je smaakpapillen afgekickt zijn van al de rommel die ze voordien te verduren kregen. Woensdag gaf Steffi Vertriest in het Kaffee van Antwerpen een TEDx-uiteenzetting over unprocessed en biologische voeding. Bekijk ze hier. [naar artikel]
De 14-jarige Jasmine Daenen, Emily Smit en Carla Arnaut, hebben zaterdag hun eerste Tedx-conferentie georganiseerd. Meerdere invloedrijke sprekers zakten af naar Tervuren om hun kennis over gespecialiseerde onderwerpen te delen. [naar artikel]
De organisator van een zogeheten TEDx-Talk in de Brusselse Bozar heeft maandagavond een van de sprekers, de Luxemburgse kunstenares Deborah de Robertis, hardhandig van het podium gesleept. De politie maakte een proces-verbaal op wegens slagen en verwondingen. [naar artikel]
Vanavond komt Njam!-chef Steffi Vertriest in het Kaffee van Antwerpen praten over gezonde voeding. In een Facebook live interview zal ze ook uw vragen over gezond eten beantwoorden. Stel alvast uw vraag via onze Facebookpagina. [naar artikel]
Een annus horribilis? Niet voor Peppe Giacomazza. Tien jaar njam!-chef, een nieuwe lijn van Italiaanse delicatessen, 16 op 20 voor La Botte in de Gault&Millau, een take-away die draait als een tierelier. “Ik knijp mezelf wel eens in de arm.” [naar artikel]
Vanaf 6 juni maken twee nieuwe chefs hun debuut op het kookkanaal njam!. De Belgische Lady Chef Anne-Sophie Breysem en de Nederlandse BBQ-koning Jord Althuizen zullen de kijkers tijdens de zomermaanden meenemen in hun keukens. In het nieuwe seizoen van ‘De Zomerkeuken van de njam-chefs’ geven de twee culinaire kenners tips voor iedereen die een feest in eigen tuin wil geven. [naar artikel]
Net zoals mensen een snee in hun handen, een breuk of een spierscheur zelf verzorgen en herstellen, kunnen robots nu ook zichzelf helen. Dat blijkt uit de studie “Self-healing soft pneumatic robots” van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Op deze manier zullen robots in de toekomst langer en zelfstandig kunnen werken. [naar artikel]
Njam!-chef Roger van Damme van sterrenrestaurant Het Gebaar stapt uit Désirée. Na de overname van het beroemde Désiré de Lille in Antwerpen, vier jaar geleden, werd van Damme het creatieve brein achter het pannenkoekenhuis. [naar artikel]
Kort nadat de IJslandse Njam!-chef Dagny Ros Asmundsdottir naar ons land was verhuisd, werd ze aangerand door een oudere man. Zo verklaarde de 45-jarige op Radio 1. “Toen we na een jobgesprek naar de garage liepen, probeerde hij me op de auto te duwen en te kussen.” [naar artikel]
Tom Coppens was deze week een van de sprekers in ons TEDx Kaffee. De professor aan de UA is specialist ruimtelijke ordening en houdt zich bezig met stadsplanning. Zo kijkt hij vanuit een academische achtergrond naar het Antwerpse fietsbeleid en vergelijkt dat met andere steden. Herbekijk hier zijn volledige presentatie, waarin je merkt hoe op eenvoudige wijze de leefbaarheid in Antwerpen kan worden verbeterd. [naar artikel]
Nicolas Decloedt (43) werd gekroond tot Beste Groentechef van België. En hij heeft met ‘Veldvers’ nu z’n eigen programma op kookzender njam!. “Het... [naar artikel]
Culinaire zender njam! heeft een nieuwe kok in zijn keuken gehaald. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen en chef, krijgt vanaf 21 maart zijn eigen kookprogramma op de zender. [naar artikel]
Net zoals mensen een snee in hun handen, een breuk of een spierscheur zelf verzorgen en herstellen, kunnen robots nu ook zichzelf helen. Dat blijkt uit een studie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Op deze manier zullen robots in de toekomst langer en zelfstandig kunnen werken. [naar artikel]
Roger van Damme is op The Best Chef Awards 2017 in Warschau uitgeroepen tot Best Pastry Chef van de wereld. Dat meldt Njam!. [naar artikel]
In zijn gastronomisch restaurant La Botte in Genk ontvangt de Italiaanse njam!-chef Peppe Giacomazza (44) al meer dan twintig jaar nationale en internationale gasten. Zijn bistro Peppe’s, die hij runt samen met zijn vrouw Inez, serveert net als zijn nieuwste kookboek Peppe’s Giro d’Italia eenvoudige Italiaanse gerechten. “Ik ben heel trots op ons succes, maar ik zal nooit vergeten vanwaar ik kom”, vertelt hij aan ‘Story’. [naar artikel]
Op zondag 13 juni maakt Anne-Sophie Breysem (34) haar debuut op de culinaire zender njam!. In het programma De Zomerkeuken van… geeft de chef van het Hasseltse restaurant Ansoler de kijker ideeën voor een culinair feest in eigen tuin. [naar artikel]
“Ik ben 117 naar 104 kilo gegaan”. Bij de voorstelling van z’n nieuwe kookboek ‘Identità’ pakt Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) uit met zijn opmerkelijke transformatie. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste in het leven is”, vertelt hij aan ‘Primo’. En hij verklapt ook hoe hij erin slaagde zoveel kilo’s kwijt te spelen. [naar artikel]
Roger van Damme is gisteravond op The Best Chef Awards 2017 in Warschau uitgeroepen tot Best Pastry Chef van de wereld. Dat meldt Njam!. The Best... [naar artikel]
Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.