Honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond voor je lijf als beweerd wordt? Diëtiste Sanne Mouha zet... [naar artikel]
Honing wordt door voedselproducenten vaak voorgesteld als een gezond alternatief voor suiker. De gezondheidsvoordelen ervan worden in de verf gezet, maar over de negatieve kantjes zwijgt men in alle talen. De Britse organisatie Action on Sugar trok op onderzoek uit en deed enkele verbazingwekkende ontdekkingen. Wanneer we als consumenten “honing” terugvinden in een ingrediëntenlijst, gaan […] Het bericht Is honing echt gezonder dan gewone suiker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Wereldgezondheidsorganisatie plaatst honing samen met suiker in het rijtje van toegevoegde suikers waar je best zo zuinig mogelijk mee omspringt. Volgens sommigen is dat onterecht want honing is een natuurproduct. [naar artikel]
Op hun vlucht van de ene bloesem naar de volgende bloem verzamelen bijen niet alleen nectar en pollen, maar ook bacteriën, zo blijkt uit een recente internationale studie. Komen die ook in ons potje honing terecht en kan dat onze gezondheid schaden? Honingexpert en imker Wim Reybroeck (ILVO) legt uit waar we bij honing voor moeten opletten: “Honing kan dodelijk zijn voor kinderen van minder dan een jaar oud.” Hij waarschuwt ook voor honingfraude. [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Mmm, honing! De ene ziet er vooral een zoete lekkernij in, de ander schrijft er allerlei geneeskrachtige eigenschappen aan toe. Maar wat is waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en Karolien Olaerts, biomedisch wetenschapper met specialisatie voeding, zetten naar aanleiding van Week van de Bij, van 30 mei tot en met 6 juni 2021, de feiten en fabels op een rij. [naar artikel]
In 2021 is er beduidend minder honing bij de Limburgse imkers geoogst dan andere jaren. Voornaamste reden: het koude voorjaar en de natte zomer. “De honing bij veel imkers gaat in november al op zijn”, zegt Wim Tollenaers van de Lieteberg, kenniscentrum voor de bijenteelt. [naar artikel]
Op hun vlucht van de ene bloesem naar de volgende bloem verzamelen bijen niet alleen nectar en pollen, maar ook bacteriën, zo blijkt uit een recente internationale studie. Komen die ook in ons potje honing terecht en kan dat onze gezondheid schaden? Honingexpert en imker Wim Reybroeck (ILVO) legt uit waar we bij honing voor moeten opletten: “Honing kan dodelijk zijn voor kinderen van minder dan een jaar oud.” Hij waarschuwt ook voor honingfraude. [naar artikel]
Met honing zijn we wel een tijdje zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die de ronde doen over het voedingsmiddel. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker én krijgt het soms geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven, maar wat is daarvan waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en voedingsexperte Karolien Olaerts scheiden 5 feiten van de fabels. “Honing bestaat voor een kwart uit water, suiker maar voor 1 procent.” [naar artikel]
Vervang je suiker in sommige recepten door honing omdat de natuurlijke zoetstof minder lege calorieën bevat en beter is voor je? Dan ben je ondanks de moeite eigenlijk niet echt veel gezonder bezig. Dat meldt The Washington Post. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.