De geur van een levende kip zou helpen bij de bescherming tegen malaria, zo hebben wetenschappers ontdekt. [naar artikel]
Fried chicken, chicken wings, kippennuggets, chicken burger: Belgen zijn er dol op. We hadden al de kippen-fastfoodrestaurants KFC, BFC, BelChicken, Hector Chicken en Chitir Chicken en sinds gisteren ook Chick&Cheez, van hetzelfde huis als Quick en Burger King. Dat mikt op 38 vestigingen in ons land. Waarom zijn we zo tuk op kip? [naar artikel]
Wereldwijd verliest malaria terrein maar toch zijn er steeds meer Belgen die malaria oplopen tijdens hun reis naar de tropen. [naar artikel]
De hulplijn van Kind en Gezin krijgt steeds meer vragen van ouders van baby’s en peuters die moeilijk slapen. En dat slaaptekort weegt door. Hoe... [naar artikel]
Een stukje kip kan je op verschillende manieren klaarmaken. In een ovenschotel, quiche of in een wok. Het wordt altijd gesmaakt! Geserveerd met [naar artikel]
"Het minste dat we kunnen doen, is het leed van dieren erkennen." Dat zegt onafhankelijk Vlaams parlementlis Hermes Sanctorum in een opiniestuk [naar artikel]
Gooi je regelmatig ‘overschotjes’ kip weg als je een heel exemplaar koopt? Dat kan anders. “Je kunt een volledige kip van vel tot karkas verwerken in smakelijke maaltijden”, vertelt Helena De Ridder van kiprestaurant Roti Deli en Foodbar. Welke soort kip schaf je jezelf dan aan en hoe krijg je die zo sappig en mals mogelijk? En welke wijn serveer je daarbij? Helena deelt haar ultieme tips én een exclusief recept voor sticky chicken wings. [naar artikel]
Wie sashimi zegt, denkt aan het klassieke Japanse gerecht op basis van verse, rauwe vis. Maar de laatste tijd wint ook sashimi van kip aan populariteit. Wat begon als een specialiteit in Japanse grootsteden zoals Tokyo, Kyoto en Osaka, waait nu via virale video’s over naar ons land. Nochtans zegt iedereen altijd dat rauwe kip eten niet veilig is. Klopt dat? Professor en microbioloog Frank Devlieghere (UGent) geeft advies. [naar artikel]
Producenten van kip curry staan vaak voor een dilemma: te weinig kip gebruiken is geen goed idee, maar te veel kip ook niet. Toch hebben sommige lezers eerder het gevoel dat er steeds minder kip in de salades zit. Besparen producenten echt op de hoeveelheid kip? Of zijn er nog andere manieren om kip curry goedkoper te maken? [naar artikel]
De ‘veggie-oorlog’ – of vegetarische producten wel ‘vegetarische steak’ of ‘plantaardige kip’ mochten heten – wordt gestaakt. Er is geen “geen politieke consensus”, betreurt economieminister Pierre-Yves Dermagne (PS). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.