Veel restaurants in Nederland met een Michelinster hebben bedreigde vissoorten op hun menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van de Good Fish... [naar artikel]
Een rozig visje van 8,5 centimeter dat een amateurduiker in een onderwatergrot in het zuiden van Duitsland aantrof, is volgens wetenschappers de [naar artikel]
Een team wetenschappers van de Universiteit van Newcastle heeft een nieuwe vissoort ontdekt op een van de diepste plaatsen ter wereld. In de Peru-Chilitrog, die tot wel acht kilometer onder de oppervlakte van de Stille Oceaan reikt, troffen ze een nieuw soort slakkenvis aan. [naar artikel]
Stijn Hoestenbergs is vier jaar bezig met het perfectioneren van een duurzaam kweekproces voor de omegabaars: 'Je moet heel veel geduld hebben om dingen te veranderen, anders word je zot.' [naar artikel]
De Belgen zijn verzot op kabeljauw. Jaarlijks spelen we maar liefst 17.000 ton van deze vissoort naar binnen. Maar hoe komt het gros van de enorme lading in onze supermarkten terecht? Onze man volgde de volledige route van de kabeljauw: van vishaak in het verre IJsland tot het koelrayon van een Belgische supermarkt. [naar artikel]
Er mag dit jaar meer kabeljauw uit de Noordzee gevist worden dan goed is voor de soort. Dat hebben we voor een stuk aan de Brexit te danken. [naar artikel]
De schartong is de nieuwe vis van het jaar. Dat hebben minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) en de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) bekend gemaakt in Zeebrugge. De schartong is een platvis, net als de zeetong die veel meer gegeten wordt bij ons. "Schartong is een ondergewaardeerde vissoort." [naar artikel]
De Afrikaanse savanneolifant en de bosolifant zijn geclassificeerd als "bedreigd" en "ernstig bedreigd" in de rode lijst van bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Deze aanpassing komt na een recent besluit van de African Elephant Specialist Group (AfESG) dat de wetenschap vanaf nu bosolifanten en savanneolifanten als twee verschillende soorten zal behandelen. Dat melden WWF en het IUCN donderdag. [naar artikel]
Het startschot is gegeven voor de nieuwe campagne van Jong Keukengeweld. Voor deze 8ste editie van de imagocampagne zullen 54 jonge topchefs [naar artikel]
Ieder jaar gaat Goesting Magazine op zoek naar de beste nieuwe restaurants in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel. Uit... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.