Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Dit verandert tegen 2030 in Vlaanderen: minder biefstuk, benzine en beton

24/11/2016 - 10:24
"Heeft u onlangs nog een benzinewagen gekocht? Dan kan het wel eens uw laatste zijn. Want tegen 2030 wordt de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor serieus aan banden gelegd. Het is een van de punten in het ambitieuze Vlaamse Klimaatakkoord, dat gisteren door álle partijen – behalve Vlaams Belang – werd gestemd. Milieubewegingen reageren enthousiast, ook al is dit geen echte wet maar enkel een engagement. Maar hoe zal dit akkoord uw leven veranderen?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dit verandert tegen 2030 in Vlaanderen: minder biefstuk, benzine en beton (24/11/2016 - Het Nieuwsblad)

Heeft u onlangs nog een benzinewagen gekocht? Dan kan het wel eens uw laatste zijn. Want tegen 2030 wordt de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor serieus aan banden gelegd. Het is een van de punten in het ambitieuze Vlaamse Klimaatakkoord, dat gisteren door álle partijen – behalve Vlaams Belang – werd gestemd. Milieubewegingen reageren enthousiast, ook al is dit geen echte wet maar enkel een engagement. Maar hoe zal dit akkoord uw leven veranderen? [naar artikel]


2. Biefstuk in België de helft goedkoper dan in Frankrijk l Een biefstuk kost in België maar liefst 55,9 procent minder dan in Frankrijk. Dat blijkt uit een studie van het prijzenobservatorium over de prijsvorming van rundvlees. De Belgische consument prof (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Wat het kersverse Vlaamse Klimaatakkoord voor u betekent: weg met benzine, biefstuk en beton (24/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Heeft u onlangs nog een benzine- of dieselwagen gekocht? Dan kan het wel eens uw laatste zijn. Want tegen 2030 wordt de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor serieus aan banden gelegd. Het is een van de punten in het ambitieuze Vlaamse Klimaatakkoord, dat gisteren door álle partijen – behalve Vlaams Belang – werd gestemd. Milieubewegingen reageren enthousiast, ook al is dit geen echte wet maar enkel een engagement. Maar hoe zal dit akkoord uw leven veranderen? [naar artikel]


4. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


5. Hoe eet je minder vlees, maar kook je even lekker? 2 chefs delen tips: “1 biefstuk voor een gezin van 4? Zo weinig” (14/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.” [naar artikel]


6. Van biefstuk tot kip: welke vleessoort is het gezondst en het goedkoopst? “We eten amper 2 procent minder vlees dan 10 jaar geleden” (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


7. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


8. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 zaken in Vlaanderen: welke serveert de lekkerste biefstuk? “29,90 euro voor rundsfilet van hoge kwaliteit” (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “De Pascale Naessens in je hoofd schreeuwt nee, maar je hart huppelt van ja.” [naar artikel]


9. ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Jury geeft vanavond samen masterclass over biefstuk-friet (13/03/2024 - Newsmonkey)

Nadat we vorige week een masterclass in Italiaanse sferen te zien kregen in Celebrity MasterChef Vlaanderen, is het deze week tijd voor een Vlaamse masterclass. En daarvoor zullen de drie juryleden Nick Bril, Inge Waeles en Michaël Rewers voor de eerste keer samenwerken. Nadat we in de aflevering van maandag te zien kregen hoe Daan Alferink de immuniteitspin kon winnen na een één-op-één-duel tegen Serine Ayari, moeten alle deelnemers vanavond hun MasterChef-schort opnieuw aantrekken. Daarbij staat er een oer-Vlaams gerecht op de planning: biefstuk-friet. Unicum in Celebrity MasterChef Vlaanderen In de teaser voor de aflevering van vanavond, woensdag 13 maart 2024, is te zien hoe Nick Bril, Inge Waeles en Michaël Rewers alle drie hun schort hebben aangetrokken. Inge laat daarbij weten dat er ons een unicum te wachten staat. “Voor het allereerst en misschien ook voor het allerlaatst, gaan wij met ons drie samen een masterclass geven.” Die masterclass zal in het teken staan van een Vlaamse klassieker: de biefstuk-friet. De jury, bestaande uit sterrenchefs, zal daarbij uitmaken wie van hen dit gerecht het beste kan maken. En daarna is het natuurlijk aan de deelnemers zelf. In een teaser die eerder al verscheen, was al te zien hoe Liesa Naert bij het bakken van haar biefstuk bijna voor brand zorgt in de MasterChef-keuken. Olga Leyers, Titus De Voogdt, Serine Ayari, Thomas Briels, Daan Alferink, Jan Van Looveren, Liesa Naert, Fatma Taspinar en Kawtar Ehlalouch zullen zich dus moeten wagen aan een gerecht dat op het eerste zicht makkelijk is. Maar zullen ze een perfect gebakken biefstuk kunnen afleveren onder druk? En zal Nederlander Daan Alferink zijn pin al meteen inzetten voor deze Vlaamse opdracht? Dat komen we vanavond te weten in de vierde aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Bekijk hier een teaser voor de aflevering van vanavond: Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay. The post ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Jury geeft vanavond samen masterclass over biefstuk-friet appeared first on Newsmonkey. [naar artikel]


10. Dure benzine goedkoper, goedkope benzine en diesel iets duurder (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

De maximumprijzen voor benzine en diesel veranderen morgen: benzine 95 (E10) en diesel worden iets duurder, terwijl benzine 98 (E5) een tikkeltje... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!