Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]
Zeven maanden lang ging HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit. Wat is de ultieme top tien? En voor welke prijs kan je daar terecht? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “De Pascale Naessens in je hoofd schreeuwt nee, maar je hart huppelt van ja.” [naar artikel]
Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Deze zaak duwde fors richting een 10/10.” [naar artikel]
Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier bekende zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]
Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert de versie met bearnaisesaus. “Hier zou die bij iedereen live aan tafel vers geklopt worden", vertelt hij in zijn verwachtingen vooraf. Welk plekje kan hem bekoren? En moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Dit is een plek helemaal op maat voor een meatlover als ik!” [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder de knie heeft, las ik op voorhand, maar het is niet slecht, noch exceptioneel of origineel.” [naar artikel]
Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zeven plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week: professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). “Ik ben allesbehalve een fan van zalfjes, mousses en vergeten groenten op mijn bord. Geef mij maar de ‘brute’ Vlaamse keuken. Niets heerlijker dan een restaurant waar je ruikt dat ze hun frieten in ossenvet bakken.” [naar artikel]
Voor zijn boek Steak met Stijn ging professor arbeidseconomie en foodie Stijn Baert op zoek naar de 25 beste steak-frietrestaurants in België. Vier daarvan liggen in Antwerpen. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Op vakantie hoeft het voor Stijn Baert allemaal niet zo moeilijk te zijn. Een klein appartement met een gezellig terras dat uitkijkt op de Westendse zee zijn het decor van “de mooiste vakantie die hij ooit had”. Ook omdat je in een plaatselijke brasserie misschien wel de beste steak-friet van het land kunt eten. “Niet elke professor wil een culturele vakantie: wij kiezen ook al eens graag voor een klassieke all-in”, vertelt Stijn aan Birgit Van Mol in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. [naar artikel]
Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]
Een goede chef herken je aan de cuisson van zijn biefstuk. Zeg dat Luc Bellings het gezegd heeft. Na steak bearnaise vorig jaar, waagt hij zich deze zomer aan steak au poivre. Hoe hoort een kwalitatieve biefstuk te zijn? Wat maakt of kraakt de pepersaus? En zijn er ook vereisten voor de frietjes? Bellings bestelt het gerecht in vijf restaurants aan onze Belgische kust in Oostende, De Panne, Knokke, Bredene en Blankenberge. “Deze saus komt recht uit zo’n ‘blubberpakske’.” [naar artikel]
Sinds een paar weken kan je ook in Lier een steak met steppegras eten. Bij Casa Delicias in de Eikelstraat, tegenover biercafé New Bananas, worden elke dag kilo’s van de dunne frietjes gebakken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.