Dominique Persoone is niet alleen chocolatier, maar ook imker. Dé persoon bij uitstek dus om 10 verschillende potten honing uitgebreid te proeven en streng maar rechtvaardig te beoordelen. Test-Aankoop onderzoekt dan weer de kwaliteit. Welke honing doorstaat de smaak- én kwaliteitstest? “Er wordt immens gefoefeld met honing.” [naar artikel]
Met Pasen in aantocht, zal jong én oud zijn buikje rond eten met paaseieren. Maar welke smaken zijn nu het lekkerst? David Maenhout, de gelauwerde chocolatier achter het Knokse Chocolatier M, doet de test en proeft paaseieren van melk-, witte en zwarte chocolade uit de supermarkt. [naar artikel]
Wie zoet is, krijgt lekkere marsepein. Maar vind je dat ook in de supermarkt? Herman Van Dender, gerenommeerde patissier-chocolatier en jurylid van... [naar artikel]
Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier-M in Knokke proeft tien paashazen van melkchocolade uit de supermarkt. Hij kijkt uit naar een romige volle chocoladesmaak, maar proeft ... suiker, heel veel suiker. [naar artikel]
“De beste spaghetti maak je nog altijd zelf”, zegt chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk. Maar soms moet het snel gaan en wil je toch een warme hap. Als hij dan toch moet kiezen uit tien supermarktmerken, dan is er maar één spaghetti bolognaise die de test vlot doorstaat. “Bijna al de rest smaakt ondermaats.” [naar artikel]
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Aan boord Sinterklaas en de pieten, maar ook veel cadeautjes én natuurlijk ook chocolade. Maar welke is nu de lekkerste? Chocolatier Julius Persoone zette zijn tanden in alle mogelijke figuurtjes gemaakt uit melkchocolade. Goed voor 18 stuks. Daarbij toppers, maar ook één “die zelfs de stoutste kindjes niet verdienen”. [naar artikel]
De ene noemt ze suikerwafels, de andere Luikse. Maar ze zijn hetzelfde én kunnen verdomd lekker zijn. Dat bevestigt chocolatier Julius Persoone die er elf proefde. Bij enkele knarsten de suikerparels lekker tussen het naar vanille geurende deeg. “Deze kun je zo in een kraampje leggen en verkopen als artisanale zelfgebakken wafels”, aldus Julius. Maar andere zag hij eerder op het WK discuswerpen wegens “keihard en smaakloos”. [naar artikel]
Zure beertjes zijn het ideale snoepgoed voor die lange autoritten naar je vakantiebestemming. Maar het ene beertje is het andere niet. Het belangrijkste: het moet echt zuur zijn. Chocolatier Patrick Mertens, van Chocolatier Boon in Hasselt, leerde tijdens zijn opleiding ook de kneepjes van de confiserie. Hij test of de beertjes echt wel voldoende zuur zijn. [naar artikel]
Chef en chocolatier Julius Persoone van The Chocolate Line proeft voor ons 10 gevulde koeken. Waar hij op zoek naar gaat, is een mooi goudbruin gebakken koekje met een duidelijke chocoladevulling dat lekker hard wegbijt. [naar artikel]
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Aan boord Sinterklaas en de pieten, maar ook veel cadeautjes én natuurlijk ook chocolade. Maar welke is nu de lekkerste? Chocolatier Julius Persoone zette zijn tanden in alle mogelijke figuurtjes gemaakt uit melkchocolade. Goed voor 18 stuks. Daarbij toppers, maar ook één “die zelfs de stoutste kindjes niet verdienen”. [naar artikel]
Chocolatier Pieter Vaes van The Cacao Project kneep 17 flesjes bloemenhoning leeg. Hij deelde een tien uit aan een huismerk en buisde de duurste honing. “Je wilt die bloemensmaak, maar dit is eerder karamel. Kan op BBQ, maar suiker is dan goedkoper.” [naar artikel]
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Aan boord Sinterklaas en de pieten, maar ook veel cadeautjes én natuurlijk ook chocolade. Maar welke is nu de lekkerste? Chocolatier Julius Persoone zette zijn tanden in alle mogelijke figuurtjes gemaakt uit melkchocolade. Goed voor 18 stuks. Daarbij toppers, maar ook één “die zelfs de stoutste kindjes niet verdienen”. [naar artikel]
Chocolatier Pieter Vaes van The Cacao Project kneep zeventien flesjes bloemenhoning leeg. Hij deelde een tien uit aan een huismerk en buisde de duurste honing. “Je wilt die bloemensmaak, maar dit is eerder karamel. Kan op BBQ, maar suiker is dan goedkoper.” [naar artikel]
Elke dag een chocolaatje om af te tellen naar kerstavond. Maar hoe weet je achter welk flapje het lekkerste lekkers zit? Chocolatier Pieter Vaes deed de test. Hij opende minstens twee venstertjes van liefst dertien adventskalenders. Wat erachter verscholen zat, verbaasde hem bijna elke keer. De smaken gingen van heerlijk naar ronduit vies en weer terug. [naar artikel]
Ijsmaker Djordy Van Kemseke (27) van Dito's Ice Cream in Schilde is uitgeroepen tot beste ijsmaker van het land. Met zijn ijsbereiding van hibiscus en kaneel versloeg hij zijn concurrenten tijdens het Belgisch Kampioenschap ijsbereiding in Zandhoven. Tom van den Berghe van Delicioso uit Burst (in Oost-Vlaanderen) veroverde de tweede plaats, en Ilyas Aarab van Veron in Antwerpen maakte de top drie compleet. [naar artikel]
Chef en chocolatier Julius Persoone van The Chocolate Line (Brugge & Antwerpen) test voor ons 11 keer gemalen kaneel. Waar hij op zoek naar gaat, is een geurige fijngemalen specerij die hem een instant warm kerstgevoel heeft. [naar artikel]
“Het verschil met de Melo-Cakes van Milka die je in de supermarkt koopt? De mijne zijn handgemaakt en bereid met verse ingrediënten. Ze zijn ook een beetje groter, maar vooral véél lekkerder. Ze smelten in je mond”, zegt chocolatier Bieke Meeus (36) uit Arendonk. [naar artikel]
Met de feestdagen duiken ze overal op: chocoladetruffels. Grillige chocoladevormen omhuld met cacao of schilfers. Ook in de supermarkt zijn ze een deel van het vaste assortiment. Maar hoe lekker zijn industrieel gemaakte truffels? Chocolatier Pieter Vaes deed de test en ontdekte dat niet elke truffel smaakt zoals ze eruitziet. [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
Meester-patissier en chocolatier Herman Van Dender proefde voor ons tien sintfiguren in pure chocolade uit de supermarkt. Waar hij vooral naar zocht, was de unieke smaak van cacao. Maar het werd een lastige zoektocht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.