Het is niet voldoende bewezen dat de meest gebruikte kunstmatige zoetstof ter wereld, aspartaam, veilig is voor menselijke consumptie, zo stelt een nieuwe studie. De onderzoekers lijsten in hun studie gedetailleerd een aantal ernstige fouten op in de geruststellende beoordeling uit 2013 door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid EFSA over de veiligheid van aspartaam, dat beter bekend is onder de merknaam Nutrasweet. [naar artikel]
Frisdranken gezoet met aspartaam of een andere zoetstof zouden net zo ongezond zijn als die suiker bevatten. Of zelfs giftig. Klopt dat wel? [naar artikel]
Wie aspartaam met mate gebruikt, kan gerust zijn: de zoetstof is veilig. Dat zegt het Europees Voedingsagentschap na een nieuwe evaluatie. [naar artikel]
Dagelijks worden we om de oren geslagen met talloze adviezen en beweringen over voeding. Veel van die ‘informatie’ spreekt elkaar tegen. Sommige... [naar artikel]
'Koffiedrinkers die aspartaam als zoetstof gebruiken, hebben 25 procent meer risico op depressie.' Dat lazen we in ABC Gezondheid. Maar een oorzakelijk verband kan niet hard gemaakt worden. [naar artikel]
Kunstmatige zoetstoffen die in lightdrankjes zitten verhogen het risico op kanker, concludeert een grote Franse studie. “Interessante studie, maar meer onderzoek is nodig”, nuanceert oncoloog Jeroen Mebis. [naar artikel]
Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. [naar artikel]
De zoetstof aspartaam, veel gebruikt in light-frisdranken, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie toegevoegd aan de lijst met mogelijke kankerverwekkende stoffen. [naar artikel]
15:40 De Wereldgezondheidsorganisatie overweegt de zoetstof aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' te catalogeren. Het zit in honderden producten als suikervervanger. 'De impact op voedingsbedrijven kan ... [naar artikel]
Binnenkort categoriseert de WHO aspartaam officieel als ‘mogelijk kankerverwekkend’. 4 vragen aan bio-ingenieur Eric de Maerteleire. The post Hoe gevaarlijk is aspartaam nu echt? ‘Beperk light dranken tot één per week. Of beter, nul’ appeared first on Knack. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.