Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Geen andere naam voor brasserie? Dwangsom van 1.000 euro per dag

01/08/2019 - 03:43
"De pas geopende brasserie ’t Fakkelhuis moet van naam veranderen, of anders een dwangsom van 1.000 euro per dag betalen. Reden: de naam is te verwarrend voor de klanten van restaurant De Fakkels, tien kilometer verderop. Het dispuut in Limburg is geen alleenstaand geval, weet Unizo. “We krijgen geregeld klachten van ondernemers die een zaak met een gelijkaardige naam verderop zien openen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Geen andere naam voor brasserie? Dwangsom van 1.000 euro per dag (01/08/2019 - Het Nieuwsblad)

De pas geopende brasserie ’t Fakkelhuis moet van naam veranderen, of anders een dwangsom van 1.000 euro per dag betalen. Reden: de naam is te verwarrend voor de klanten van restaurant De Fakkels, tien kilometer verderop. Het dispuut in Limburg is geen alleenstaand geval, weet Unizo. “We krijgen geregeld klachten van ondernemers die een zaak met een gelijkaardige naam verderop zien openen.” [naar artikel]


2. Iedereen Flandrien? Dorpscafé ‘De Flandrien 97’ moet naam veranderen na klacht van brasserie: “Anders 2.000 euro dwangsom per dag” (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Dorpscafé De Flandrien 97 uit Lotenhulle bij Aalter moet haar naam veranderen op gerechtelijk bevel. Brasserie De Flandrien in Lovendegem, deelgemeente van Lievegem, ligt op amper 20 kilometer en heeft een patent op de naam. Het is dus de enige horecazaak die de ‘De Flandrien’ in de Benelux mag gebruiken. En dat vindt nu ook de rechter. [naar artikel]


3. "Een brasserie op sterrenniveau, wat een mooie woorden" Dit vinden onze lezers van Brasserie Taste (08/11/2017 - De Morgen)

Opinies, kritieken, online recensies: als kok vandaag wordt er overal op je vingers gekeken. Bart Van Hoecke neemt alles graag met een korrel zout, maar als hij de Zilveren Goesting in ontvangst mag nemen, proeft hij vooral de zoete smaak van waardering. [naar artikel]


4. Kunstencentrum Vooruit kiest toch nieuwe naam, nu sp.a naam zal veranderen in ‘Vooruit’: “We willen regie over onze naam en reputatie in eigen handen houden” (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Kunstencentrum Vooruit in Gent heeft besloten om de naam toch te veranderen, omdat de politieke partij sp.a hun naam ‘kaapt’. Sp.a verandert zijn naam immers in ‘Vooruit’, en het kunstencentrum wil alle mogelijke verwarring vermijden. [naar artikel]


5. "Naam van brasserie Iepereat klinkt te veel als mosterdgas yperiet" (03/07/2017 - De Redactie)

Binnenkort gaat in Ieper een nieuwe brasserie open naast het In Flanders Field Museum, maar de naam beroert nu al de gemoederen. "Iepereat" klinkt immers als het mosterdgas "yperiet". [naar artikel]


6. Maaseiks koppel opent brasserie na twee jaar rondtrekken in Australië: “De naam is niet toevallig gekozen” (17/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De Markt van Maaseik is een horecazaak rijker. Michael Crijns en Julie Ectors – allebei 29 – openden er brasserie ‘Petrel’. Die naam is allesbehalve toevallig gekozen. [naar artikel]


7. Iconische brasserie Dikke Mee in Nachtegalenpark krijgt nieuwe uitbaters en nieuwe naam (31/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

De bekende brasserie Dikke Mee in het Antwerpse Nachtegalenpark die een tijd verzegeld is geweest, krijgt nieuwe uitbaters en een nieuwe naam. Ondernemersduo Raphaël Helsmoortel en Serge Frank blazen een frisse wind door de zaak met hun nieuwe concept Woods, een Frans-Belgische keuken waar vlees een speciale plek krijgt op het menu. “We creëren een gezellige brasserie in oude Parijse stijl.” [naar artikel]


8. Ondernemers pleiten voor Bilzen-Hoeselt als naam voor fusiegemeente: “Een geheel andere naam zal ons veel geld kosten” (05/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Bilzen-Hoeselt, zo moet de nieuwe fusiestad heten als het van ondernemersclubs Unizo, Voka en Middenstand Bilzen-Hoeselt afhangt. “Zo behouden we de twee sterke merknamen Bilzen en Hoeselt”, zegt Bilzenaar Geert Somers. [naar artikel]


9. Brasserie met “grootmoeders keuken” voor het eerst in Gault&Millau: “Voor wie iets speciaals wil, zijn er andere adressen” (08/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Nog nooit werd er een schuimpje geserveerd, de gerechten hebben geen ‘eigen twist’. Brasserie Rubens zweert bij grootmoeders keuken. Goeie vol-au-vent, perfect gebakken zeetong. Na 96 jaar heeft ook Gault&Millau dat gezien. De oude dame op de dijk van Knokke staat voor het eerst in de gids. “Een totale verrassing”, zegt zaakvoerder Maxime Vandeperre. “Maar het is een fijne gedachte dat de gids ook onze soort keuken apprecieert.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!