De pas geopende brasserie ’t Fakkelhuis moet van naam veranderen, of anders een dwangsom van 1.000 euro per dag betalen. Reden: de naam is te verwarrend voor de klanten van restaurant De Fakkels, tien kilometer verderop. Het dispuut in Limburg is geen alleenstaand geval, weet Unizo. “We krijgen geregeld klachten van ondernemers die een zaak met een gelijkaardige naam verderop zien openen.” [naar artikel]
Dorpscafé De Flandrien 97 uit Lotenhulle bij Aalter moet haar naam veranderen op gerechtelijk bevel. Brasserie De Flandrien in Lovendegem, deelgemeente van Lievegem, ligt op amper 20 kilometer en heeft een patent op de naam. Het is dus de enige horecazaak die de ‘De Flandrien’ in de Benelux mag gebruiken. En dat vindt nu ook de rechter. [naar artikel]
Opinies, kritieken, online recensies: als kok vandaag wordt er overal op je vingers gekeken. Bart Van Hoecke neemt alles graag met een korrel zout, maar als hij de Zilveren Goesting in ontvangst mag nemen, proeft hij vooral de zoete smaak van waardering. [naar artikel]
Kunstencentrum Vooruit in Gent heeft besloten om de naam toch te veranderen, omdat de politieke partij sp.a hun naam ‘kaapt’. Sp.a verandert zijn naam immers in ‘Vooruit’, en het kunstencentrum wil alle mogelijke verwarring vermijden. [naar artikel]
Binnenkort gaat in Ieper een nieuwe brasserie open naast het In Flanders Field Museum, maar de naam beroert nu al de gemoederen. "Iepereat" klinkt immers als het mosterdgas "yperiet". [naar artikel]
De Markt van Maaseik is een horecazaak rijker. Michael Crijns en Julie Ectors – allebei 29 – openden er brasserie ‘Petrel’. Die naam is allesbehalve toevallig gekozen. [naar artikel]
De bekende brasserie Dikke Mee in het Antwerpse Nachtegalenpark die een tijd verzegeld is geweest, krijgt nieuwe uitbaters en een nieuwe naam. Ondernemersduo Raphaël Helsmoortel en Serge Frank blazen een frisse wind door de zaak met hun nieuwe concept Woods, een Frans-Belgische keuken waar vlees een speciale plek krijgt op het menu. “We creëren een gezellige brasserie in oude Parijse stijl.” [naar artikel]
Bilzen-Hoeselt, zo moet de nieuwe fusiestad heten als het van ondernemersclubs Unizo, Voka en Middenstand Bilzen-Hoeselt afhangt. “Zo behouden we de twee sterke merknamen Bilzen en Hoeselt”, zegt Bilzenaar Geert Somers. [naar artikel]
Nog nooit werd er een schuimpje geserveerd, de gerechten hebben geen ‘eigen twist’. Brasserie Rubens zweert bij grootmoeders keuken. Goeie vol-au-vent, perfect gebakken zeetong. Na 96 jaar heeft ook Gault&Millau dat gezien. De oude dame op de dijk van Knokke staat voor het eerst in de gids. “Een totale verrassing”, zegt zaakvoerder Maxime Vandeperre. “Maar het is een fijne gedachte dat de gids ook onze soort keuken apprecieert.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.