Dat lazen we onlangs in Het Laatste Nieuws. Maar klopt dat wel? [naar artikel]
Wie bij het ontbijt graag wat fruitsap drinkt of wie elke avond een glas frisdrank achterover slaat, denkt daar beter nog eens over na. Regelmatig... [naar artikel]
’s Ochtens een glaasje versgeperst fruitsap? Heerlijk! Maar volgens een Frans onderzoek kan het drankje het risico op kanker verhogen. De resultaten werden in het British Medical Journal gepubliceerd. Het onderzoek duurde vijf jaar lang en ruim 100.000 Fransen werden bevraagd. In die periode werden bijna 2.200 gevallen van kanker gediagnosticeerd, waaronder 693 keer borstkanker. […] Het bericht “Vers fruitsap verhoogt kans op kanker” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ons dagelijks glaasje fruitsap kent zijn oorsprong in de oertijd. Volgens wetenschappers zouden citrusvruchten zes tot acht miljoen jaar geleden ontstaan zijn na plotse klimaatveranderingen. De oorsprong van citrusvruchten is voor wetenschappers altijd een beetje een raadsel geweest. Het enige wat ze met zekerheid konden zeggen, is dat de mens er miljoenen jaren geleden al gek op was. Om […] [naar artikel]
Een glaasje fruitsap bij het ontbijt: dat smaakt. Maar toch drinken kinderen er beter niet te veel van. Dat blijkt uit een nieuwe studie geleid aan... [naar artikel]
Woensdagnamiddag, dus tijd voor een nieuwe rebus! Lukt het om hem op te lossen? [naar artikel]
De ene zweert ‘s ochtends bij een kopje koffie, de andere gaat standaard voor matcha op de nuchtere maag. Maar welke drank helpt je metabolisme het best? En uit wat haal je het meeste energie? Diëtist Michaël Sels zet 6 populaire dranken op een rijtje, van water tot fruitsap, en bespreekt waar je de beste voordelen uithaalt bij het ontbijt. “Hiermee voel je jezelf energieker én verbetert je alertheid doorheen de dag.” [naar artikel]
Grote hoeveelheden fruitsap drinken verhoogt mogelijk de kans op kanker. Dat heeft een grootschalige, Franse studie uitgewezen. Ook de consumptie van andere gesuikerde dranken, zoals cola, limonade en energiedrankjes, kunnen potentieel aan kanker gelinkt worden. [naar artikel]
Op verschillende Facebookaccounts wordt onderstaande afbeelding gepost. Ze wordt massaal gedeeld, waardoor al honderdduizenden Facebookgebruikers ze te zien kregen. In de tekst van de afbeelding wordt onder meer gesteld dat insecten de stof chitine bevatten, die ‘een beetje giftig’ zou zijn. De claim dat insecten de ‘giftige stof chitine’ zouden bevatten, circuleert al langer online. […] The post Factcheck: nee, insecten eten verhoogt de kans op kanker niet appeared first on Knack. [naar artikel]
Vanaf mei 2026 zal Ierland het eerste Europese land zijn waar het verplicht is om op alcoholische dranken de waarschuwing te plaatsen dat alcohol kan leiden tot kanker. Het land was in 2016 ook het eerste land dat verplichte gezondheidswaarschuwingen op sigarettenpakjes en tabaksproducten plaatste, en de rest van Europa volgde snel. Wat is de échte impact van alcohol op kanker? En verschilt dat tussen één glaasje en overmatig drinken? Toxicoloog Jan Tytgat legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.