Een glaasje fruitsap bij het ontbijt: dat smaakt. Maar toch drinken kinderen er beter niet te veel van. Dat blijkt uit een nieuwe studie geleid aan... [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
Ons dagelijks glaasje fruitsap kent zijn oorsprong in de oertijd. Volgens wetenschappers zouden citrusvruchten zes tot acht miljoen jaar geleden ontstaan zijn na plotse klimaatveranderingen. De oorsprong van citrusvruchten is voor wetenschappers altijd een beetje een raadsel geweest. Het enige wat ze met zekerheid konden zeggen, is dat de mens er miljoenen jaren geleden al gek op was. Om […] [naar artikel]
Wie bij het ontbijt graag wat fruitsap drinkt of wie elke avond een glas frisdrank achterover slaat, denkt daar beter nog eens over na. Regelmatig... [naar artikel]
Dat lazen we onlangs in Het Laatste Nieuws. Maar klopt dat wel? [naar artikel]
Geen betere manier om de dag te starten dan met een goed glas versgeperst fruitsap? Toch niet zo gezond volgens wetenschappers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van de kinderen die ’s ochtends fruitsap drinkt later meer kans heeft op overgewicht. De onderzoekers aan de Medical University van Wenen ondervroegen 652 dertienjarige kinderen over […] Het bericht Fruitsap bij ontbijt vergroot kans op overgewicht verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Woensdagnamiddag, dus tijd voor een nieuwe rebus! Lukt het om hem op te lossen? [naar artikel]
Bij een gezonde start van de dag hoort een glaasje fruitsap, of dat is toch wat ons vroeger verteld werd. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? “Fruitsap bevat vooral veel suiker, bijna evenveel als cola”, klinkt het bij diëtiste Iris Daems. Ze beoordeelt 10 soorten fruitsap uit de supermarkt om uit te zoeken of er in het aanbod een aanvaardbare keuze beschikbaar is. [naar artikel]
We zijn allemaal soms liever lui dan moe. Zeker als wekker je om zes uur 's ochtends uit je veel te behaaglijke bed rinkelt. En dan stelt zich [naar artikel]
Voor de ene een kop koffie, voor de andere een boterham met kaas, en voor nog iemand anders helemaal niets: iedereen ontbijt anders. “Toch is een gezond ontbijt écht belangrijk”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. In dag 3 van de ‘Start Gezond’-challenge legt ze uit hoe je een gezond ontbijt samenstelt en hoe je zo een energiedip voorkomt in de namiddag. “Eet nooit elke dag hetzelfde.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.