Goed kauwen en niet schrokken. Zo luidde het ouderlijk advies. Maar waarom is kauwen op voedsel zo belangrijk? Voedingsdeskundige Patricia Schutte... [naar artikel]
Goed kauwen en niet schrokken. Zo luidde het ouderlijk advies. Maar waarom is kauwen op voedsel zo belangrijk? Voedingsdeskundige Patricia Schutte... [naar artikel]
Goed kauwen en niet schrokken. Zo luidde het ouderlijk advies. Maar waarom is kauwen op voedsel zo belangrijk? Voedingsdeskundige Patricia Schutte... [naar artikel]
Kauwen drijft het energieverbruik van een lichaam met 15 procent op. De tests gebeurden met kauwgom, zodat het niet uitgesloten is dat kauwen op voedsel nog meer energie vergt. Kauwactiviteit verbruikt dus al bij voorbaat een deel van de energie die voeding ons verschaft. (Science Advances) The post Kauwen appeared first on Knack. [naar artikel]
Het slechtvalkennest dat in januari aan het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder geplaatst werd, is bewoond door ... kauwen, niet door valken. En laat kauwen nu net de dieren zijn die ze in het ziekenhuis wilden verjagen met de komst van de slechtvalken. [naar artikel]
Stress in de Frans Blocklaan in Hemiksem. Vogelstress dan nog. Want de vogels maken er veel te veel lawaai. Het gaat om kauwen die samentroepen in de bomen. En vermits kauwen luidruchtige beestjes zijn, zijn ze niet echt de beste vrienden van de buurtbewoners. Die kunnen het constante gekwetter niet meer aan en slaan nu alarm. [naar artikel]
In Beerse lijkt het gazon op de begraafplaats vernietigd door kauwen. De gemeente gaat het gras herstellen. "De vogels zoeken er larven van muggen en kevers. Eigenlijk tasten die insectenlarven de graszoden van onderuit aan. Het gras ligt al los als kauwen de larven oppikken", zegt Joeri Cortens van Natuurpunt in Radio2 Middag in Antwerpen. [naar artikel]
Kauwen broeden graag op een beschutte plaats, en de afgelopen jaren hebben ze ook de ruimte onder zonnepanelen ontdekt. Dat vertelt zonnepaneelbedrijf Solar Constructs in Lochristi. "Het is niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Kauwen maken veel lawaai, en laten veel uitwerpselen en ander vuil achter." [naar artikel]
In de Oekraïense havenstad Marioepol wordt al weken zwaar gevochten. Volgens de burgemeester is de situatie er "kritiek". Bijna 90 procent van de gebouwen in Marioepol zijn door de beschietingen beschadigd. Inwoners schuilen er dagen aan een stuk in kelders, vaak zonder elektriciteit en met weinig water en voedsel. Het Russische leger richt al sinds het begin van de inval zijn pijlen op de grote havenstad. Waarom is Marioepol zo belangrijk voor de Russen? Speelt er naast strategische belangen ook nog iets anders? [naar artikel]
Trippelde u terug naar de supermarkt met die besmette zak diepvriesgroenten? De kans is klein, want hoewel het aantal terugroepacties van voedsel... [naar artikel]
Schoorsteenveger Eddy Liekens uit Putte waarschuwt voor kauwen. In de lente maken deze brutaaltjes nesten in schouwen, die zo verstopt raken. Niet nu, maar in de herfst riskeert u daardoor problemen en zelfs een schouwbrand. [naar artikel]
Niet alleen de panda en de tijger maar ook heel wat voedsel is met uitsterven bedreigd. Dat is de ontnuchterende conclusie van het boek ‘Eten tot het op is’ van de Britse auteur Dan Saladino. Al ziet hij ook een oplossing. [naar artikel]
Het debacle van de Democratische voorverkiezing in de staat Iowa zindert na. Maar waarom is een voorverkiezing in een overwegend agrarische staat in de zogenaamde ‘Midwest’ van de VS zo belangrijk? Al sinds de vroege jaren 70 van de vorige eeuw staat Iowa te boek als de staat waar presidentskandidaten van zowel de Republikeinen als […] The post Waarom de voorverkiezing van Iowa zo belangrijk is appeared first on Business AM. [naar artikel]
De producenten van vismeel en visolie voor de Europese en Aziatische markt beroven de bevolking van West-Afrika van een belangrijk deel van haar voedsel en dragen bij tot de plundering van de visbestanden. Dat hekelt Greenpeace dinsdag in een nieuw rapport. [naar artikel]
Amerikanen gooien bijna net zo veel voedsel weg als ze opeten. Enorme hoeveelheden voedsel rotten weg op het land, verdwijnen in de voerbakken [naar artikel]
Het centrale kerkhof in Riemst wordt al enkele maanden geteisterd door kauwen en andere kraaiachtigen. Met alle gevolgen van dien voor de grafstenen... die onder de uitwerpselen zitten. Nabestaanden hebben sommige graven zelfs al afgedekt om ze te beschermen [naar artikel]
Waarom is oogcontact met een baby zo belangrijk? Klinisch psycholoog Bart Colson legt uit. [naar artikel]
In Hoelbeek hebben grote groepen kauwen het de laatste dagen gemunt op de tuinen van de bewoners. “Bij valavond en in de vroege ochtend slaan de kraaiachtigen toe en woelen ze het gazon om op zoek naar wormpjes. Het is nog de vraag hoe we ze kunnen verjagen”, zucht Patrick Paulussen. [naar artikel]
Het Natuurhulpcentrum moest dinsdagavond twee jonge kauwen uit een 29 meter hoge toren van het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk (Genk) bevrijden. De vogels raakten verstrikt in zwerfvuil waarmee het nest gemaakt was. [naar artikel]
Waarom is het - ondanks het mooie weer - belangrijk dat we niet massaal naar parken trekken? Vaccinoloog Pierre Van Damme vertelt het in deze video. [naar artikel]
Afrikaanse steden kampen met een nieuwe, soms dodelijke pest: vervalst voedsel. [naar artikel]
Waarom is het nu zo belangrijk dat wie kan, thuisblijft? Het is een vraag die veel mensen zich stellen. Freek Braeckman legt het uit bij VTM Nieuws. [naar artikel]
Dayna Robertson, een schooljuf uit Idaho, wilde haar leerlingen tonen waarom het zo belangrijk is dat ze hun handen wassen. Samen met collega en... [naar artikel]
In Beringen kampt een hele buurt in Tervant met een heuse vogelplaag. Honderden kauwen vliegen 's avonds in grote getale rond en strijken neer in de bomen, op zoek naar een veilige slaapplaats. Zij maken veel lawaai, bouwen nesten in de schouwen en verjagen andere vogels. De kauwen behoren tot de kraaiachtigen. Ze zijn een beschermde vogelsoort. Afgezien van wat overlast, doen ze niemand kwaad. [naar artikel]
Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.