Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. [naar artikel]
Het Europees Parlement heeft vrijdag een voorstel verworpen om benamingen als “burger”, “steak” of “worst” te verbieden voor vegetarische producten. Veggieburgers of sojasteaks mogen dus op het menu blijven staan. [naar artikel]
Kweekvlees uit het lab: hoe dichtbij komt het? De techniek wordt momenteel verfijnd en de kostprijs gedrukt. Labovlees is een alternatieve eiwitbron, is duurzaam en bevordert het dierenwelzijn. Niet alleen in Nederland maar ook in Israël en Amerika is er een "race naar kweekvlees" aan de gang. Maar hoe zal het smaken? En wat met de textuur? En is de consument er al klaar voor? In deze derde aflevering van "Het bord van morgen", een samenwerking van VRT NWS en De Tijd, kom je meer te weten. Bekijk de docu hierboven. [naar artikel]
Het ziet eruit als Play-Doh of misschien zelfs als lunchworst, maar het is eigenlijk een geprinte steak. Redefine Meat wil... The post De volgende horde voor labovlees: een ge-3D-printe steak appeared first on Business AM. [naar artikel]
Veggie en zó weinig calorieën: met deze burger krijg je echt the best of both worlds. Door bloemkool als basis te gebruiken voor het broodje, schrap je bakken calorieën uit het recept. En de veggieburger met aubergine is niet alleen ecologisch verantwoord, maar barst ook nog eens van de smaak en de voedingsstoffen. Wedden dat je nooit meer terugwil naar die doorsnee hamburger van weleer? [naar artikel]
Is vlees eten ongezond? Een makkelijke vraag, waar geen makkelijk antwoord op is, meent voedingsdeskundige Christophe Matthys. Het voedseldebat wordt nu vooral verkeerd gevoerd, vindt hij. “We moeten af van het simplistisch idee dat je een voedingsmiddel kunt vervangen door een ander.” [naar artikel]
De Belgische hamburgerketen Quick lanceert een veggie variant van zijn bekendste burger, de Giant. Het gaat om exact hetzelfde recept, maar dan wel in plaats van met een lapje rundsvlees een Quornburger ertussen. [naar artikel]
De Belgische fastfoodketen Quick breidt haar gamma uit met een veggieburger. Het gaat om hetzelfde recept als de bekende ‘Giant’, maar in plaats van een stukje vlees ligt er een plantaardig alternatief op basis van quorn tussen het broodje. Na onder andere McDonald’s en Ikea zet nu ook Quick vegetarische alternatieven op het menu. Zo is […] Het bericht Quick brengt een veggieburger uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De landbouwcommissie van het Europees Parlement wil niet dat vegetarisch "vlees" nog onder de naam "burger" of "steak" in de winkel ligt. Een ruime meerderheid (25 tegen 6) stemde voor een verbod, maar dat komt er niet meteen. Het voltallige parlement moet nog instemmen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.