20/08/2019 - 21:46
"Het Professional Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in zijn wekelijkse evaluatie bevestigd dat Club Brugge in..."

1. Referee Department: "Club had strafschop moeten krijgen, maar Clement ook rode kaart" (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Professional Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in zijn wekelijkse evaluatie bevestigd dat Club Brugge in... [naar artikel]

2. Referee Department: “Anderlecht kreeg terechte strafschop maar VAR mocht niet tussenkomen” (14/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department van de KBVB heeft maandag gecommuniceerd over een beslissing van scheidsrechter Nathan Verboomen in de topper vrijdagavond tussen Anderlecht en KRC Genk. [naar artikel]

3. Referee Department: “Zulte Waregem verdiende een strafschop na foutieve tussenkomst Caufriez” (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department van de KBVB heeft maandag gecommuniceerd over een beslissing van scheidsrechter Wesli De Cremer in de wedstrijd zaterdag tussen Zulte Waregem en STVV. [naar artikel]

4. Referee Department: “Anderlecht had strafschop moeten krijgen tegen Waasland-Beveren” (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

RSC Anderlecht had in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren meteen na de rust een strafschop moeten krijgen voor handspel. De videoref greep onterecht niet in, zo meldde het Referee Department in zijn wekelijkse beoordeling van de scheidsrechters. [naar artikel]

5. Referee Department: “Strafschop Standard terecht, juiste beelden ontbraken in Beerschot” (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department van de KBVB ging bij zijn terugblik op deze veelbesproken speeldag slechts in op twee situaties. Het oordeelt dat de VAR correct tussenkwam in Standard-Antwerp. Ook werd toegegeven dat de videoref in Beerschot-KV Mechelen niet over de juiste beelden beschikte en de buitenspelgoal van Druijff niet kon afkeuren. [naar artikel]

6. Referee Department: “Anderlecht kreeg onterechte strafschop tegen Charleroi” (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Het Refereeing Department van de Belgische Voetbalbond heeft maandag geoordeeld dat RSC Anderlecht op het veld van Sporting Charleroi (1-3) een strafschop heeft getrapt die niet gegeven had mogen worden. “Het lichte contact met Zedadka was niet voldoende.” [naar artikel]

7. Referee Department: “Strafschop in slotfase van Union - KRC Genk werd terecht toegekend” (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Refereeing Department van de Belgische Voetbalbond heeft maandag geoordeeld dat scheidsrechter Nathan Verboomen terecht een strafschop toekende in de slotfase van het duel tussen Union en KRC Genk. [naar artikel]

8. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, 1-2 wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het Referee Department van de Belgische voetbalbond heeft zich gebogen over twee cruciale scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de derby tussen Antwerp en Beerschot. Conclusie: in de eerste helft had Beerschot een strafschop moeten krijgen en in de tweede helft werd de 1-2 van Shankland terecht afgekeurd. [naar artikel]

9. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, maar 1-2 werd wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)

10. KIJK. Referee Department over penaltyfase AA Gent: “Strafschop kon, maar VAR-interventie niet nodig” (18/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Penalty of niet? Tegenwoordig mag iemand van het Referee Department het haast wekelijks komen uitleggen. Scheidsrechtersbaas Bertrand Layec zegt dat AA Gent wel een penalty had kúnnen krijgen, maar “een VAR-interventie was niet nodig”. [naar artikel]