25/08/2019 - 15:43
"Attilio Viviani heeft de Schaal Sels, de zesde manche van de Bingoal Cycling Cup, gewonnen. De stagiair van Cofidis, tevens het jongere broertje van Europees kampioen Elia, won de sprint van een uitgedund peloton. De wedstrijd werd na de openingsronde stilgelegd na verschillende valpartijen. Na enkele aanpassingen aan het parcours en een inkorting van de wedstrijd werd er toch opnieuw gestart."

1. Chaos in Schaal Sels: broertje van Elia Viviani wint ingekorte wedstrijd na rennersprotest (25/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Attilio Viviani heeft de Schaal Sels, de zesde manche van de Bingoal Cycling Cup, gewonnen. De stagiair van Cofidis, tevens het jongere broertje van Europees kampioen Elia, won de sprint van een uitgedund peloton. De wedstrijd werd na de openingsronde stilgelegd na verschillende valpartijen. Na enkele aanpassingen aan het parcours en een inkorting van de wedstrijd werd er toch opnieuw gestart. [naar artikel]

2. Giro-baas Vegni furieus na ingekorte etappe door rennersprotest: “Geen sprake van dat ik prijzen uitdeel” (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Giro-baas Mauro Vegni was absoluut niet tevreden over het rennersprotest en de negentiende Giro-etappe die daardoor ingekort werd. “Iemand zal hiervoor moeten opdraaien” Vegni wil alvast de geldbonussen inhouden. “Vandaag werd er niet gekoerst. Geen sprake van dat ik prijzen uitdeel.” [naar artikel]

3. Giro-baas Vegni furieus na ingekorte etappe door rennersprotest: “Geen sprake van dat ik prijzengeld uitdeel” (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Giro-baas Mauro Vegni was absoluut niet tevreden over het rennersprotest en de negentiende Giro-etappe die daardoor ingekort werd. “Iemand zal hiervoor moeten opdraaien” Vegni wil alvast het prijzengeld inhouden. “Vandaag werd er niet gekoerst. Geen sprake van dat ik dat uitdeel.” [naar artikel]

4. De kop is eraf: Viviani pakt in ingekorte etappe de eerste seizoenszege voor Quick-Step (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Italiaan Elia Viviani, het nieuwe speerpunt van de Quick-Step-ploeg, heeft vannacht in Australië de derde rit gewonnen van de Tour Down Under,... [naar artikel]

5. Rennersprotest in Dauphiné na commotie over gevaarlijke afdalingen, dalende start geneutraliseerd (16/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Het peloton van het Franse Critérium du Dauphiné (WorldTour) liet zondag zijn stem horen voor de start. Na protest van de renners en hun vakbond werden de eerste tien kilometer van de slotrit, die in dalende lijn gingen, geneutraliseerd. [naar artikel]

6. Marczy?ski en Vanhoucke (Lotto Soudal) verlaten Ronde van Luxemburg, organisatoren nemen strengere veiligheidsmaatregelen na rennersprotest (17/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Team Lotto Soudal heeft beslist om zijn renner Tomasz Marczy?ski naar huis te sturen. Marczy?ski was ziek en vertoonde virale symptomen. Het... [naar artikel]

7. Marczy?ski en Vanhoucke (Lotto Soudal) verlaten Ronde van Luxemburg, organisatoren verscherpen veiligheidsmaatregelen na rennersprotest (17/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

8. Rennersprotest in Tour: peloton staat stil bij start, beginfase wordt aan slakkengangetje afgewerkt (29/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Hommeles in de Tour. Het peloton staat vandaag enkele minuten stil bij de start, een protestactie nadat heel wat renners ten val kwamen. Ook wordt de eerste 10 kilometer van de etappe aan een slakkengangetje worden afgewerkt. [naar artikel]

9. Rennersprotest in Tour: peloton staat stil bij officiële start, beginfase wordt aan slakkengangetje afgewerkt (29/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Hommeles in de Tour. Het peloton staat vandaag enkele minuten stil bij de officiële start, een protestactie nadat heel wat renners ten val kwamen. Ook wordt de eerste 10 kilometer van de etappe aan een slakkengangetje worden afgewerkt. [naar artikel]