19:45 Vogelgriep en een mislukte visvangst zorgen overvoor dat de prijzen van ganzenlever en zalm stijgen. [naar artikel]
Het ziet eruit als foie gras, smaakt naar foie gras en smelt net zo goed op de tong als foie gras. Twee chefs proeven de ‘foie royale’ van de... [naar artikel]
Dit jaar liggen er voor het eerst meer dan 300.000 doosjes ‘Faux Gras de Gaia’ in de winkelrekken, een mijlpaal. Dit seizoen staat de teller op bijna 355.000 doosjes, tegenover 210.000 vorig jaar. De groei met zo’n 60 procent is de sterkste ooit sinds Gaia startte met zijn diervriendelijke alternatief voor foie gras. Dat meldt de dierenrechtenorganisatie donderdag in een persmededeling. [naar artikel]
Dit jaar liggen er voor het eerst meer dan 300.000 doosjes “Faux Gras de Gaia” in de winkelrekken, een mijlpaal. Dit seizoen staat de teller op bijna 355.000 doosjes, tegenover 210.000 vorig jaar. Deze groei met zo’n 60 procent is de sterkste ooit sinds Gaia startte met zijn diervriendelijke alternatief voor foie gras. Dat meldt […] [naar artikel]
Op bovenstaande foto is een Panamese AquAdvantage zalm te ziem, samen net een “gewone” leeftijdsgenoot. De eerste wordt diep in het Panamese regenwoud door een Amerikaans bedrijf gekweekt, niet ver van de grens met Costa Rica en ver van pottenkijkers en bemoeials. De AquAdvantage zalm groeit zes keer sneller dan een normale. Sinds begin augustus […] The post Genetisch gemanipuleerde zalm is 6 keer groter dan een normale zalm; in Canada ligt hij al in de winkel appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Burger zonder rundvlees [naar artikel]
In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.