IN-Z organiseert een drieluikproject in de Brede School in Borgloon. De aanpak is heel eenvoudig: tweewekelijks organiseren ze een wereldkeukenatelier, sport en spel voor kwetsbare gezinnen in de regio en dit in samenwerking met de lokale sportclubs en vrijetijdsinitiatieven. [naar artikel]
Het koetshuis in Park Spoor Noord werd de voorbije maanden omgevormd tot een restaurant. Gå Nord wil het begrip ‘wereldkeuken’ een eigen invulling geven. [naar artikel]
Een 3D-verhaal rond gastronomie gekoppeld aan een - echt - zesgangen menu, dat wordt straks een nieuwe sensatie aan onze kust. [naar artikel]
Dit schooljaar organiseerde basisschool Het Kleine Atheneum een restaurantdag rond het concept foodtrucks, met eten van over de hele wereld. [naar artikel]
Net voor de zomer opende Dominique Claeskens (59) in het centrum van Hasselt Bistrothèque NoNo. Achter het fornuis staat Faty Khalis, die gerechten uit diverse continenten serveert. [naar artikel]
Met "Wordl Food Day" organiseert men in het Rode Kruis Opvangcentrum Valkenhof vrijdag 5 april een thema-avond over eten en de keuken van de bewoners. Die gaan gerechtjes maken en laten proeven. Begint om 19 uur (tot 22 uur) en kost 5 euro om deel te nemen. Wel op voorhand reserveren in het opvangcentrum, Napoleonweg 51, 3900 Pelt. Info: Tel. 11/66.8090 [naar artikel]
'De kip met den ajuin lichtjes bruineren', noteerde Julia Pauwels in haar schrift. Ze is een van de vele bewoners van de woonzorgcentra van vzw Foyer de Lork die in Kost van toen hun door de tijd onverwoestbare succesrecepten delen. Haar 'Kip met curry en tomaat' leerde ze in Congo maken. [naar artikel]
Jitai Cairen uit Hemiksem en Gando Gyatsother uit Deurne openden in de Hendrik Kuijpersstraat in Mortsel hun restaurant Shangri-La. In de schaduw van Agfa-Gevaert brengen de Tibetaanse vrienden een wereldkeuken met specialiteiten uit Tibet. [naar artikel]
Heel wat bestemmingen mogen dan nog onbereikbaar zijn door corona, gelukkig hoef je niet eens van tafel op te staan om een wereldreis te maken.... [naar artikel]
Een jaar na het succesvolle De wereld thuis heeft Mascha Lammes opnieuw een bundeling gemaakt van toegankelijke gerechten uit de wereldkeuken. Terwijl ze het vorige boek maakte met haar man, auteur Ronald Giphart, werd dit een soloproject. Haar nieuwe worp kreeg de grappige titel Met mes & stokjes en is ook navenant ingedeeld. De recepten zijn gebundeld volgens de manier waarop je het eten in je mond stopt: met mes en vork, met een lepel, met stokjes, met je handen… [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.