Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Onderzoekers ruziën over gezondheidsrisico’s van rood vlees

15/10/2019 - 21:01
" Een nieuwe literatuurstudie over de gezondheidsrisico’s van rood en bewerkt vlees zorgt voor vonken in de wetenschappelijke wereld. Een groep Europese en Amerikaanse onderzoekers besluit dat het geen zin heeft om minder rood vlees te eten vanwege de gezondheidsrisico’s. Vakgenoten van de onderzoekers noemen de conclusies “misleidend”. Een groep internationale onderzoekers heeft op 30 september […] Het bericht Onderzoekers ruziën over gezondheidsrisico’s van rood vlees verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


2. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Onderzoekers ruziën over gezondheidsrisico’s van rood vlees (15/10/2019 - Metro)

Een nieuwe literatuurstudie over de gezondheidsrisico’s van rood en bewerkt vlees zorgt voor vonken in de wetenschappelijke wereld. Een groep Europese en Amerikaanse onderzoekers besluit dat het geen zin heeft om minder rood vlees te eten vanwege de gezondheidsrisico’s. Vakgenoten van de onderzoekers noemen de conclusies “misleidend”. Een groep internationale onderzoekers heeft op 30 september […] Het bericht Onderzoekers ruziën over gezondheidsrisico’s van rood vlees verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Onderzoekers ontdekken oorzaak zwangerschapsvergiftiging Onderzoekers ontdekken oorzaak zwangerschapsvergiftiging (01/03/2018 - Metro)

Onderzoekers van UHasselt en Ziekenhuis Oost-Limburg zijn er na meer dan twaalf jaar in geslaagd om de mechanismen achter zwangerschapsvergiftiging te vinden. Volgens het onderzoek is de oorzaak een foute aanpassing van het bloedvatenstelsel bij de moeder in de eerste maanden, waardoor ze niet bestand is tegen een normale vochttoename tijdens de zwangerschap. Dat meldt […] [naar artikel]


6. Na Dagen Zonder Vlees, nu 21 dagen zonder vlees, vis, eieren, kaas en melk? (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]


7. Bedorven Braziliaans vlees: één lading vlees van verdacht bedrijf naar België (21/03/2017 - Knack)

Wereldwijd wordt de invoer van rund en kip uit Brazilië, dat verwikkeld is in een schandaal met bedorven vlees, nauwlettend in de gaten gehouden. [naar artikel]


8. Joodse gemeenschap in Antwerpen verontrust na wetsvoorstel onverdoofd slachten: “Koosjer vlees of géén vlees” (31/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Als ik geen koosjer vlees meer kan kopen in België, dan vertrek ik met vrouw en kinderen,” zegt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel. Het wetsvoorstel dat onverdoofd slachten moet verbieden in België, doet de gemoederen hoog oplaaien bij de joodse gemeenschap in Antwerpen. [naar artikel]


9. Vlees moet duurder worden. Alleen dan krijgen we diervriendelijker gekweekt en geslacht vlees (15/06/2017 - De Morgen)

Jelle Engelbosch is Vlaams parlementslid voor N-VA [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!