Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Senioren en seks: 'Het is anders, maar doorgaans beter'

24/10/2019 - 10:57
" In tegenstelling tot de gangbare gedachte is de meerderheid van de senioren nog seksueel actief. De activiteit verandert wel, met minder penetratie en meer intimiteit. Toch moeten familieleden, zorgverleners en woonzorgcentra meer oog hebben voor de specifieke seksuele wensen van senioren."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Senioren en seks: 'Het is anders, maar doorgaans beter' (24/10/2019 - Knack)

In tegenstelling tot de gangbare gedachte is de meerderheid van de senioren nog seksueel actief. De activiteit verandert wel, met minder penetratie en meer intimiteit. Toch moeten familieleden, zorgverleners en woonzorgcentra meer oog hebben voor de specifieke seksuele wensen van senioren. [naar artikel]


2. ‘Natuurlijk voel ik me weleens beter dan een ander, maar doorgaans vind ik het leven een stuk leuker als ik vriendelijk ben tegen mensen’ (05/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Te druk, druk, druk... voor seks, seks, seks (12/04/2019 - De Morgen)

Als het op seks aankomt, is twee keer per week een goed gemiddelde, zo houden we onszelf al jaren voor. Maar uit onderzoek blijkt nu dat koppels zelfs twee keer per maand niet meer halen. Door te weinig tijd en te veel Netflix schiet seks er snel bij in. [naar artikel]


4. BEDPRAAT. “De seks was nieuw, ik was nieuw. De seks met hem was niet te vergelijken met seks met mijn ex” (15/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Of badkamerbelevenis, of buitenpret, of … Wat was jouw meest recente vrijpartij? Een m/v/x vertelt over zijn of haar laatste keer. Vandaag: Carla (38), over haar laatste vrijpartij een maand geleden. [naar artikel]


5. ‘Seks is seks, en liefde is iets anders. Bij veel hetero’s ligt dat moeilijk, maar ik heb openheid in een relatie al vroeg omarmd’ (15/02/2023 - Humo)

[naar artikel]


6. Het belang van praten over seks: ‘Volgens mijn vrienden is de seks met hun vriendin altijd geweldig. Maar diezelfde vriendin zegt vaak wat anders’ (08/06/2023 - Humo)

[naar artikel]


7. In de seks van de toekomst zijn mensachtige robots beter in seks dan de mens zelf: ‘Die opmars is niet meer te stoppen’ (12/01/2022 - De Morgen)

Seksrobots, porno in virtual reality en apps om te leren masturberen. In de toekomst zullen technologische ontwikkelingen ons seksleven meer dan ooit beïnvloeden. Volgens experts wordt seks daarom steeds interessanter en veelzijdiger, al zorgt de evolutie ook voor heel wat morele dilemma’s. [naar artikel]


8. Wat is het belangrijkste dat je leerde over seks? 40 Vlamingen reageren: “Verboden seks is beter” (29/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Wat is jou ooit verteld over seks dat achteraf helemaal juist bleek te zijn? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (33) aan 46.300 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Iemand gaf het advies om een swingersclub te bezoeken. We zitten er nu elke maand.” [naar artikel]


9. Sterrenchef Viki Geunes, het uithangbord van de Belgische gastronomie: ‘Het moet beter, nog beter, altijd beter en beter’ (09/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Jongeren hechten minder belang aan seks dan senioren (29/03/2018 - Knack)

De UGent en het UZ Gent hielden een seksuologisch onderzoek bij 4.655 Belgen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!