Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

DE GROTE TEST. Waarom geitenkaas naar geit moet smaken

26/10/2019 - 11:05
"Om geitenkaas te maken, heb je melk van de geit nodig. Die melk mag je in de kaas ruiken en proeven. Als dat het geval is, zegt kaasmeester Frédéric Van Tricht: “Dit is voor mij echt geitenkaas. Ik wil de geit ruiken en smaken.” Gerijpte kaas heeft een korst, is wat verkleurd en verhard en heeft vaak een scherpe smaak. Van Tricht kreeg alleen verse kaas op zijn bord, wit en romig, zonder korst, want jong. Je smeert die op een boterham of je verwerkt die in een slaatje."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. DE GROTE TEST. Waarom geitenkaas naar geit moet smaken (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Om geitenkaas te maken, heb je melk van de geit nodig. Die melk mag je in de kaas ruiken en proeven. Als dat het geval is, zegt kaasmeester Frédéric Van Tricht: “Dit is voor mij echt geitenkaas. Ik wil de geit ruiken en smaken.” Gerijpte kaas heeft een korst, is wat verkleurd en verhard en heeft vaak een scherpe smaak. Van Tricht kreeg alleen verse kaas op zijn bord, wit en romig, zonder korst, want jong. Je smeert die op een boterham of je verwerkt die in een slaatje. [naar artikel]


2. Loïc maakt aperoballetjes van geitenkaas en een croque geitenkaas (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij aperoballetjes van... [naar artikel]


3. Grote Test: “Fishsticks moeten ook echt naar vis smaken, niet naar paneermeel” (28/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Vishandelaar Sven De Muynck proeft voor ons tien fishsticks uit de supermarkt. Wat hij hoopt te ontdekken, is lekkere vis in een krokant jasje. [naar artikel]


4. DE GROTE TEST. Topchocolatier Pieter Vaes zoekt de beste chocoladetruffels: “Brr, raar. Deze smaken naar Cent Wafers en champignons” (31/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Met de feestdagen duiken ze overal op: chocoladetruffels. Grillige chocoladevormen omhuld met cacao of schilfers. Ook in de supermarkt zijn ze een deel van het vaste assortiment. Maar hoe lekker zijn industrieel gemaakte truffels? Chocolatier Pieter Vaes deed de test en ontdekte dat niet elke truffel smaakt zoals ze eruitziet. [naar artikel]


5. DE GROTE TEST. Patissier proeft bosvruchtenmix uit de diepvries: “De aardbeien zien er bijna rot uit en ze smaken ook niet lekker” (26/08/2023 - Het Belang van Limburg)

“Van diepvriesfruit mag je niet verwachten dat het even mooi presenteert als vers fruit”, zegt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Het is vooral geschikt voor een smoothie of om te stoven bij een bolletje ijs.” Maar dan nog moeten de smaken natuurlijk juist zitten én moet het fruit van goeie kwaliteit zijn. “Sommige merken uit deze test gebruiken te onrijpe vruchten.” [naar artikel]


6. Jeroen Meus maakt pizza met paprika en geitenkaas (04/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Pizzadeeg met roggebloem is niet alleen voedzaam en gezond, het past ook geweldig goed bij ingrediënten met een uitgesproken smaak, zoals [naar artikel]


7. Jeroen Meus maakt quiche met rode ui, tijm en geitenkaas (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Geitenkaas met rode uien en tijm is een geweldige combinatie. Tel daar een taartbodem van zelfgemaakt kruimeldeeg bij, en je krijgt een geweldig [naar artikel]


8. Gezonde taart bestaat ook: worteltaart met geitenkaas (28/12/2016 - De Morgen)

Simpel en overheerlijk. We kunnen deze taart niet anders beschrijven. Het zoete van de wortels past perfect bij het zoute van de geitenkaas en afgewerkt met verse kruiden. Lekker en je hoeft achteraf niet eens met een schuldgevoel op de weegschaal te gaan staan. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!