Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

DE GROTE TEST. Patissier proeft bosvruchtenmix uit de diepvries: “De aardbeien zien er bijna rot uit en ze smaken ook niet lekker”

26/08/2023 - 06:25
"“Van diepvriesfruit mag je niet verwachten dat het even mooi presenteert als vers fruit”, zegt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Het is vooral geschikt voor een smoothie of om te stoven bij een bolletje ijs.” Maar dan nog moeten de smaken natuurlijk juist zitten én moet het fruit van goeie kwaliteit zijn. “Sommige merken uit deze test gebruiken te onrijpe vruchten.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. DE GROTE TEST. Patissier proeft bosvruchtenmix uit de diepvries: “De aardbeien zien er bijna rot uit en ze smaken ook niet lekker” (26/08/2023 - Het Belang van Limburg)

“Van diepvriesfruit mag je niet verwachten dat het even mooi presenteert als vers fruit”, zegt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Het is vooral geschikt voor een smoothie of om te stoven bij een bolletje ijs.” Maar dan nog moeten de smaken natuurlijk juist zitten én moet het fruit van goeie kwaliteit zijn. “Sommige merken uit deze test gebruiken te onrijpe vruchten.” [naar artikel]


2. “Van uit alle hoeken van ons land komen ze aanschuiven voor speciale aardbeien”: 3 eigenaars van aardbeien drive-ins over deze nieuwe trend (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie zomer zegt, zegt aardbeien. En dat deze fruitsoort ontzettend populair is bij de Vlaming blijkt ook uit de cijfers van VLAM, waarbij de aardbei de sterkste stijger was van het meest gekochte fruit in 2022. Efi, Gina en Anne baten zelfs heuse aardbeien drive-ins uit, waar je terechtkan voor de fruitsoort in een speciaal jasje. Hoe werkt het concept? Wat verkopen ze? En hoe ziet een hoogdag eruit voor hen? “Uit al hoeken van ons land komen ze langs voor een pretpakket.” [naar artikel]


3. “Melk, room of yoghurt gaan schiften in de diepvries, vries ze niet in”: 11 do’s en don’ts om alles uit je diepvries te halen (05/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De lente is het perfecte moment voor de lenteschoonmaak: daarbij kan jouw diepvries opkuisen niet ontbreken. Tijd om al die onherkenbare restjes een nieuw leven te geven of richting de vuilbak te sturen. “Al kan je nog veel meer uit je diepvries halen als je het juist aanpakt”, vertelt Joke Michiel van sterrenrestaurant Souvenir. Hoe bespaar je er bijvoorbeeld mee door hem slim in te zitten? En hoe ontdooi je de diepvries(gerechten) best? Ze deelt 11 praktische do’s en don'ts. [naar artikel]


4. Van Dunkin’ Donuts tot Albert Heijn: patissier Julius Persoone proeft 10 donuts en buist de helft (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Donuts zijn overal: in heel het land openen speciaalzaken en ook supermarkten pakken graag uit met hun eigen versie. Maar zijn die allemaal de moeite waard? En hoe herken je een volwaardige donut? We schotelden chef-chocolatier Julius Persoone 10 verschillende donuts voor in twee categorieën: de klassieke gesuikerde versie en varianten met suikerstroop en sprinkles. “Licht verteerbaar kan je deze niet bepaald noemen.” [naar artikel]


5. Patissier proeft 10 voorverpakte sandwiches en is bij 2 merken niét teleurgesteld: “Even lekker, maar deze is de helft goedkoper” (03/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Om mee te nemen naar school of gewoon gezellig in het weekend bij het ontbijt: met verse sandwiches van de bakker kan je weinig mis doen. Maar hoe zit het met die uit de supermarkt? Meester-patissier en ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender neemt de proef op de som en test tien voorverpakte sandwiches: “Deze stinkt zelfs een beetje.” [naar artikel]


6. Patissier proeft 10 soorten vanillepudding uit de supermarkt en deelt één 8/10 uit: “Aangenaam verrast door deze artisanale vanillesmaak!” (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes", verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft exclusief haar eigen recept mee. “Hier heb ik echt een patissier-gevoel.” [naar artikel]


7. Welke vanillepudding smaakt het best? Patissier proeft er 10 en deelt één 8/10 uit: “Hier heb ik echt een artisanaal gevoel” (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes", verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft exclusief haar eigen recept mee. “Hier heb ik echt een patissier-gevoel.” [naar artikel]


8. Welke Luikse wafel is de lekkerste? Patissier proeft er 9 en buist er 5: “Maar deze ziet er mooi uit én heeft een botersmaakje” (25/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De geur van een verse wafel in de stad is onweerstaanbaar. “Als ik zo’n kraampje of winkeltje passeer, moet ik er eentje kopen om meteen te verorberen”, bekent patissier Joost Arijs. Maar kunnen de voorverpakte exemplaren uit de supermarkt hem ook bekoren? De patissier proeft negen Luikse wafels en gaat op zoek naar de lekkerste. “Mooie, goudgeel gebakken suikerwafel.” [naar artikel]


9. “Ze smaken zoals huisgemaakt”: Luc Bellings proeft aardappelkroketten uit de diepvries en deelt een 9/10 uit (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


10. Geen Antwerpen Proeft in de lente, wel Proeft Boutique in het najaar (11/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!