“Van diepvriesfruit mag je niet verwachten dat het even mooi presenteert als vers fruit”, zegt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Het is vooral geschikt voor een smoothie of om te stoven bij een bolletje ijs.” Maar dan nog moeten de smaken natuurlijk juist zitten én moet het fruit van goeie kwaliteit zijn. “Sommige merken uit deze test gebruiken te onrijpe vruchten.” [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt aardbeien. En dat deze fruitsoort ontzettend populair is bij de Vlaming blijkt ook uit de cijfers van VLAM, waarbij de aardbei de sterkste stijger was van het meest gekochte fruit in 2022. Efi, Gina en Anne baten zelfs heuse aardbeien drive-ins uit, waar je terechtkan voor de fruitsoort in een speciaal jasje. Hoe werkt het concept? Wat verkopen ze? En hoe ziet een hoogdag eruit voor hen? “Uit al hoeken van ons land komen ze langs voor een pretpakket.” [naar artikel]
De lente is het perfecte moment voor de lenteschoonmaak: daarbij kan jouw diepvries opkuisen niet ontbreken. Tijd om al die onherkenbare restjes een nieuw leven te geven of richting de vuilbak te sturen. “Al kan je nog veel meer uit je diepvries halen als je het juist aanpakt”, vertelt Joke Michiel van sterrenrestaurant Souvenir. Hoe bespaar je er bijvoorbeeld mee door hem slim in te zitten? En hoe ontdooi je de diepvries(gerechten) best? Ze deelt 11 praktische do’s en don'ts. [naar artikel]
Donuts zijn overal: in heel het land openen speciaalzaken en ook supermarkten pakken graag uit met hun eigen versie. Maar zijn die allemaal de moeite waard? En hoe herken je een volwaardige donut? We schotelden chef-chocolatier Julius Persoone 10 verschillende donuts voor in twee categorieën: de klassieke gesuikerde versie en varianten met suikerstroop en sprinkles. “Licht verteerbaar kan je deze niet bepaald noemen.” [naar artikel]
Om mee te nemen naar school of gewoon gezellig in het weekend bij het ontbijt: met verse sandwiches van de bakker kan je weinig mis doen. Maar hoe zit het met die uit de supermarkt? Meester-patissier en ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender neemt de proef op de som en test tien voorverpakte sandwiches: “Deze stinkt zelfs een beetje.” [naar artikel]
Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes", verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft exclusief haar eigen recept mee. “Hier heb ik echt een patissier-gevoel.” [naar artikel]
Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes", verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft exclusief haar eigen recept mee. “Hier heb ik echt een patissier-gevoel.” [naar artikel]
De geur van een verse wafel in de stad is onweerstaanbaar. “Als ik zo’n kraampje of winkeltje passeer, moet ik er eentje kopen om meteen te verorberen”, bekent patissier Joost Arijs. Maar kunnen de voorverpakte exemplaren uit de supermarkt hem ook bekoren? De patissier proeft negen Luikse wafels en gaat op zoek naar de lekkerste. “Mooie, goudgeel gebakken suikerwafel.” [naar artikel]
Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]
Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.