De bekende bakkerij Dellafaille gaat een filiaal openen in het bedieningshuisje aan de Nassaubrug aan het MAS. Het gebouw in art-nouveaustijl uit 1902 wordt niet meer gebruikt sinds 1974, maar daar komt verandering in, meldt ATV. [naar artikel]
Bakkerij Dellafaille, die vorig jaar haar tachtigjarige bestaan vierde, heeft nu ook een winkel op het Eilandje in Antwerpen. De bekende bakker huurt het ruim honderdjarige bedieningshuisje van de Nassaubrug, in de schaduw van het MAS. De ruimte is er beperkt, maar dat heeft ook zijn voordelen: klanten kunnen er terecht voor de echte toppers uit het Dellafaille-assortiment. Daartoe behoren hun croissants, chocolade- en strikjeskoffiekoeken, notenbaguettes en de zelfgebakken Antwerpse handjes. [naar artikel]
Eind november opent Bakkerij Dellafaille, die vorig jaar haar tachtigjarig bestaan vierde, ook een winkel op het Eilandje in Antwerpen. [naar artikel]
Wie vandaag bakkerij Dellafaille bezoekt, in Schoten of in Antwerpen, wordt geholpen door winkelmeisjes in witte uniformen uit lang vervlogen tijden. Ook de winkels, wagens en broodzakken ademen nostalgie, dankzij het afgestofte oorspronkelijk logo. Je wordt als ‘luxe kleingoed-bakkerij’ natuurlijk niet alle dagen 80 jaar oud. [naar artikel]
Twee broers en drie bakkerijen met een zeer verschillend aanbod. En toch zie je dat de appel niet ver van de boom viel, want er zijn overeenkomsten. Zo jagen bakkers Jan en Michel Dellafaille bijvoorbeeld alle twee kwaliteit na. Dat hebben ze van hun vader Jef. Een portret van vier generaties bakkerszonen in een bakkerij die tachtig jaar wordt. [naar artikel]
Twee weken na Sinterklaas is vrijdagochtend vroeg ook bakker Jan Dellafaille aangemeerd op het Eilandje. Een aantal fans was er graag vroeg bij om de vermaarde koffiekoeken en andere lekkernijen uit Schoten meteen te komen proeven in de nieuwe winkel beneden aan het MAS. [naar artikel]
Op de De Keyserlei heeft Erik Van Looy woensdagochtend de Franse bakkerij-patisserie Paul mogen openen. Die Paul is niet de eerste de beste. Zijn stamboom gaat terug tot 1889 en de vijfde generatie is aan een sterke expansie bezig. Het Antwerpse filiaal van Paul is al nummer 21 in België. [naar artikel]
De Kringwinkel opent op zaterdag 6 juni een filiaal van duizend vierkante meter in de Blikfabriek in de Krugerstraat in Hoboken. Aangezien er zo veel ruimte is, wordt het de eerste winkel specifiek voor meubels. De tweedehandswinkel werkt samen met deelatelier Maakfabriek. [naar artikel]
Dat de Schotense familie Dellafaille lekker brood en verrukkelijke taarten kan bakken, is intussen al zo’n 84 jaar bekend. Maar vanaf woensdag kan je in hun recent geopende winkel op het Nieuw Zuid in Antwerpen ook terecht voor ovenverse pizza. “Alsof hij in Napoli gemaakt is”, belooft Louis – of beter Luigi – Dellafaille. [naar artikel]
Een uitslaande brand heeft zondagavond een deel van het bakkerijgebouw van de bvba Bellegemse Brood op de Walleweg in Bellegem vernield. “De oorzaak is onduidelijk, maar de brand ontstond waarschijnlijk op de meelzolder boven de ovens”, zegt kapitein Thomas Tomme van de hulpverleningszone Fluvia. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.