Twee weken na Sinterklaas is vrijdagochtend vroeg ook bakker Jan Dellafaille aangemeerd op het Eilandje. Een aantal fans was er graag vroeg bij om de vermaarde koffiekoeken en andere lekkernijen uit Schoten meteen te komen proeven in de nieuwe winkel beneden aan het MAS. [naar artikel]
Wie vandaag bakkerij Dellafaille bezoekt, in Schoten of in Antwerpen, wordt geholpen door winkelmeisjes in witte uniformen uit lang vervlogen tijden. Ook de winkels, wagens en broodzakken ademen nostalgie, dankzij het afgestofte oorspronkelijk logo. Je wordt als ‘luxe kleingoed-bakkerij’ natuurlijk niet alle dagen 80 jaar oud. [naar artikel]
Twee broers en drie bakkerijen met een zeer verschillend aanbod. En toch zie je dat de appel niet ver van de boom viel, want er zijn overeenkomsten. Zo jagen bakkers Jan en Michel Dellafaille bijvoorbeeld alle twee kwaliteit na. Dat hebben ze van hun vader Jef. Een portret van vier generaties bakkerszonen in een bakkerij die tachtig jaar wordt. [naar artikel]
De bekende bakkerij Dellafaille gaat een filiaal openen in het bedieningshuisje aan de Nassaubrug aan het MAS. Het gebouw in art-nouveaustijl uit 1902 wordt niet meer gebruikt sinds 1974, maar daar komt verandering in, meldt ATV. [naar artikel]
Eind november opent Bakkerij Dellafaille, die vorig jaar haar tachtigjarig bestaan vierde, ook een winkel op het Eilandje in Antwerpen. [naar artikel]
Bakkerij Dellafaille, die vorig jaar haar tachtigjarige bestaan vierde, heeft nu ook een winkel op het Eilandje in Antwerpen. De bekende bakker huurt het ruim honderdjarige bedieningshuisje van de Nassaubrug, in de schaduw van het MAS. De ruimte is er beperkt, maar dat heeft ook zijn voordelen: klanten kunnen er terecht voor de echte toppers uit het Dellafaille-assortiment. Daartoe behoren hun croissants, chocolade- en strikjeskoffiekoeken, notenbaguettes en de zelfgebakken Antwerpse handjes. [naar artikel]
Dat de Schotense familie Dellafaille lekker brood en verrukkelijke taarten kan bakken, is intussen al zo’n 84 jaar bekend. Maar vanaf woensdag kan je in hun recent geopende winkel op het Nieuw Zuid in Antwerpen ook terecht voor ovenverse pizza. “Alsof hij in Napoli gemaakt is”, belooft Louis – of beter Luigi – Dellafaille. [naar artikel]
Morgen, vrijdag 6 oktober, opent bakkerij Vangrootloon haar nieuwe vestiging in Herk-de-Stad. De nieuwe vestiging is ingericht in de nieuwbouw aan het Pater Vanwingplein. De nieuwbouw is gerealiseerd door burgemeester Bart Gruyters van Herk-de-Stad. [naar artikel]
Op de De Keyserlei, tegenover het De Keyser Hotel, opende deze voormiddag bakkerij Paul. Die maakt deel uit van een keten gesticht in Rijsel (Frankrijk). Erik Van Looy, fan van Paul in Parijs, kwam het lintje doorknippen. In België gaat het al om de 22ste vestiging van Paul, die vooral in het Brusselse goed is vertegenwoordigd en ook in Gent en Oostende al vestigingen had. Paul serveert brood, pistolets en sandwiches, maar ook de typische banketbakkerij en belegde broodjes die ter plaatse te nuttigen zijn. [naar artikel]
Bakkerij-patisserie Anouar heeft in de Maurits Sabbestraat in Mechelen-Noord een grote vestiging met tearoom geopend. Zoon Anouar (15), naar wie Mohamed Oallal (39) zijn zaak noemde, helpt nu al een handje mee en wil later mee in de zaak stappen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.