Diane Deprins verkoopt na amper negen maanden frituur ’t Muizeke in het dorp van Muizen (Mechelen). Het frituur, dat de laatste jaren meermaals van uitbater veranderde en nog door Blind Getrouwd-deelnemer Lenny Janssens werd uitgebaat, was de grote droom van haar vriend, maar bleek uiteindelijk niets voor hem. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Waar tot voor kort ’t Frit Uurke in Meise was, zal opnieuw een frituur komen. Toen ’t Frit Uurke enkele maanden geleden sloot, waren er nog nauwelijks horecazaken of winkels in het centrum van Meise. Maar nu neemt Jessica, de vrouw van uitbater Bas van restaurant Den Beiaard in Meise, de frituur over. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
Het begint spannend te worden in onze verkiezing van de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. Al 55.000 mensen brachten hun stem uit, maar alles kan nog veranderen. Misschien kan jouw frituur nog wel een duwtje in de rug gebruiken: stem dan zeker via onderstaande link of deel de wedstrijd met je vrienden. [naar artikel]
Elke vrijdag- en vaak nog enkele andere avonden staan we massaal aan te schuiven in ons favoriete frituur. En die is even vaak een favoriet om zijn lekkere frietjes als voor andere dingen: een gulle glimlach, een kleine extra attentie,... Wij gaven onze lezers de kans om hun waardering voor die kleine dingen in te sturen en we werden overrompeld door reacties. Het was onmogelijk om ze allemaal in een artikel te gieten, dus hebben we er de mooiste uitgekozen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.