Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Hoe (on)gezond is lunchen achter je bureau?

09/12/2019 - 11:17
"Voor wie tijd tekort komt op kantoor is het verleidelijk wat boterhammen snel achter het scherm op te eten. Maar hoe (on)gezond is zo’n vluchtige lunch achter het bureau?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe (on)gezond is lunchen achter je bureau? (09/12/2019 - De Morgen)

Voor wie tijd tekort komt op kantoor is het verleidelijk wat boterhammen snel achter het scherm op te eten. Maar hoe (on)gezond is zo’n vluchtige lunch achter het bureau? [naar artikel]


2. Fransen kunnen nu lunchen achter hun bureau zonder de wet te breken (15/02/2021 - Express)

Franse bazen mogen hun personeel volgens de wet niet laten lunchen in ruimtes waar er gewerkt wordt. Maar daar komt nu verandering in. Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, heeft Frankrijk zondag het verbod opgeschort.  In Frankrijk is het officieel uit den boze om tijdens de lunchpauze, of ‘la pause déjeuner’, te […] The post Fransen kunnen nu lunchen achter hun bureau zonder de wet te breken appeared first on Business AM. [naar artikel]


3. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


4. Fransen overtreden niet langer de wet als ze aan bureau lunchen (18/02/2021 - Metro)

Heel wat Franse werknemers kunnen voortaan ’s middags hun boterhammen aan hun bureau eten zonder dat ze moeten vrezen voor een boete. In het kader van de strijd tegen het coronavirus heeft de Franse overheid voor sommige bedrijven een wet afgeschaft die dat verbood. De lunch van heel wat Fransen zal voortaan zorgelozer kunnen verlopen […] Het bericht Fransen overtreden niet langer de wet als ze aan bureau lunchen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. "Een ongezond dieet blijft ongezond, ook bij vegetariërs" (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]


6. We ergeren ons blauw aan een ‘open bureau’. Maar wat als je toch aan zo’n bureau zit? (29/10/2018 - Het Nieuwsblad)

Jouw grootste ergernis op kantoor? De collega’s, en dan vooral het lawaai dat ze maken. Dat is helemaal vervelend als je aan zogenaamde ‘landschapsbureaus’ werkt, lange tafels waar iedereen naast elkaar zit. “Steeds meer bedrijven stappen daar dan ook van af”, zegt Martijn Vanhinsberg van HR-dienstengroep Liantis. Maar hoe kan je je werkplek draaglijk maken als je toch aan zo’n bureau zit? [naar artikel]


7. Hoe zou het nog zijn met ex-basketprof Pieter Loridon: “Nu pas besef ik hoe ongezond de Belgen zijn” (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)

In zijn vorige levens als basketprof en mediaverschijnsel schrok Pieter Loridon zelden terug voor een uitgesproken mening. Ook op zijn 49ste ligt het hart nog steeds op de tong. “Fysiek en mentaal voel ik me nu fitter dan toen ik als topsporter drie keer per dag trainde.” [naar artikel]


8. Waarom de bodymassindex steeds meer onder vuur ligt: ‘Je BMI vertelt wel hoe dik maar niet hoe ongezond je bent’ (04/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Studie toont hoe ongezond ‘ultrabewerkte’ voeding echt is: hoe herken je het in de winkel? “De fabrikant is creatief” (01/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vaak ultrabewerkte voeding eten linkt een nieuwe studie aan een hoger risico op diabetes type 2, mentale problemen én sterven aan hart- en vaatproblemen. Maar hoe herken je te bewerkte voeding en hoe beperk je de impact ervan op je lijf? Voedingsexperten Christophe Matthys (KU Leuven) en Sanne Mouha (UZA) geven tips. “Met twee snelle oplossingen wordt kant-en-klaar toch nog voedzaam.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!