Referee department: “Doelpunt van Balanta tegen Sint-Truiden onterecht afgekeurd”

09/12/2019 - 20:13
"Het doelpunt van Club-middenvelder Eder Balanta in de 66e minuut op bezoek bij STVV afgelopen zaterdag werd onterecht afgekeurd. De VAR had op dat..."

1. Doelpunt van Club Brugge in Sint-Truiden onterecht afgekeurd zegt Referee Department (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Het doelpunt van Club-middenvelder Eder Balanta in de 66ste minuut op bezoek bij STVV afgelopen zaterdag werd onterecht afgekeurd. De VAR had op dat moment niet moeten tussenkomen, oordeelt het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag. “Er ging slechts een normaal, fysiek contact aan vooraf.” [naar artikel]

2. Referee Department fluit VAR terug: winnende goal van Standard onterecht afgekeurd na “menselijke fout” (07/02/2022 - Het Belang van Limburg)

De winnende goal van Moussa Sissako in de 93ste minuut tegen Cercle Brugge (1-1) blijkt onterecht afgekeurd. Dat is het oordeel van het Referee Department. [naar artikel]

3. Referee Department geeft toe dat tweede goal van Club Brugge onterecht afgekeurd werd: “Door een menselijke fout van de VAR” (10/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge zag twee treffers afgekeurd in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen, die op 0-0 eindigde. Het Referee Department geeft nu toe dat de tweede treffer (die van Thiago) onterecht werd afgekeurd. [naar artikel]

4. KIJK. “Goal Thiago werd verkeerdelijk afgekeurd”: Referee Department spreekt van “menselijke fout” bij VAR (10/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge heeft op het veld van KV Mechelen duur puntenverlies geleden. Blauw-zwart speelde geen denderende partij, maar het heeft wel reden tot klagen. Thiago kopte in de tweede helft de bal knap voorbij Coucke in doel, maar zijn goal werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Onterecht, zo blijkt nu. Het Referee Department geeft toe dat het doelpunt onterecht werd afgekeurd. [naar artikel]

5. Referee Department legt onterecht toegekende goal van Ferdy Druijff uit: “We hadden de beelden niet” (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)

In wekelijke videoboodschap van het Referee Departement legt Frank De Bleeckere uit waarom het beslissende doelpunt van KV Mechelen-speler Ferdy Druijff tegen Beerschot niet werd afgekeurd. [naar artikel]

6. Referee Department oordeelt: uitsluitingen Standard en afgekeurd doelpunt AA Gent terecht (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)

De arbitrage en de VAR hebben dit weekend goed werk geleverd. Althans, dat is de conclusie van het Referee Department. Bij de traditionele terugblik op de speeldag oordeelt de Voetbalbond dat er correct gehandeld werd bij de uitsluitingen van Standard-spelers Al-Dakhil en Fai, alsook bij het afgekeurde doelpunt van AA Gent-speler Tissoudali. [naar artikel]

7. Referee Department: “Ref had fout van Dennis moeten fluiten, maar VAR kwam terecht niet tussen” (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

De arbitrage legde afgelopen weekend geen foutloos parcours af. Dat vond ook het Referee Department. Aan de winninggoal van Balanta ging een... [naar artikel]

8. Referee Department: “Openingsgoal Vanzeir (Union) tegen Cercle moest afgekeurd worden” (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Het openingsdoelpunt van Union door Dante Vanzeir zaterdag op het veld van Cercle Brugge (0-3) had afgekeurd moeten worden. Dat zegt het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag in zijn wekelijkse analyse. [naar artikel]

9. Referee Department beoordeelt dubieuze buitenspelfase in Anderlecht-Antwerp: “Correcte VAR-interventie en eindbeslissing” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Het afgekeurde doelpunt van Antwerp-aanvaller Koji Miyoshi tegen Anderlecht deed heel wat stof opwaaien. De Japanner zag zijn kopbalgoal afgekeurd omdat zijn ploegmaat Ally Samatta in buitenspelpositie lag. Een terechte beslissing? Volgens het Referee Department wel. Dat maakte woordvoerder Frank De Bleeckere vrijdagavond in een video bekend. [naar artikel]

10. Referee Department: “Goal Standard was buitenspel, doelpunt Club terecht afgekeurd” (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Volgens het Referee Department was de beslissing van scheidsrechter Nathan Verboomen om de goal van David Okereke in de veelbesproken Standard-Club af te keuren correct. “De scheidsrechter was verward door de informatie die hij doorkreeg.” Maar ook de 1-0 van Muleka had niet toegekend mogen worden. [naar artikel]

11. Referee Department geeft AA Gent gelijk over de afgekeurde goal van Julien De Sart: “Hier verwacht je geen tussenkomst van de VAR” (05/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Betrand Layec, de baas van het Referee Department, heeft AA Gent gelijk gegeven over de aanklacht tegen het afgekeurde doelpunt van Julien De Sart in de topper tegen Anderlecht. De VAR had scheidsrechter Laforge niet naar het scherm moeten roepen en de gelijkmaker had dus niet mogen worden afgekeurd. [naar artikel]

12. Referee Department: Balanta geel, Kouassi rood, penalty na handspel Rits (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department heeft de betwiste fasen in de topper tussen Genk en Club Brugge geëvalueerd en kwam tot deze conclusies: Balanta had geel verdiend, Kouassi rood en het handspel van Rits had Genk een penalty moeten opleveren. [naar artikel]

13. KIJK. Onterechte penalty’s en rood voor verkeerde speler: Referee Department moest dit seizoen al 7 (!) VAR-blunders toegeven (11/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De onterecht afgekeurde goal van Thiago in Mechelen blijft beroeren. Club Brugge legde zelfs een klacht neer bij het Referee Department, dat de blunder van de VAR zondagavond al toegaf. Het was al de zevende keer dit seizoen dat het Referee Department mea culpa moest slaan. Een overzicht van de bewuste fases mét beelden. [naar artikel]

14. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, 1-2 wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het Referee Department van de Belgische voetbalbond heeft zich gebogen over twee cruciale scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de derby tussen Antwerp en Beerschot. Conclusie: in de eerste helft had Beerschot een strafschop moeten krijgen en in de tweede helft werd de 1-2 van Shankland terecht afgekeurd. [naar artikel]

15. Vanhaezebrouck kapittelt Referee Department na handspel STVV: “Dit was overduidelijk, hier is iets raars aan de hand” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Daags na de Europese kwalificatie tegen Valerenga kwam Hein Vanhaezebrouck nog eens terug op de openingswedstrijd van vorige week, in Sint-Truiden. Het handspel van Caufriez in de slotfase werd toen niet gefloten, iets wat AA Gent hoog zit. Vooral de reactie van het Referee Department op maandag schopte tegen de schenen in de Ghelamco Arena. [naar artikel]

16. Referee Department beslist: doelpunten Mbokani terecht afgekeurd, late gelijkmaker Miazga was geldig (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na de heisa van afgelopen weekend is er nu duidelijkheid: de twee doelpunten van Dieumerci Mbokani in Anderlecht zijn wel degelijk terecht afgekeurd. Dat heeft het Referee Department van de KBVB laten weten. Scheidsrechter Lambrechts handelde bij de late 2-2 van Miazga eveneens correct. [naar artikel]

17. Referee Department na strafschopfase in KRC Genk - OHL: “Onterecht, geen duidelijk contact op beelden” (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department heeft zich maandag uitgesproken over de fel gecontesteerde strafschop in KRC Genk - OHL na een vermeende fout van Mark McKenzie op OHL-spits Gonzalez. [naar artikel]

18. Referee Department vindt dat Beerschot strafschop moest krijgen tegen Antwerp, maar 1-2 werd wel terecht afgekeurd (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)

19. Doelpunt Buffalo's onterecht afgekeurd (18/12/2017 - De Morgen)

AA Gent is de vele scheidsrechterlijke blunders beu. Tegen Standard werd een goal onterecht afgekeurd. [naar artikel]

20. Videoref krijgt geen gelijk van Referee Department na afgekeurde winner Standard: “Lijn is verkeerd getrokken” (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ook dat nog voor Rouches. Nadat ze hun ultieme winner tegen Cercle door een VAR-interventie afgekeurd zagen, stelt het Referee Department vandaag dat dit een foutieve beslissing was na een menselijke fout. Het vindt ook dat Union op de Bosuil nog een strafschop moest krijgen. [naar artikel]

21. Club reageert “verbaasd” op uitleg van Referee Department (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Geel voor Balanta, rood voor Kouassi én strafschop na de hands van Rits. Zo blikt het Referee Department terug op enkele discutabele fases tijdens Genk-Club Brugge. Bij KRC Genk reageert men “verbaasd”. [naar artikel]

22. Referee Department: “Anderlecht had strafschop moeten krijgen tegen Waasland-Beveren” (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

RSC Anderlecht had in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren meteen na de rust een strafschop moeten krijgen voor handspel. De videoref greep onterecht niet in, zo meldde het Referee Department in zijn wekelijkse beoordeling van de scheidsrechters. [naar artikel]

23. Referee Department: “Gelijkmaker van STVV tegen Cercle Brugge terecht afgekeurd” (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department van de KBVB heeft gecommuniceerd over de beslissing van de VAR in blessuretijd van de wedstrijd STVV - Cercle Brugge. “Het PRD steunt de beslissing van de VAR en de eindbeslissing van de scheidsrechter, maar verwacht dat de interventie sneller gebeurd.” [naar artikel]