De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nederlanders lopen storm voor elektrische auto

Express

22/12/2019 - 20:45

Zakelijke elektrische auto’s worden volgend jaar fiscaal gezien duurder in Nederland en dat zorgt voor een run op elektrische auto’s in het land, meldt brancheorganisatie BOVAG. In de eerste drie weken van december was ongeveer de helft van alle verkochte nieuwe auto’s volledig elektrisch aangedreven. Voor heel 2019 verwacht BOVAG (Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders) […] The post Nederlanders lopen storm voor elektrische auto appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lithiumgekte geeft Australische mijnbouwer vleugels (13/02/2018 - De Tijd)
  09:53 Beleggers én overheden lopen storm voor het minst zeldzame materiaal ter wereld: lithium, de 'brandstof' om de elektrische auto te laten zoemen.
  [naar artikel]
 2. U koopt een elektrische auto: waarmee moet u rekening houden? (17/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van elektrische auto’s. Als u overweegt om een elektrische auto te kopen, dan weet u allicht dat een elektrische auto duur is, dat de keuze beperkt is en dat u er niet ver mee geraakt. Maar wat u wellicht niet beseft, is dat een elektrische auto een enorme impact heeft op uw mobiliteit. Wij zetten op een rij waar u moet aan denken vooraleer u elektrificeert. Want in de wereld van de elektrische auto is niets wat het lijkt.Guido CLOOSTERMANS
  [naar artikel]
 3. Tot twee jaar wachten op elektrische wagen (18/12/2021 - De Tijd)
  00:49 Terwijl de bedrijfswagenrijder massaal de elektrische auto ontdekt, hebben producenten de grootste moeite om voldoende auto's te leveren. De levertijden lopen op tot meer dan een jaar.
  [naar artikel]
 4. Elektrische botenbouwers strijden om Tesla op het water te worden (05/03/2021 - Express)
  Na elektrische auto’s maken nu ook elektrische boten hun opmars. Heel wat fabrikanten proberen het maritieme equivalent te worden van Tesla, het Californische bedrijf dat enkele van de meest modieuze en snelste elektrische auto’s bouwt. Elektrische boten zijn, net als elektrische auto’s, geen nieuw idee. Begin 1900 reed Clara Ford liever met haar elektrische auto […] The post Elektrische botenbouwers strijden om Tesla op het water te worden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Op reis met de elektrische auto? Mogelijk word je sneller wagenziek (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Waarschuwing voor al wie deze zomer op reis gaat met de elektrische wagen: passagiers van zo’n auto lopen meer risico om wagenziek of duizelig te worden dan wie meerijdt in een benzine- of dieselauto. Gelukkig kun je het probleem bestrijden.
  [naar artikel]
 6. Autosalon: constructeurs hopen op doorbraak van de elektrische auto (09/01/2020 - VRT NWS)
  Op de Heizel, in Brussel, gaat het 98e Autosalon van start. Vandaag is voorbehouden voor mensen uit het vak, vanaf morgen mag iedereen binnen. Wat opvalt is dat er alsmaar meer elektrische en hybridemodellen voorgesteld worden, ook kleinere elektrische auto's. Voor het eerst staan er ook twee Chinese elektrische merken op het Salon. De sector hoopt op de doorbraak van de elektrische auto.
  [naar artikel]
 7. Klaar voor elektrisch offensief: is het nu al een goed moment om een elektrische auto te kopen? (26/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De elektrische auto geraakt eindelijk in een stroomversnelling. Er zijn vandaag al verschillende elektrische auto’s die elke dag bruikbaar zijn en een aanvaardbare actieradius hebben, maar de keuze aan relatief betaalbare en voor een groot publiek toegankelijke elektrische auto’s wordt nog groter. Een greep uit wat er ons de komende maanden en jaren te wachten staat.Guido Cloostermans
  [naar artikel]
 8. Europa wil ook uitstootnormen voor elektrische auto's (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een elektrische auto heeft gekocht om het milieu te ontzien, zal verbaasd zijn over de plannen van de Europese Unie. Daarin worden ook emissie-eisen voor elektrische auto's opgenomen.
  [naar artikel]
 9. De elektrische auto in 2023: een fiscaal interessante investering (23/11/2022 - Express)
  Geschreven met branded content van ŠKODA We zien ze steeds vaker verschijnen op onze wegen: de elektrische auto’s. De afgelopen jaren werd de aanschaf van een elektrische auto op verschillende manieren aangemoedigd. De fiscale steunmaatregelen hebben ervoor gezorgd dat de elektrische auto een stuk interessanter is geworden. Volgend jaar wijzigt er het een en ander […]
  [naar artikel]
 10. BEKIJK – ‘Elektrische auto’s dwingen ons autogebruiksbelasting te herzien’ (24/10/2023 - Trends)
  En we blijven nog even bij elektrische wagens. Volgens economen van de KU Leuven dwingen die de overheid in ons land om de autogebruiksbelasting te herzien. Door de elektrificatie van ons wagenpark dreigt de regering immers een pak belastinginkomsten mis te lopen. Wagens worden nu belast op hoeveel CO2 ze uitstoten. Gebruikers van elektrische auto’s betalen dus niets, hoewel ze de maatschappij ook geld kosten.The post BEKIJK – ‘Elektrische auto’s dwingen ons autogebruiksbelasting te herzien’ appeared first on Trends.
  [naar artikel]
 11. Elektrische auto maakt meer herrie dan auto met verbrandingsmotor (en Tesla is een van de luidruchtigste) (19/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische auto's zijn heerlijk stil. Als je erin zit, althans. Uit testmetingen blijkt dat veel elektrische auto's, waaronder Tesla's, soms zelfs meer geluid produceren dan de gemiddelde auto, en dus ook meer dan een groot aantal auto’s met een verbrandingsmotor.
  [naar artikel]
 12. 8 elektrische auto’s die in het najaar van 2022 in de showroom staan (05/08/2022 - Express)
  De markt voor elektrische auto’s is booming. Elke maand komen er nieuwe modellen uit. Welke auto’s vallen op? Dit zijn de 8 volledig elektrische auto’s om dit najaar naar uit te kijken. 1. Volkswagen ID. Buzz De Volkswagen T1, het busje dat onlosmakelijk is verbonden aan flowerpower, hippies en vrij kamperen, maakt een elektrische comeback. De […]
  [naar artikel]
 13. Wie koopt een elektrische auto? (02/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kopers van een elektrische auto zijn jong, verdienen een bovenmodaal loon, zijn bewust bezig met gezondheid en voeding en zijn bereid meer uit te geven aan een auto dan mensen die niet in een elektrische auto geïnteresseerd zijn. Dat blijkt uit een studie van het Duitse marktonderzoeksbureau puls.
  [naar artikel]
 14. 8 elektrische auto’s die in het najaar van 2022 in de showroom staan (05/08/2022 - Express)
  De markt voor elektrische auto’s is booming. Elke maand komen er nieuwe modellen uit. Welke auto’s vallen op? Dit zijn de 8 volledig elektrische auto’s om dit najaar naar uit te kijken. 1. Volkswagen ID. Buzz De Volkswagen T1, het busje dat onlosmakelijk is verbonden aan flowerpower, hippies en vrij kamperen, maakt een elektrische comeback. De […]
  [naar artikel]
 15. ‘Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan traditionele auto’s’ (02/03/2021 - Express)
  Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan auto’s met een verbrandingsmotor, vooral als hun batterijen op de juiste manier worden gerecycleerd. Dat meldt de Europese Federatie voor Transport en Milieu, een ngo, in een maandag gepubliceerde studie. Een elektrische auto die wordt opgeladen met hernieuwbare energiebronnen zou 58% minder energie verbruiken dan een auto met […] The post ‘Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan traditionele auto’s’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Gezocht (en gevonden): betaalbare elektrische auto’s (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met een basisprijs van 16.990 euro is de Dacia Spring vandaag veruit de goedkoopste elektrische auto. Komt het er dan toch van, de betaalbare elektrische auto? Ja, maar nog even geduld, één zwaluw maakt de lente niet.
  [naar artikel]
 17. Meer dan dubbel zoveel elektrische auto's verkocht en toch nog geen doorbraak (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe verkoop van elektrische auto’s is in de eerste acht maanden van dit jaar meer dan verdubbeld. Dat meldt Febiac. “De elektrische auto is er om te blijven”, zegt woordvoerder Joost Kaesemans.
  [naar artikel]
 18. Met de elektrische auto op vakantie naar Berlijn, een zenuwslopende Odyssee: met 85 km/u achter vrachtwagen om zuinig te rijden (28/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Met een elektrische auto naar Berlijn rijden en terug, is dat te doen? Met een Nissan Leaf met een bereik van een goeie 200 kilometer? Ja dus. Zelf ondervonden. En nee, als het wat tegenzit. Ook zelf ondervonden. Dat gedurende één dag alles fout loopt wat maar fout kan lopen. En dat is heel wat in dit beginstadium van het elektrische tijdperk, misschien zelfs meer dan een mens kan verdragen.
  [naar artikel]
 19. Rivian haalt bij Wall Street-debuut 10 miljard euro op (10/11/2021 - De Tijd)
  06:49 Net nu beleggers even op de rem staan bij sectorpionier Tesla, lopen ze storm voor de producent van elektrische pick-ups als 'next best thing'.
  [naar artikel]
 20. Een elektrische auto? Kom later eens terug (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De elektrische auto komt niet van de grond. Dat blijkt uit de cijfers over de inschrijvingen van vorig jaar. Als u vandaag een elektrische auto wil kopen, moet u bovendien veel geduld hebben. Meer dan een half jaar wachten is geen uitzondering. Van sommige met veel poeha aangekondigde modellen zijn er zelfs geen prijzen. “België geniet voor producenten van elektrische auto’s duidelijk geen prioriteit”, vindt Tony Verhelle, expert bij het vakblad Autogids.
  [naar artikel]
 21. Fors meer elektrische auto's verkocht (12/04/2019 - De Tijd)
  01:02 De verkoop van elektrische auto’s komt in België eindelijk op gang. In maart werd een recordaantal van 1.085 zuiver elektrische personenwagens ingeschreven. Dat blijkt uit cijfers van de automobielfed...
  [naar artikel]
 22. Hogere belasting zorgt voor run op elektrische auto's in Nederland (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zakelijke elektrische auto's worden volgend jaar fiscaal gezien duurder in Nederland en dat zorgt voor een run op elektrische auto's in het land,...
  [naar artikel]
 23. Elektrische auto nog altijd 10.000 euro duurder: prijsverschil zal niet snel verdwijnen, zeggen experts (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verkoop van elektrische auto’s zit al langer in de lift, en elektrisch rijden zou steeds haalbaarder worden. Elektrische auto’s worden immers...
  [naar artikel]
 24. Elektrische wagens twee keer vaker betrokken bij ongeval met gewonden dan andere auto’s: “Verrassende cijfers” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische wagens zijn in verhouding twee keer vaker betrokken bij een ongeval met gewonden dan andere auto’s. Dat blijkt uit een analyse van VTM NIEUWS van meer dan 140.000 ongevallen in ons land tussen 2017 en 2020. De conclusies lopen gelijk met gegevens uit Nederland. Waarom elektrische auto’s meer ongevallen hebben, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 25. Europeanen kopen meer elektrische auto's (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische auto's worden meer verkocht in Europa. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn ongeveer 70.000 elektrische auto's verkocht in de...
  [naar artikel]
 26. Betekent dit de definitieve doorbraak van de elektrische auto? (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elektrische auto’s zullen de komende jaren gevoelig goedkoper worden. Oorzaak is de dalende prijs van batterijen. Volgens een studie van het internationale bureau McKinsey zal de prijs van batterijen tegen het jaar 2025 met 73 procent dalen. Dat moet de weg voor de elektrische auto helemaal vrijmaken.
  [naar artikel]
 27. Drempels voor de elektrische auto (12/04/2019 - De Morgen)
  Als gevolg van de ellende in de automobielsector wenden steeds meer blikken zich naar ‘groene’ alternatieven als de hybride modellen of volledig elektrische auto’s. Eric Desomer gelooft in een toekomst voor die wagens, maar lijst enkele drempels op waar de elektrische auto over moet als die ooit een volwaardig vervoersmiddel wil worden.
  [naar artikel]
 28. Antwerpen weer overspoeld door Nederlanders: “Al moet ik vier uur aanschuiven, dat heb ik ervoor over!” (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Antwerpen is het weer over de koppen lopen, maar dan vooral door de vele Nederlanders die zijn afgezakt voor hun kerstinkopen. In de parkings staan er duidelijk heel veel Nederlandse auto’s aan te schuiven. Ook de Nederlanders zelf geven aan dat ze opvallend veel landgenoten tegenkomen. “Maar we hadden nog kerstcadeaus nodig en dus was dit de enige optie”, klinkt het daar.
  [naar artikel]
 29. Duitsland verhoogt aankoopsubsidie elektrische auto (05/11/2019 - De Tijd)
  17:21 Duitsland gaat de aankoopsubsidie op elektrische auto's verhogen van 4.000 naar 6.000 euro. De maatregel gaat nog deze maand in en geldt voor alle elektrische auto's tot een cataloguswaarde van 40.000...
  [naar artikel]
 30. Meer elektrische auto’s op de weg, zorgt ook voor meer elektrische occasies. Dit is waar je op moet letten bij de aankoop ervan (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de elektrische auto in de lift zit, stijgt ook het aanbod aan occasiewagens. Die zijn relatief goedkoop, vanwege de onzekerheid over de...
  [naar artikel]
 31. Renault belooft elektrische auto voor minder dan 20.000 euro (15/11/2023 - De Tijd)
  13:09 De betaalbare elektrische Legend is het antwoord van Renault op de goedkope elektrische auto's waarmee Tesla en enkele Chinese merken de komende jaren op de markt komen.
  [naar artikel]
 32. Vlaamse studenten lopen storm voor AI (16/10/2018 - De Tijd)
  01:01 De Vlaamse universiteitsstudenten lopen storm voor een extra opleiding in artificiële intelligentie (AI), de technologie waarbij computeralgoritmen zichzelf taken aanleren op basis van eerdere data.
  [naar artikel]
 33. België heeft stroom voor ruim 1 miljoen elektrische auto's (04/10/2017 - VRT NWS)
  Het duikt af en toe op in de media: meer elektrische auto’s,  allemaal goed en wel. Maar gaan we genoeg elektriciteit hebben om al die auto’s te laten rijden? Want we hebben toch al stroom tekort? Een studie van de onze federale energiewaakhond de CREG toont nu aan dat het kan. Meer nog: zelfs twee miljoen elektrische auto’s moeten we probleemloos aankunnen. Op voorwaarde dat we onze auto’s ’s nachts opladen.
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Antwerpen weer overspoeld door Nederlanders: “Al moet ik vier uur aanschuiven, dat heb ik ervoor over!” (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Antwerpen is het weer over de koppen lopen, maar dan vooral door de vele Nederlanders die zijn afgezakt voor hun kerstinkopen. In de parkings staan er duidelijk heel veel Nederlandse auto’s aan te schuiven. Ook de Nederlanders zelf geven aan dat ze opvallend veel landgenoten tegenkomen. “Maar we hadden nog kerstcadeaus nodig en dus was dit de enige optie”, klinkt het daar.
  [naar artikel]
 35. Al 31 elektrische auto's voor Belgische kopers (15/01/2021 - De Tijd)
  22:23 Het aanbod aan elektrische auto's in België is gestegen tot 31 modellen. Maar de aankoop van een e-auto blijft prijzig voor particulieren.
  [naar artikel]
 36. China voorbij de muur: Rijden we binnenkort allemaal met een Chinese elektrische auto? (24/09/2023 - VRT NWS)
  De Chinese elektrische auto is aan een opmars bezig. Dit jaar komen de Chinezen met honderd verschillende elektrische modellen op de markt. Maar Europese autoproducenten trekken aan de alarmbel. Moet Europa maatregelen nemen? En rijden we hier binnenkort allemaal rond met Chinese elektrische auto’s?
  [naar artikel]
 37. MG5 GETEST: de allereerste elektrische break ter wereld. “Eindelijk een behoorlijke ruime én betaalbare elektrische auto” (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze auto-expert reed met de MG 5 en ontdekte een elektrische auto waar hij best mee kan leven. Hij vertelt alles wat je moet weten van de allereerste elektrische break ter wereld: “Perfect voor om en bij de deur, maar je zal toch even moeten cijferen als je van Limburg naar de kust rijdt.”
  [naar artikel]
 38. ‘Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine’ (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu dan auto’s op benzine, maar ze moeten wel heel veel kilometers rijden voordat het zover is. Het...
  [naar artikel]
 39. Geen 25 maar bijna 500 elektrische auto’s aan boord van brandend vrachtschip (28/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het brandende vrachtschip Fremantle Highway heeft 498 elektrische auto’s aan boord. Dat meldt K Line, de charteraar van het vaartuig. Eerder was er sprake van 25 elektrische auto’s aan boord. In totaal vervoert het schip 3.783 nieuwe auto’s.
  [naar artikel]
 40. Geen 25 maar bijna 500 elektrische auto’s aan boord van brandend vrachtschip (28/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het brandende vrachtschip Fremantle Highway heeft 498 elektrische auto’s aan boord. Dat meldt K Line, de charteraar van het vaartuig. Eerder was er sprake van 25 elektrische auto’s aan boord. In totaal vervoert het schip 3.783 nieuwe auto’s.
  [naar artikel]
 41. “Huawei wil eigen elektrische auto op de markt zetten” (26/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei werkt aan een eigen elektrische auto. De eerste modellen verschijnen mogelijk dit jaar al op de markt, meldt persbureau Reuters op basis van anonieme ingewijden. Het bedrijf zelf, dat kampt met Amerikaanse sancties, ontkent de plannen voor een elektrische auto.
  [naar artikel]
 42. DISCUSSIE. Laadpalen, meer parkeerruimte… Maak plaats voor de elektrische auto! (14/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op 15 strategische plekken in Antwerpen komen er dertig laadpalen bij. De meeste daarvan in de binnenstad. Is het een goede zaak dat er meer plaats wordt gemaakt voor de elektrische auto? En mag dat nog een stap verder gaan? Lees: exclusieve parkeervakken voor elektrische auto’s?
  [naar artikel]
 43. VAB: 'Elektrische auto voor maar weinig mensen interessant' (15/01/2019 - Knack)
  Een elektrische auto is door de hoge kosten en langere laadtijden van publieke laadpalen voor weinig mensen interessant. Dat zegt mobiliteitsclub VAB. Als bedrijfswagen is een elektrische auto pas interessant als er thuis en op de werkplaats opgeladen kan worden.
  [naar artikel]
 44. Nederlanders zijn arrogant en Belgen lopen achter: "Clichés vertroebelen je blik" (26/09/2018 - De Morgen)
  Nederlanders zijn arrogant en Belgen lopen achter. De clichés over Belgen en Nederlanders zijn hardnekkig. Wie bij de buren gaat wonen, moet zijn beeld bijstellen, ervoer de vernederlandste Vlaming Mick Matthys. Hij schreef er een boek over, dat deze week in Nederland verschijnt.
  [naar artikel]
 45. Verkoop elektrische auto's boomt dankzij premies (13/07/2016 - De Redactie)
  In de eerste zes maanden van 2016 zijn al 497 elektrische auto's verkocht, ruim zes keer meer dan in heel 2015. "De elektrische wagen is eindelijk uit de startblokken geschoten."
  [naar artikel]
 46. “Wie naar het zuiden wil, zit met een probleem”: wat als je met de caravan wilt reizen met een elektrische auto? (19/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Er rijden in België zo’n 50.000 caravans rond en elk jaar worden er iets meer dan 1.000 verkocht. Dat is bescheiden tegenover de Nederlanders en hun 425.000 ‘sleurhutten’, maar het blijft toch een interessante markt. De sector zit nu wel in de maag met de elektrificatie van het wagenpark. Het rijbereik van een elektrische auto halveert met een gemiddeld zware caravan en soms moet je de caravan loskoppelen voor je kunt laden. “Wie wil er zo naar het Gardameer rijden?”, zegt een caravandealer.
  [naar artikel]
 47. Dyson bouwt fabriek voor elektrische auto (23/10/2018 - De Tijd)
  13:52 De elektrische auto van Dyson, de maker van zakloze stofzuigers, lijkt er snel aan te komen. Het Britse bedrijf wil vanaf 2021 de eerste e-auto's bouwen in Singapore.
  [naar artikel]
 48. Premie-aanvragen voor volledig elektrische auto's sterk gestegen in eerste kwartaal (15/04/2019 - VRT NWS)
  Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn 230 premies aangevraagd voor batterij-elektrische wagens, tegenover 415 aanvragen over heel 2018. Ook de premie-aanvragen voor elektrische motor- en bromfietsen lopen vlot. In totaal is van januari tot maart voor bijna 900.000 euro aan premies aangevraagd. 
  [naar artikel]
 49. De verborgen kosten van een elektrische auto die steeds belangrijker worden: de verzekering (30/10/2023 - Express)
  Ondanks de hogere aanschafkosten wordt over het algemeen aangenomen dat een elektrische auto lagere totale eigendomskosten heeft dan een thermische auto. Dit komt doordat een elektrische auto over het algemeen minder onderhoud vergt, goedkoper in gebruik is, een hogere restwaarde heeft en over het algemeen goedkopere verzekeringen heeft. Echter is dit laatste punt aan het […]
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy