Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Rusland blaast Koude Oorlog nieuw leven in met eerste hypersonische raket

28/12/2019 - 10:32
"Rusland heeft zijn eerste regiment hypersonische raketten uitgetest en operationeel verklaard. Het Avangard-systeem, een rist langeafstandsraketten die 20 tot 27 keer sneller dan het geluid kunnen vliegen, is op vrijdag operationeel verklaard. Het wapen heeft een ‘glijsysteem’ waarmee het snel van richting en hoogte kan veranderen. Dat maakt het volgens Russisch president Vladimir Poetin ‘zo […] The post Rusland blaast Koude Oorlog nieuw leven in met eerste hypersonische raket appeared first on Business AM."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rusland blaast Koude Oorlog nieuw leven in met eerste hypersonische raket (28/12/2019 - Express)

Rusland heeft zijn eerste regiment hypersonische raketten uitgetest en operationeel verklaard. Het Avangard-systeem, een rist langeafstandsraketten die 20 tot 27 keer sneller dan het geluid kunnen vliegen, is op vrijdag operationeel verklaard. Het wapen heeft een ‘glijsysteem’ waarmee het snel van richting en hoogte kan veranderen. Dat maakt het volgens Russisch president Vladimir Poetin ‘zo […] The post Rusland blaast Koude Oorlog nieuw leven in met eerste hypersonische raket appeared first on Business AM. [naar artikel]


2. Oorlog in Oekraïne: Rusland bevestigt gebruik hypersonische raketten, 'vijfde Russische generaal gedood' (19/03/2022 - Knack)

Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne. [naar artikel]


3. Live - Stafchef Belgisch leger: ‘Europa moet zich voorbereiden op oorlog’ • Rusland zet voor het eerst in maanden hypersonische raket in (19/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Met 6.000 km per uur op zijn doel af: Rusland zette als eerste mogendheid hypersonische raket in (12/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Rusland test succesvol nieuwe hypersonische raket (11/03/2018 - Metro)

Het Russisch leger heeft naar eigen zeggen met succes een nieuwe hypersonische raket getest. De Kinzhal behoort tot de nieuwe soort van kernwapens die president Vladimir Poetin tijdens zijn gespierde toespraak van begin maart in het vooruitzicht heeft gesteld. Van het zuiden van Rusland was de raket meegenomen door een intercepteervliegtuig van het type Mig-31. […] Het bericht Rusland test succesvol nieuwe hypersonische raket verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Rusland test “onoverwinnelijke” hypersonische raket die in een kwartier België kan bereiken (02/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Het Russische ministerie van Defensie heeft vrijdag beelden gepubliceerd van een tweede reeks testlanceringen van hun splinternieuwe hypersonische raket. De raket haalt zo’n 6500 kilometer per uur en heeft volgens Rusland een “onbeperkt” bereik, waardoor het tuig onoverwinnelijk wordt genoemd. De testen zetten extra druk op de relatie tussen het land en het Westen, die momenteel al woelig is na de vergiftiging van de Russische spion en de wereldwijde uitwijzing van meer dan 150 Russische diplomaten. [naar artikel]


7. Nucleair wapenverdrag op de helling: Rusland hemelt nieuwe hypersonische raketten op (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft de capaciteiten van zijn nieuwe hypersonische raketten aangeprezen. De tuigen zijn volgens Moskou in staat meer dan 30.000 kilometer... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!