Maandag vieren we Driekoningen. Een feest waarbij tegenwoordig de gelijknamige taart minstens even belangrijk geworden is als het goud, de wierook en de mirre. Wij lieten Balthasar, Melchior en Caspar even voor wat ze waren en trokken naar een andere wijze man: de ambachtelijke bakker Jimmy van Tartine & co. Hij verklapte ons hoe je de beste driekoningentaart maakt. [naar artikel]
Zeg niet langer Bakkerij Schampaert tegen de bakkerswinkel in het dorp van Kalfort (Puurs-Sint-Amands), maar wel Tartine & Co. De bakkerij werd overgenomen door Ellen Poels, die zo al een vierde zaak in Klein-Brabant opent. “Maar dit is de laatste, want we willen ambachtelijke kwaliteit blijven leveren”, zegt ze. [naar artikel]
De vzw Tartine et Boterham heeft haar nieuwe gids voor artisanale bakkerijen en patisserieën in Brussel gepubliceerd. De gids bevat meer dan zeventig adressen, 20 procent meer dan vijf jaar geleden. [naar artikel]
Staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) pleit voor flexi-jobs voor bakkers en beenhouwers die ook aan catering doen. Vandaag stak hij zelf de handen uit de mouwen. [naar artikel]
De verkiezing van Beste Bakker van Vlaanderen zit er alweer op. Bakkerij Geldhof uit Roeselare mag zichzelf een jaar lang de Beste Bakker van Vlaanderen noemen. We kregen ook tientallen leuke video’s en campagnes doorgestuurd. De leukste campagne bekronen we opnieuw met onze campagneprijs en met een cheque van 1.000 euro. Die eer is dit jaar weggelegd voor Bakkerij Snauwaert uit Nieuwpoort. [naar artikel]
Driekoningen, Driekoningen, geef mij een nieuwe... guilty pleasure! En ineens ook een nieuwe manier om de kleintjes te verrassen met lekkers.... [naar artikel]
Het is een traditie: wie op Driekoningen, nu zaterdag, het stukje taart met een boon in krijgt, mag zich één dag koning voelen en zich laten verwennen. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) roept bakkers en amateurbakkers op om toch voorzichtig te zijn. ‘Zorg dat de boon niet kan worden ingeslikt of geen tanden beschadigt.’ [naar artikel]
Het is een traditie: wie op Driekoningen, nu zaterdag, het stukje taart met een boon in krijgt, mag zich één dag koning voelen en zich laten verwennen. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV), dat waakt over onze voedselveiligheid, roept bakkers en amateurbakkers op om toch voorzichtig te zijn. “Zorg dat de boon niet kan worden ingeslikt of geen tanden beschadigt.” [naar artikel]
6 januari op de kalender, en dan vieren we Driekoningen. Bij de koffie wordt vandaag op veel plaatsen een traditionele bladerdeegtaart gegeten, waarin een plastieken boon of figuurtje verstopt zit. De geluksvogel in wiens stuk taart die gelegenheidsboon opduikt, mag een gouden kroon dragen. Maar waar komt die traditie vandaan? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.