Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Kleinere borden in PXL om minder frieten en kroketten te verspillen

19/12/2016 - 08:40
"Na de kerstvakantie gaat PXL Catering - dat jaarlijks aan 400.000 mensen eten serveert in de drie restaurants van de hogeschool - nieuwe borden in gebruik nemen. Opmerkelijk kleiner dan de huidige. “Om verspilling tegen te gaan, vooral van bijgerechten als frieten en kroketten”, zegt Rudy Rampelberg, coördinator van de catering. “Van die bijgerechten moeten we gemiddeld per maaltijd 100 gram in de afvalcontainers gooien. Gigantisch veel, dus.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kleinere borden in PXL om minder frieten en kroketten te verspillen (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Na de kerstvakantie gaat PXL Catering - dat jaarlijks aan 400.000 mensen eten serveert in de drie restaurants van de hogeschool - nieuwe borden in gebruik nemen. Opmerkelijk kleiner dan de huidige. “Om verspilling tegen te gaan, vooral van bijgerechten als frieten en kroketten”, zegt Rudy Rampelberg, coördinator van de catering. “Van die bijgerechten moeten we gemiddeld per maaltijd 100 gram in de afvalcontainers gooien. Gigantisch veel, dus.” [naar artikel]


2. Overheid roept bedrijven op: “Stop met die kroketten en frieten op het menu te zetten” (25/02/2017 - Het Nieuwsblad)

Het Vlaams gezondheidsinstituut vraagt met aandrang dat bedrijven hun warme maaltijden gezonder én evenwichtiger maken. Dagschotels in het bedrijfsrestaurant zijn immers te vaak uitsluitend met frietjes of kroketten te verkrijgen, zo blijkt uit een grootschalige bevraging. “Bedrijven beseffen te weinig dat ongezonde voeding hun werknemers ziek – én dus afwezig ­ maakt”, beklemtoont voedingsexpert Patrick Mullie. [naar artikel]


3. VIDEO. Kleinere borden maar niet meer honger in PXL-restaurant (08/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Het PXL-studentenrestaurant heeft maandagmiddag het kleineren porselein in gebruik genomen. “Daardoor willen we de studenten en onze personeel gezonder laten eten”, zegt diensthoofd catering Rudy Rampelberg. [naar artikel]


4. Hitte dramatisch voor aardappeloogst: nu al minder chips, straks kleinere frieten (07/08/2018 - Het Nieuwsblad)

“De komende tien dagen worden cru­ciaal voor de aardappelen”, zegt Romain Cools van Belgapom, de beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en -verwerking. Hoe dan ook zal de oogst dit jaar minstens 30 procent lager uitvallen dan anders. De op één na grootste chipsfabrikant van het land heeft zijn aanbod al flink beperkt. [naar artikel]


5. Nu al minder chips, straks kleinere frieten door droogte (07/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

“De komende tien dagen worden cruciaal voor de aardappelen”, zegt Romain Cools van Belgapom, de beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en aardappelverwerking. Hoe dan ook zal de oogst dit jaar minstens 30% lager uitvallen dan anders. [naar artikel]


6. Na kortere frieten, nu ook kleinere chips door droogte (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Chipsfabrikant Lay's meldt dat de chips in haar zakjes de komende maanden mogelijk kleiner zal zijn. Door de extreme droogte en hitte in de... [naar artikel]


7. ‘Betaalbare’ versie Tesla Model 3 aangekondigd. Kleinere prijs, kleinere accu (01/03/2019 - De Morgen)

Ruim anderhalf jaar na de presentatie van de eerste Model 3, heeft Elon Musk de langverwachte ‘beter betaalbare’ versie van de Model 3 aangekondigd. De variant van 35 duizend dollar is vanaf nu te bestellen in de Verenigde Staten. Volgens een tweet van Musk is de auto over ongeveer zes maanden leverbaar.  [naar artikel]


8. Latere lente, hete zomers, kleinere nesten, kleinere vleugels: dit doet klimaatverandering met de nachtegaal (02/04/2020 - VRT NWS)

Nachtegalen in Spanje hebben de voorbije jaren kleinere vleugels gekregen. Het resultaat van de klimaatopwarming, zeggen wetenschappers, waardoor hun broedseizoen korter wordt en kleinere nesten meer kans op succes hebben. Het is de natuur die zich aanpast aan de veranderende omstandigheden, maar een echt voordeel is het niet: kortere vleugels verkleinen de kans dat ze hun jaarlijkse trek naar het zuiden overleven. [naar artikel]


9. Sterrenchef Luc Bellings test kustklassiekers: "Dit is geen stoofvlees, maar pap om kroketten te vullen" (10/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Geen België-Nederland op het EK Voetbal? Dan zorgen tweesterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten daar wel voor. Voor de zesde [naar artikel]


10. Jeroen Meus maakt kippenbrood met sla en kroketten (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er komen geen grote culinaire kunsten kijken bij dit sappige vleesbrood van kippengehakt. De kinderen zullen smullen van de stukjes kaas die erin [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!