Bartender Ran Van Ongevalle van Palo Cortado in Brugge proeft voor ons acht keer tortillachips nacho cheese. Hij zoekt pittige partychips die hem moeiteloos meevoeren naar Mexico en zijn pikante keuken vol kruidige smaken en frisse toetsen. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij kaaskroketten in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren. “Voor ik begin te proeven, denk ik hier spontaan aan een score van tien op tien.” [naar artikel]
Zeemeeuwen zijn beruchte dieven, en dat hebben ook de supermarktmedewerkers van het Tescofiliaal in het Britse kustdorpje Paignton geweten. Een gewiekste zeemeeuw had het gemunt op zakken chips en kon een buit stelen ter waarde van maar liefst 300 pond (350 euro), schrijft de Britse krant ‘The Mirror’. [naar artikel]
Comfortfood hoeft niet ongezond te zijn, dat bewijzen deze homemade nachos, gemaakt van zoete aardappel. En hoe gezonder jouw late night snack, hoe meer je ervan kan eten. Ah ja. [naar artikel]
Vandaag wordt in Mexico de nationale feestdag 'Cinco de Mayo' gevierd, wat Spaans is voor 5 mei. De feestdag herinnert aan een veldslag die de [naar artikel]
De strandbars van Knokke-Heist mogen vanaf komende zomer nog zeventien specifieke snacks serveren. Dat heeft het gemeentebestuur beslist. Het gaat enkel om koude gerechten. [naar artikel]
2023 wordt een jaar met flinke blockbusters. Indiana Jones en Ethan Hunt keren terug. En Oppie gooit de bom in de cinemazalen. Tien popcorntips voor het voorjaar. [naar artikel]
Veganchef Pieter-Jan Lint proeft voor ons twaalf haverdrinks: negen gewone die je kan drinken en gebruiken in de keuken, en drie ‘barista’-haverdrinks om op te schuimen en te gebruiken in bijvoorbeeld cappuccino. Hij gaat niet op zoek naar nepmelk, maar naar een lekker romige vloeistof waar je net zoveel kanten mee op kan als met melk. [naar artikel]
Meesterpatissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture proeft voor ons zes duopuddings en drie duovla’s vanille en chocolade. Hij hoopt op lekkere vanille- en chocoladesmaken, maar vreest véél bindmiddel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.