Meesterpatissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture proeft voor ons zes duopuddings en drie duovla’s vanille en chocolade. Hij hoopt op lekkere vanille- en chocoladesmaken, maar vreest véél bindmiddel. [naar artikel]
Veganchef Pieter-Jan Lint proeft voor ons twaalf haverdrinks: negen gewone die je kan drinken en gebruiken in de keuken, en drie ‘barista’-haverdrinks om op te schuimen en te gebruiken in bijvoorbeeld cappuccino. Hij gaat niet op zoek naar nepmelk, maar naar een lekker romige vloeistof waar je net zoveel kanten mee op kan als met melk. [naar artikel]
Zomertijd, ijsjestijd, en zoals elk jaar liggen er ook nu weer heel wat nieuwe en vertrouwde smaken in de rekken. Meesterpatissier en -chocolatier Herman Van Dender proefde er achttien, van waterijs over roomijs tot vegan ijs. En die vielen niet allemaal in de smaak. [naar artikel]
Bartender Ran Van Ongevalle van Palo Cortado in Brugge proeft voor ons acht keer tortillachips nacho cheese. Hij zoekt pittige partychips die hem moeiteloos meevoeren naar Mexico en zijn pikante keuken vol kruidige smaken en frisse toetsen. [naar artikel]
Meester-patissier en -chocolatier Herman Van Dender proeft tien moelleuxgebakjes, vijf uit de koeltoog en vijf uit de diepvries. Hij zoekt niet alleen een zacht gebakje met een lopende kern, maar ook een karaktervolle chocoladesmaak. En die laatste blijkt moeilijk te vinden. [naar artikel]
Een snelle hap, of een menu op Gault Millau-niveau? Onze reporters zoeken uit wat je moet proeven tijdens 3 weekends Tomorrowland. [naar artikel]
Fonduen was in de jaren zeventig en tachtig een culinaire hype. Gezellig met familie of vrienden stukjes vlees prikken en dippen in hete olie. Nu lijkt de winterse hype weer op te leven, dus gingen wij proeven bij drie fonduezaakjes. Welk adresje scoort het best? [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.