In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn dieven aan de haal gegaan met een zestigtal ‘grand crus’ van een sterrenrestaurant. Ze waren de wijnkelder langs het aangrenzende gebouw binnengedrongen via een gat in de muur. [naar artikel]
Het Deense sterrenrestaurant Alchemist serveert niet alleen aan gasten die wel wat geld willen neertellen voor een maaltijd. Tijdens de lockdown krijgen ook daklozen in Kopenhagen de kans om hun keuken te proeven. [naar artikel]
De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali [naar artikel]
07:00 Wat zijn slimme alternatieven voor legendarische flessen? Hoe lees je de wijnkaart van een sterrenrestaurant? En hoe leg je zelf een wijnkelder aan? Met onze gids wordt 2024 jouw wijnjaar. [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, en bewaren die dan vooral in een wijnkluis of koelkast. Maar hoewel de wijnkelder minder populair is dan vroeger, heeft ook die zijn voordelen. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) vertellen over hun wijnkelder en delen - samen met sommelier Dries Corneillie - negen basisregels om je wijnvoorraad optimaal te houden. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid is slecht voor de wijn en de kurk, dan drogen die uit.” [naar artikel]
Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag bij schrijnwerkerij Venic in Rijthof in Heusden-Zolder drie bestelwagens geplunderd. De daders forceerden telkens het slot en gingen aan de haal met de dure werkmaterialen. De totale buit bedraagt meer dan 10.000 euro. [naar artikel]
Jong Keukengeweld biedt jongeren weer de kans om een sterrenrestaurant te bezoeken vanaf 59 euro. Het is een initiatief van Toerisme Vlaanderen dat jonge chefs en jonge fijnproevers wil verbinden. [naar artikel]
Een Antwerpse familie verkoopt een deel van de inhoud van haar exclusieve wijnkelder. Vanaf vrijdag veilt Bestwineauctions.com uit Wommelgem 2.126 flessen uit de unieke collectie. Inzetprijs voor alle loten: 700.000 euro. “Vooral Aziaten bieden op de wijnen”, zegt expert Bert Van Praet. [naar artikel]
In de Franse hoofdstad Parijs zijn dieven aan de haal gegaan met zo’n 150 wijnflessen uit een sterrenrestaurant. Volgens de politie ligt het... [naar artikel]
Het gaat om een middeleeuwse wijnkelder, die verborgen lag onder het bekende Antwerpse gebouw waar de film "Loft" werd opgenomen. [naar artikel]
Heb je thuis een uitgebreide wijncollectie staan en wil je die graag op zijn best bewaren, dan is het aanleggen van een wijnkelder misschien wel een goed idee. Maar hoe begin je daaraan, hoeveel kost je dat en vooral: wat als je geen kelder ter beschikking hebt? Twee Vlamingen geven een exlusieve inkijk in hun wijnkelder om te tonen hoe zij het aanpakken en sommelier Dries Corneillie tipt 9 basisregels om er een succes van te maken: “bewaar flessen met een kurk altijd horizontaal, anders komt er zuurstof aan je wijn.” [naar artikel]
De brand die sinds donderdagavond in de mergelgrotten in Kanne woedt, heeft desastreuze gevolgen voor de authentieke mergelgroeve en voor het sterrenrestaurant Château Neercanne in Maastricht. De keuken, voorraadkelder en feestgrot van de zaak kunnen niet meer worden gebruikt. De schade overstijgt de 200.000 euro. “Meer dan 10.000 flessen wijn zijn verloren. En dat doordat een paar figuren opgeslagen hooi in brand staken”, zegt directeur Peter Harkema van Château Neercanne. [naar artikel]
Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag in dezelfde buurt in Tielen (Kasterlee) twee bestelwagens van aannemers geplunderd. De daders forceerden telkens het slot en gingen aan de haal met de dure werkmaterialen. De totale buit bedraagt ruim 15.000 euro. [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, en bewaren die dan vooral in een wijnkluis of koelkast. Maar hoewel de wijnkelder minder populair is dan vroeger, heeft ook die zijn voordelen. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) vertellen over hun wijnkelder en delen - samen met sommelier Dries Corneillie - negen basisregels om je wijnvoorraad optimaal te houden. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid is slecht voor de wijn en de kurk, dan drogen die uit.” [naar artikel]
De wijnkelder van sterrenrestaurant Bruneau is zo’n 1.800 exclusieve topflessen armer na vermoedelijke diefstal door een van de personeelsleden. Hoofdverdachte is een sommelier die jarenlang dagelijks een paar flessen achterovergedrukt zou hebben. Het gebeurt ook steeds vaker dat wijnkelders het doelwit vormen voor inbrekers. Al wie een kapitaal aan topwijnen heeft, kiest voor een forse beveiliging. [naar artikel]
Lees dit artikel: Meer winstgevend dan auto’s, horloges of kunst: uw wijnkelder Volgens gegevens van het onderzoeksbureau Knight Frank, waarover The Times bericht, zijn zeer goede flessen wijn in 10 jaar tijd 127 procent in waarde gestegen. Uw kelder kan u geld opleveren. De waarde van echt goede wijn is in 2020 met 13 procent gestegen. Dat is beter dan auto’s (6 procent), horloges (5 procent) of […] Lees dit artikel: Meer winstgevend dan auto’s, horloges of kunst: uw wijnkelder [naar artikel]
In Kroatië zijn een Mexicaanse vrouw en een Roemeens-Nederlandse man opgepakt omdat ze 45 flessen wijn ter waarde van 1,65 miljoen euro gestolen hadden uit een Spaans sterrenrestaurant. De diefstal gebeurde al in oktober vorig jaar. Naar het koppel is maandenlang gezocht. Volgens de Spaanse politie is de roof minutieus voorbereid. [naar artikel]
“Niet iedereen die wijnkoopjes doet, heeft natuurlijk thuis een wijnkelder of klimaatkast,” weet onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia. Gelukkig... [naar artikel]
“Mijn dochter deed één transactie van 5 cent via Vinted, en nu zijn al onze rekeningen geplunderd.” Dirk Van Houdt waarschuwt op Facebook voor fraudeurs die via de tweedehandssite duizenden euro’s van hem konden stelen. Het bericht is al ruim zesduizend keer gedeeld. [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, maar de manier van bewaren verschilt. De wijnkelder is minder populair en een wijnkoelkast of -kluis worden vaker gebruikt. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) hebben wél nog een kelder. Hoe begonnen ze daaraan? En hoeveel is die waard? Samen met sommelier Dries Corneillie tippen ze negen basisregels om wijn te bewaren. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid droogt de wijn en de kurk uit.” [naar artikel]
De telefoon bij vastgoedspecialist Hillewaere staat niet stil. Er is veel interesse voor aankoop van de oude directeurswoning in de Kerkstraat, waarin tot voor kort sterrenrestaurant dEssensi haar gasten ontving. “Gezien de eerste reacties acht ik een doorstart als horecazaak niet onmogelijk”, aldus een overstelpte makelaar Peter Heens. [naar artikel]
Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane Topchef Sergio Herman neemt na zeven jaar afscheid van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. Zijn zakenpartner Nick Bril wordt voortaan volledig eigenaar. Het duo kondigt Hermans vertrek aan in een persbericht. The Jane is met twee Michelinsterren en een 18/20-score volgens Gault&Millau een van de toprestaurants in ons land. Veel verandert er niet voor de […] Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane [naar artikel]
De Taiwanese miljardair Pierre Chen gaat 25.000 flessen uit zijn wijnkelder veilen. De waarde wordt geschat op 50 miljoen dollar, wat het een van de grootste wijnveilingen van de voorbije jaren maakt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.