Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de regering op om werk te maken van een noodfonds. [naar artikel]
Prins Laurent en een van zijn zonen zijn zondagmiddag naar de wijk Joli-Bois in Waterloo getrokken om een feest bij te wonen naar aanleiding van het zestigjarige bestaan van het frietkot op de place Emile Vandervelde. De prins en zijn zoon hebben er frietjes gegeten en handelaars van de wijk, leden van het gemeentebestuur en omwonenden ontmoet. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Pascale Naessens mag beweren over aardappelen wat ze wil, daar trekken de jonge ondernemers van de nieuwe Potatobar in Brugge zich niks van aan. “Hier serveren we niet zomaar een portie patat.” [naar artikel]
Op het Brusselse Jourdanplein zijn dinsdagmorgen de afbraakwerken aan het beroemde frietkot Maison Antoine van start gegaan. Dat meldt de [naar artikel]
De frituur Royerssluis, al sinds de jaren 60 gevestigd aan de gelijknamige sluis en het Noordkasteel, moet in het najaar van 2018 dicht. Al jaren [naar artikel]
Brussels schepen voor Handel Marion Lemesre (MR) heeft woensdag haar Handelsplan voorgesteld. De schepen promoot een divers aanbod van zaken. Om van het ‘Brussels frietkot model’ nog te zwijgen. [naar artikel]
In 2015 veroorzaakten ‘friet-Iraniërs’ ophef toen ze tot twee à drie keer meer boden voor de concessies van vijf Leuvense frituren. Nu zijn de broers Hassan en Sayed Ali Badsar perfect tevreden met slechts eentje: frituur Giraffe in Kessel-Lo. [naar artikel]
GenkIn oktober kan iedereen tussen 18 en 30 jaar jong weer aan een goedkopere prijs gaan dineren bij een eveneens jonge topchef, in het kader van de campagne Jong Keukengeweld. Reserveren kan vanaf vanmiddag, maar via Facebook hebben al meer dan tienduizend geïnteresseerden zich gemeld. “Jongeren willen wel eens iets anders dan een frietkot of een brasserie”, zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen, dat dit jaar 57 chefs selecteerde, onder wie tien Limburgers. [naar artikel]
Het jonge Gents-Luikse architectenbureau Studio MOTO heeft een ontwerpwedstrijd voor Brusselse frietkoten gewonnen. Hun spiegelende neonontwerp kwam als beste uit 52 inzendingen van nationale en internationale kandidaten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.