Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren?

13/03/2020 - 07:24
"Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds. [naar artikel]


2. Prins Laurent gaat frietjes eten in Waterloo voor 60-jarig bestaan van frietkot: “Dit frietkot is erfgoed, de ziel van de wijk” (28/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Prins Laurent en een van zijn zonen zijn zondagmiddag naar de wijk Joli-Bois in Waterloo getrokken om een feest bij te wonen naar aanleiding van het zestigjarige bestaan van het frietkot op de place Emile Vandervelde. De prins en zijn zoon hebben er frietjes gegeten en handelaars van de wijk, leden van het gemeentebestuur en omwonenden ontmoet. [naar artikel]


3. Oost-Vlaanderen blijft culinair aan de top! Restaurant Hof Van Cleve van chef Peter Goossens is nu al 20 jaar het beste restaurant van Vlaanderen. Jonge chef van het jaar is Davy Devlieghere van restaurant Julien uit Lievegem. (08/11/2022 - VRT NWS)

1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]


4. Zeg geen frietkot tegen de Potatobar: “Bij ons moet je niet zijn voor een frikandel” (14/01/2017 - Het Nieuwsblad)

Pascale Naessens mag beweren over aardappelen wat ze wil, daar trekken de jonge ondernemers van de nieuwe Potatobar in Brugge zich niks van aan. “Hier serveren we niet zomaar een portie patat.” [naar artikel]


5. Beroemd Brusselse frietkot Antoine wordt afgebroken maar heropent eind september (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Op het Brusselse Jourdanplein zijn dinsdagmorgen de afbraakwerken aan het beroemde frietkot Maison Antoine van start gegaan. Dat meldt de [naar artikel]


6. Wéér een frietkot dat weg moet (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

De frituur Royerssluis, al sinds de jaren 60 gevestigd aan de gelijknamige sluis en het Noordkasteel, moet in het najaar van 2018 dicht. Al jaren [naar artikel]


7. Gezocht: ‘typisch frietkot’ om Brusselse handelaars te redden (04/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Brussels schepen voor Handel Marion Lemesre (MR) heeft woensdag haar Handelsplan voorgesteld. De schepen promoot een divers aanbod van zaken. Om van het ‘Brussels frietkot model’ nog te zwijgen. [naar artikel]


8. Twee jaar na rel over concessies zijn friet-Iraniërs tevreden met één frietkot (27/05/2017 - Het Nieuwsblad)

In 2015 veroorzaakten ‘friet-Iraniërs’ ophef toen ze tot twee à drie keer meer boden voor de concessies van vijf Leuvense frituren. Nu zijn de broers Hassan en Sayed Ali Badsar perfect tevreden met slechts eentje: frituur Giraffe in Kessel-Lo. [naar artikel]


9. “Jongeren willen meer dan frietkot of brasserie” (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)

GenkIn oktober kan iedereen tussen 18 en 30 jaar jong weer aan een goedkopere prijs gaan dineren bij een eveneens jonge topchef, in het kader van de campagne Jong Keukengeweld. Reserveren kan vanaf vanmiddag, maar via Facebook hebben al meer dan tienduizend geïnteresseerden zich gemeld. “Jongeren willen wel eens iets anders dan een frietkot of een brasserie”, zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen, dat dit jaar 57 chefs selecteerde, onder wie tien Limburgers. [naar artikel]


10. Het frietkot van de toekomst is... een spiegel (18/01/2018 - De Morgen)

Het jonge Gents-Luikse architectenbureau Studio MOTO heeft een ontwerpwedstrijd voor Brusselse frietkoten gewonnen. Hun spiegelende neonontwerp kwam als beste uit 52 inzendingen van nationale en internationale kandidaten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!