In Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, lanceerde een chef eerder deze week een ludieke burger. Hij baseerde zich voor de lekkernij op het nieuwe... [naar artikel]
De komst van Cong Phuong Nguyen brengt het nodige teweeg bij STVV. De Limburgse club zag onder meer het aantal Facebook-likers en Instagram-volgers verdubbelen. Bij STVV blijven ze er nuchter onder: “We moeten een goede balans tussen onze Belgische fanbase en deze uit Vietnam vinden.” [naar artikel]
In het restaurant Quince in de Amerikaanse stad San Francisco krijgen de gasten hun eten geserveerd op een tablet. Op de tablet krijgen ze verhalen te zien over de ingrediënten die in de gerechten zitten. [naar artikel]
Gratis op restaurant in hartje Knokke met een skipak aan? Dinsdag kon het in De Savoye. Chef Ignace beloofde een gratis etentje voor elke klant die in volledige wintersportuitrusting de benen onder tafel schoof. Een gezin - vrienden van de chef - voegden daad bij woord. Het resultaat was een even gezellige als hilarische avond. “Ik heb hier totaal geen probleem mee. Tijdens deze doodse periode hebben we zo wat animo”, reageerde De Savoye. [naar artikel]
Een lekker en gezond eindejaarsmenu samenstellen, die uitdaging schotelden we voor aan chef Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Want na dit woelige jaar heeft niemand zin in extra feestkilo’s, toch? “In mijn menu zitten er groenten in elke gang.” Hij serveert ons open ravioli, een kalkoenrollade en een glühweinpeertje in een gezond gebakje. [naar artikel]
Streetfood van een vroegere sterrenchef? Even Danny Vanderhoven bellen. De Lanakenaar richtte StreetFood Deluxe op en bezorgt je een snelle hap aan huis, van hamburgers en hotdogs tot Chinese knoedels. [naar artikel]
“Net Disneyland, maar dan in het echt”, hoorden we al zeggen over het Kasteel van Ordingen. Je kan er nu gaan eten in het pas geopende Bistro Richard, waar chef Tom Wazian klassiekers als vol-au-vent en varkenswangetjes op de kaart tovert. Wij schoven aan voor de lunch. [naar artikel]
In 2019 heropende de jonge chef Jarne Geladé (24) bistro ’t Russelt in Diepenbeek. Corona bemoeilijkte de opstart, maar vandaag draait zijn zaak als een tierelier. Zin in pakweg een steak Rossini of een koningskrab? Dan is dit een te overwegen adresje. [naar artikel]
Op porseleinen borden met victoriaans motief van grootmoeder horen gerechten uit pakweg de fifties, zou je vermoeden, maar Jeff Beyens denkt daar anders over. In zijn onlangs geopende Resto JEFF in Diepenbeek serveert hij een herkenbare, maar toch geraffineerde keuken. [naar artikel]
Jo Grootaers van het Tongerse restaurant Altermezzo is door Michelin uitgeroepen tot Young Chef 2018. In 2015 maakte Grootaers al eens kans om tijdens een internationale wedstrijd uitgeroepen te worden tot Young Chef of the Year, maar toen ging die eer naar de Amerikaan Alex Joseph. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.