Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.” [naar artikel]
Wat krijg je als je een Nederlandse hoogleraar risicomanagement samenzet met een lid van Monty Python om te praten over economische ongelukken? Juist, een hilarische film met een boodschap. Boom Bust Boom: of hoe de mensheid zichzelf steeds weer de economische verdoemenis op de hals haalt. [naar artikel]
Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.” [naar artikel]
Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. Ontdek hieronder alle restaurants in jouw buurt en bekijk de topscores van 16 of meer op een kaart. [naar artikel]
Naar verwachting zou de Brusselse handelsrechtbank vandaag/dinsdag het faillissement uitspreken van een Brusselse restaurantgroep. De groep baat elf restaurants uit, waaronder enkele bekende zoals La Maison du Cygne op de Grote Markt. Dat schrijven L’Echo en De Tijd. [naar artikel]
Zijn restaurantketen moest dit voorjaar nog de boeken neerleggen, maar het bedrijf van Jamie Oliver heeft het vorig boekjaar wel goed gedaan. De Britse chef kon zichzelf 5,9 miljoen euro uitkeren. [naar artikel]
De coronacrisis dreigt een kaalslag te veroorzaken in de horeca. Eén op de twee Belgische cafés en restaurants heeft een negatief eigen vermogen, leren exclusieve cijfers van Trends. [naar artikel]
Het doek valt definitief over het bekende Italiaanse restaurant L’uno coll’altro in Peer. Volgens Franco Candreva heeft corona zijn levenswerk naar het faillissement gedreven. “En toen twee weken geleden een vriend aan corona stierf, besefte ik wat echt belangrijk was.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.