Frituur Friet en Zo startte donderdagmorgen met het voorbakken van 310 porties friet en snacks voor het zorgpersoneel en de bewoners. Die frietjes en snacks werden in de loop van de dag afgeleverd bij Sint Oda in Overpelt. Een warm gebaar dat de bewoners en het zorgpersoneel van Sint Oda wel wisten te appreciëren. [naar artikel]
Onderzoekers aan de hogeschool UCLL hebben ze zich gebogen over de kwaliteit van het frituurvet in onze frietketels. Wat blijkt: in 1 op de 5 huishoudens is het vet niet goed genoeg om in te bakken. Vooral omdat we het te lang gebruiken, of omdat we te heet bakken. Hoe moet het dan wel? [naar artikel]
Diane Pustjens bakte op 28 december, na 48 jaar, haar laatste frietjes. “Mijn echtgenoot Gerard Grispen en ik runden met Het Hoekje de laatste frituur in het centrum van Maaseik”, vertelt Diane die intussen een overnemer vond. [naar artikel]
Een maand geleden lanceerde het Belgisch diepvriesfrietjesmerk Belviva de petitie ‘voteforbelgianfries.be’ om de French voorgoed uit French fries te halen en er Belgian fries van te maken. Uiteindelijk tekenden 18.200 Belgen de petitie. Daarop heeft Belviva een open brief verstuurd aan Merriam-Webster ‘America’s most-trusted online dictionary’, met als verzoek de benaming French fries te wijzigen […] Het bericht VIDEO. Adil El Arbi en Bilall Fallah waarschuwen Amerikanen: “‘Franse’ friet is eigenlijk ‘Belgische’ friet” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Week van de Friet, de jaarlijkse ode aan de frietjes van de frituur, is aan zijn twintigste editie toe. Dit jaar worden onder meer bekende standbeelden ingeschakeld ter promotie van het goudgele Belgische culinaire erfgoed. “Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, willen we iedereen herinneren aan de fierheid die […] Het bericht Week van de friet – Bekende standbeelden vieren 20ste editie van Week van de Friet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Belgische friet zit door de coronacrisis in de puree. Romain Cools, secretaris van sectorfederatie Belgapom, ziet de markt stilvallen nu ook de zomerfestivals in het gedrang komen. ‘En de diepvriezers geraken nu bijna vol.’ [naar artikel]
De eerste editie van Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d’Huez heeft een Kempens tintje. Events Catering Bevers zorgt ervoor dat de 10.000 bezoekers hun honger kunnen stillen met ambachtelijke frieten en snacks. [naar artikel]
In het bijzijn van hónderden fans brak Luc Driesen van Frituria Estrella in Oostmalle woensdag het wereldrecord frieten bakken. Sinds vorige vrijdag bakte hij 126 uur frieten. Luc betrok zijn vriendin Estrella in de hulde. “Zonder haar was het niet waar.” [naar artikel]
Stefan Devoldere van Frituur Vollenbak uit Merendree rijdt elke maand naar Trooz om frieten uit te delen. "Voor ons is dat een kleinigheid", zegt hij. Gelukkig zijn er nog veel vrijwilligers zoals hij die de mensen ter plaatse helpen. Want meer dan een half jaar na de zware overstromingen in Wallonië is het meeste puin dan wel geruimd, maar veel mensen hebben nog altijd nood aan hulp. [naar artikel]
Chef Seppe Nobels van Instroom Academy was onlangs op televisie nog te zien in ‘Restaurant Misverstand’. Dat hij zelf ook graag uit eten gaat is zeker géén misverstand. Aan zijn favoriete adressen zijn heel wat mooie herinneringen verbonden. “Hier kwam ik altijd eten met mijn ouders wanneer ik mijn rapport kreeg”, vertelt de chef. Hij deelt zijn lievelingsplaatsen in Brussel, Antwerpen, Anderlecht, Mechelen en Peru. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.