Bij warmer weer liggen bananen sneller te rijpen in onze fruitmand, met de gevreesde bruine spikkeltjes tot gevolg. Plots een hele tros rijpe [naar artikel]
Het weer mag dan niet al te zomers zijn momenteel, het is nog steeds warm genoeg om je bananen in ijltempo bruin te krijgen. Plots een hele tros [naar artikel]
Een zomer zonder aardbeien is geen echte zomer, en eentje zonder platte aardbeien eigenlijk ook niet. Want elk jaar slagen we er minstens één [naar artikel]
In 2022 at een gemiddelde Belg zo'n 7,7 kilogram bananen. Dat blijkt uit recente cijfers van het VLAM, het Vlaams Instituut voor agro- en visserijmarketing. Ook supermarkten zien de verkoop van bananen stijgen. Waarom zijn bananen zo populair? En zijn ze ook gezond? De Inspecteur zoekt het uit. [naar artikel]
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen. [naar artikel]
Je hebt ze ongetwijfeld al eens opgemerkt: die lange, dunne en witte slierten aan een banaan. Soms zijn er bijna geen, de andere keer hangt je banaan er vol mee. “En dat kan best vervelend zijn, want lekker zijn ze niet echt”, weet Sebastien Carpentier, die de eigenschappen van bananen onderzoekt. Welke functie hebben die draadjes? Kan je er iets tegen doen? En is het gezond om ze op te eten? [naar artikel]
“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. [naar artikel]
De Britten gooien elk jaar 160 miljoenen bananen weg. Een beurse plek of een groene vlek is vaak al genoeg om de banaan oneetbaar te verklaren. [naar artikel]
Je koopt in de supermarkt bananen die er groen uitzien en je denk dat je voor een tijdje goed zit, maar na nog geen dag beginnen ze al bruine plekken te vertonen. Vervelend toch? Met een eenvoudig trucje kun je dit probleem tegengaan en ervoor zorgen dat ze veel langer vers blijven en hun kleur behouden. Het geheime ingrediënt daarvoor is plastic vershoudfolie. Maak de bananen los van de tros en wikkel een stukje folie rond de steel van het stuk fruit. Met een kleine inspanning kun je dus langer genieten van 'mooie' bananen. [naar artikel]
De Antwerpse douane heeft vorige week opnieuw een aanzienlijke partij cocaïne ontdekt. Dat meldt de FOD Financiën vandaag. Bij een [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.