Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Zijn favoriete katerontbijt en andere verrassende recepten van Messy Chef Jelle Beeckman

10/03/2022 - 11:49
"“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. The Messy Chef presenteert lekker normale recepten voor papa’s (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]


2. 3 exclusieve recepten vol comfortfood van The Messy Chef: “Haalbaar om te koken na een drukke werkdag of wanneer er volk langskomt” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe zou jij voor jezelf ‘goei eten’ omschrijven? Voor Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is dat duidelijk: “gerechten die erom vragen nog eens bij te scheppen, zelfs al zit je eigenlijk vol.” Wie door zijn derde boek langs recepten bladert zoals romige burrata meatballs en smoutebollen die je makkelijk maakt op basis van sandwiches weet dat hij die belofte ook waarmaakt. We stelden Jelle vier vragen over zijn ultieme comfortfoodrecepten én delen drie exclusieve recepten uit zijn nieuwste kookboek. [naar artikel]


3. Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: gnocchi met chorizo van The Messy Chef (15/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor. [naar artikel]


4. Gepofte patat met lookboter, een ijsje met Werther’s Echte: simpele recepten van The Messy Chef (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)

The Messy Chef (aka Jelle Beeckman) is liefhebber van ‘goei’ eten, en da’s nog wat anders dan gewoon maar goed. “Goei eten biedt je honderd procent comfort zonder schuldgevoel. Een lach en heel misschien een broeksknoopje dat openstaat.” Aanvallen maar? [naar artikel]


5. Zo maak je eenvoudig de lekkerste dimsum volgens HLN-chef Jelle Beeckman: “De gouden middenweg tussen gezond en heel vettig” (29/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Weekend betekent tijd om recepten uit te proberen, en van streetfoodrecepten heeft HLN-chef Jelle Beeckman er weer heel wat nieuwe verzameld in zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf dimsum, een soort van loempia met vulling in? The Messy Chef deelt exclusief met HLN Eten 3 recepten daarvoor uit zijn nieuwste boek én extra tips om ermee aan de slag te gaan. “De pamper van een pasgeboren kindje dichtkrijgen is moeilijker dan dimsum vouwen.” [naar artikel]


6. “De klassieke pizza margherita is hier wat mij betreft een 10/10 waard”: de 7 favoriete eetadressen van HLN-chef Jelle Beeckman (15/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaamse (HLN-)chef Jelle Beeckman (34) kennen we beter als ‘The Messy Chef’ en natuurlijk ook als bondgenoot uit het laatste seizoen van ‘De Verraders’. In zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’ maakt hij al duidelijk dat hij houdt van écht eten, maar waar schuift hij daarvoor het liefst aan tafel als hij zelf niet in de keuken staat? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen. “Je kunt niet sterven zonder dit geproefd te hebben.” [naar artikel]


7. Vettige vrijdag: tijd voor nacho’s om het weekend mee in te zetten. Zo maak je ze zélf volgens de tips van Jelle Beeckman (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]


8. “Messy Chef” Jelle Beeckman voert actie tegen legebrooddozen: “Kinderen schamen zich wanneer ze geen eten bij hebben"”  (07/09/2023 - VRT NWS)

Jelle Beeckman, die ook bekend is als “The Messy Chef”, voert actie om ervoor te zorgen dat de brooddozen van kinderen op school gevuld zijn met een gezonde lunch. Beeckman is naast kok ook al lang maatschappelijk werker op scholen en ziet schrijnende toestanden. In "Goeiemorgen Morgen!" op Radio 2 vertelt hij over het probleem en zijn engagement. "Kinderen doen alles om niet te moeten zeggen dat de brooddoos leeg is." [naar artikel]


9. Vrijdag, nachodag. Zo maak je de lekkerste nacho’s volgens Jelle Beeckman: “Met deze handige hack maak je zélf je tortilla’s” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]


10. De 7 favoriete eetadresjes van The Messy Chef: “Elke maand zetten ze hier een unieke biersoort in de kijker” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika. [naar artikel]


11. Geen calorieën tellen, maar gewoon genieten: 3 recepten uit het nieuwe kookboek ‘Goei eten’ van The Messy Chef (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ooit begon Jelle Beeckman te koken als uitlaatklep tijdens het studeren. Nu kan hij zich een leven zonder niet meer voorstellen. “Ik kook gewoon waar ik goesting in heb, met goeie producten. Plezier hebben in de keuken is voor mij het belangrijkste. Mijn tweede boek heet ‘Goei eten’, wat zoveel betekent als comfortfood, met grote kommen en grote schalen op tafel.” Pure fun tussen de potten en pannen: maak kennis met The Messy Chef. [naar artikel]


12. Makkelijk, verrassend en snel scoren aan tafel: het derde kookboek van ‘de Messy Chef’ (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)

“Alle goeie dingen komen in drievoud”, zegt Jelle Beeckman ofwel The Messy Chef. Dus heeft hij een nieuw en derde kookboek uit. Met als baseline ‘Het moet maar zo goed niet zijn’. En gelijk heeft hij wel. [naar artikel]


13. Heeft The Messy Chef écht het recept van de Kastart-saus ontrafeld? Wij deden de test (22/11/2023 - Het Nieuwsblad)

Ophef in spaghetti-land vorige week: Jelle Beeckman, The Messy Chef, beweerde dat hij het geheime recept van de populaire Kastart-saus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen had gevonden. Dat wilde De Gentenaar wel eens testen en dus haalde horeca-journaliste Jill Dhondt haar schort boven … [naar artikel]


14. Hoe bereid je een betaalbare feestmaaltijd? The Messy Chef: "We willen vaak té feestelijk doen" (14/12/2023 - VRT NWS)

Een feestmaaltijd klaarmaken, hoeft niet altijd duur te zijn. Jelle Beeckman is The Messy Chef en geeft tips. "We willen vaak te hard het recept volgen. Durf ingrediënten te vervangen als het nu niet het seizoen is en ga voor een goedkoper alternatief." [naar artikel]


15. Heeft ‘Messy Chef’ geheim van bekendste spaghettisaus van Gent ontrafeld? “De basis vond ik dankzij stukje augurk” (11/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Kastart-saus, de spaghettisaus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen: elke Gentenaar kent ze wel. Maar wat zit er juist in? Daarover doen allerlei verhalen de ronde en werd al menig discussie gevoerd. Jelle Beeckman alias The Messy Chef komt met een antwoord, maar of dat exact hetzelfde is als het origineel? [naar artikel]


16. “Te sappige groenten of sauzen zijn geen goed idee”: The Messy Chef legt uit hoe je de smakelijkste taco’s op tafel tovert voor vettige vrijdag (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De basis van een eenvoudig recept in de keuken: taco’s. Een tortilla met een paar laagjes vulling en veel toppings, waarmee je makkelijk een groot gezelschap verleidt. “Maar het is minder simpel dan het lijkt”, lacht The Messy Chef Jelle Beeckman. “Als je er zelf aan begint, bots je snel op praktische vragen. Welke soort tortilla’s kies je? Wat moet er absoluut bij een taco aanwezig zijn en wat zéker niet? Hij deelt 4 ultieme tips, 2 exclusieve recepten én de 5 grootste tacozondes. [naar artikel]


17. Jelle Beeckman of Timothy Tynes: Wie repliceert de iconische dinokoek en stoot door naar de ‘Snackmasters’-finale? (05/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Woensdagavond katapulteren Bockie De Repper en Mathieu Terryn de chefs terug naar de speelplaats. Voor de aankomende eerste halve finale van ‘Snackmasters’ zetten Jelle en Timothy alles op alles om de iconische dinokoekjes te repliceren. “Vroeger at ik die zo vaak. Nu wou ik dat deze koeken uitgestorven waren”, bekent ‘The Messy Chef’ Jelle Beeckman nerveus. [naar artikel]


18. Spaghetti bolognese beu? 5 pastagerechten met een twist van HLN-chef Jelle Beeckman (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pasta is een klassieker in élk gezin, maar zelfs een heerlijk gerecht zoals spaghetti bolognese gaat na een tijdje vervelen. HLN-chef Jelle Beeckman weet daarentegen hoe je die pasta op geen enkel moment saai maakt. Van zalm tot ricotta of tomatenboter: met deze 5 exclusieve pastarecepten heb je élke dag van de week een andere versie. Smakelijk! [naar artikel]


19. Deze 3 juryleden selecteren De Leukste Zomerbar van het jaar: stem jouw favoriet nog één week lang tot in de finale (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef-kok Piet Huysentruyt, sommelier Sepideh Sedaghatnia en Instagramchef Jelle Beeckman (The Messy Chef) gaan samen met het grote publiek op zoek naar De Leukste Zomerbar van 2022. De driekoppige jury brengt de vijf finalisten een bezoekje en kiest de beste eruit. Nog tot 22 juli kan je jouw favoriete zomerbar de finale in stemmen via De Leukste Zomerbar-tool. Wat verwachten ze van de locatie? En wat zien ze graag op de kaart staan? We gingen alvast even langs om te horen. [naar artikel]


20. Waarom je dat slaatje voor bij de barbecue beter niet in de koelkast zet (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Die zomerse tomaten- of komkommersalade voor bij de barbecue recht uit de koelkast opdienen? Niet doen, zo zegt The Messy Chef Jelle Beeckman. [naar artikel]


21. Tonijn uit blik: delicatesse of no go? “In Spanje of Portugal is het hip om vis rechtstreeks uit blik te serveren bij de tapas” (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De tonijn is één van de meest bedreigde vissoorten en op 2 mei vieren we de internationale dag van de tonijn om die schaarste meer in de kijker te zetten. “Ook voor tonijn in blik bestaan er heel wat duurzame opties", vertelt Jelle Beeckman, beter bekend als ‘The Messy Chef’. Hoe herken je dan de duurzaam gevangen tonijn uit blik? En wat maak je met de blikvis klaar buiten de traditionele gevulde perziken? Hij deelt tips én recepten om je vingers bij af te likken. [naar artikel]


22. Dure boter en schaarse zonnebloemolie: zo kan je besparen in de keuken (16/03/2022 - VRT NWS)

De energie- en brandstofprijzen bereiken recordhoogtes. Maar ook producten zoals boter zijn duurder geworden. Hoe houden we het nog enigszins betaalbaar? "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft tips hoe je in de keuken kan besparen. [naar artikel]


23. Een stoofpotje, Thaise noedels of homemade speculaas: 5 recepten van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman voor heerlijke winterkost (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De winter is in het land en dat voel je in het weekmenu van onze HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman. Sandra maakt een hartverwarmend stoofpotje en speculaaskoekjes om je vingers bij af te likken, Piet schotelt cannelloni en rodekoolsalade met rolmops voor, terwijl Jelle Beeckman je laat wegdromen van zonniger oorden met Thaise noedels. Smakelijk! [naar artikel]


24. 'Met het verdwijnen van het warme middagmaal, verdwijnt de mogelijkheid om ouders en kinderen hulp te bieden' (12/09/2021 - Knack)

Samen met schoolmaaltijden verdwijnen ook de kansen om als school de kinderen te ondersteunen. Dat is de boodschap van maatschappelijk werker en 'Messy Chef' Jelle Beeckman. Hij is niet te spreken over de stopzetting van warme schoolmaatijden. 'Dit is geen ver-van-mijn-bord show. Echt niet.' [naar artikel]


25. Waar vinden we de leukste zomerbar? Piet Huysentruyt, Messy Chef Jelle Beeckman en Sepideh zullen de 5 finalisten beoordelen (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het kaf is van het koren gescheiden. Van de meer dan 350 zomerbars uit alle uithoeken van Vlaanderen, zijn er vijf finalisten uit de bus gekomen voor de titel ‘Leukste zomerbar van het jaar’. Aan de driekoppige jury van HLN de taak om uit deze vijf één winnaar te kiezen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!