Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten

14/05/2020 - 10:56
"Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Obers met een mondmasker: zo wil de Vlaamse horeca heropstarten (14/05/2020 - Express)

In De Ochtend op Radio 1 en de krant Het Laatste Nieuws liet Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen donderdag... The post Obers met een mondmasker: zo wil de Vlaamse horeca heropstarten appeared first on Business AM. [naar artikel]


2. OPROEP. Sluitingsuur horeca valt waarschijnlijk weg: ga jij weer aan de toog hangen? (19/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Goed nieuws voor tooghangers en nachtbrakers, want de kans is groot het overlegcomité vrijdag het sluitingsuur voor de horeca schrapt. Klanten zullen waarschijnlijk ook weer aan de toog mogen plaatsnemen. [naar artikel]


3. 'De toog is het hart van ons café. Die mag je geen maanden dicht houden' (09/06/2020 - Knack)

Na 86 dagen verplichte sluiting is de horeca opnieuw open. Met tafels op veilige afstand en mondmaskers voor het personeel, en zonder zitplaatsen aan de toog. Die maatregelen lijken de klanten niet tegen te houden, maar uitbaters vrezen voor de rendabiliteit van hun zaak. [naar artikel]


4. Kogel is door de kerk: zo zal de horeca heropstarten (29/05/2020 - Express)

De horeca heeft in samenwerking met de federale regering en de GEES een zogenaamde sectorgids met maatregelen voor de heropstart... The post Kogel is door de kerk: zo zal de horeca heropstarten appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. 12 tips: hoe je te gedragen op een terras? Horeca België neemt het op voor haar obers (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dorstige klanten die allemaal als eerste bediend willen worden, te weinig stoeltjes, lege glazen die op tafel blijven staan. Obers hebben het op [naar artikel]


6. Na de horeca, de mondmaskers ook afschaffen in het onderwijs? De vrije CLB’s zijn voor (18/09/2021 - VRT NWS)

Nu de mondmaskers binnenkort af mogen in de horeca, pleiten de centra voor leerlingenbegeleiding ervoor om ook de regels rond de mondmaskers op middelbare scholen te herbekijken. De vrije CLB's vinden alvast dat de mondmaskers ook daar mogen opgeborgen worden. Woensdag is daarover overleg met de onderwijsminister, de sociale partners en de experten. [naar artikel]


7. GEZOCHT. Obers die ons hun stappenteller willen tonen na eerste dagen heropening (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar obers mogen eindelijk weer bestellingen opnemen en van toog tot tafel marcheren. Alleen is een terras geen bar, en leggen ze soms wel erg lange afstanden af voor onze drankjes. Voor een reportage zoeken wij obers die willen vertellen over die nieuwe realiteit en ons vooral hun stappenteller willen tonen. Voel je het na vijf dagen al in de benen? Legde je sinds zaterdag plots de 20 kilometer van Brussel af voor je stamgasten? Of wil je hierover iets anders kwijt? Laat het ons weten via [email protected], en vergeet geen screenshot van je stappenteller. [naar artikel]


8. Limburgse cafébazen teleurgesteld: “Zwarte vrijdag voor de horeca” (26/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Om 23 uur sluiten, met zes man aan tafel, niet meer aan de toog hangen,…weinig cafébazen die vrijdag blij waren met de uitkomst van het Overlegcomité. “We mogen opnieuw agent gaan spelen terwijl onze omzet keldert”, klinkt het teleurgesteld. Horeca Vlaanderen vraagt extra steunmaatregelen. [naar artikel]


9. Nederlandse horeca draait proef en wij keken mee: “Goedemiddag, heeft u koorts?” (01/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

De horeca in Amsterdam heropende op Pinkstermaandag in coronastijl. Voor het eerst in maanden knoopten obers weer hun schorten voor. Menukaart in... [naar artikel]


10. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen: ‘We hebben allen kunnen ervaren hoe dood een samenleving is zonder horeca’ (04/06/2020 - De Morgen)

Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]


11. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Nieuwsblad)

De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


12. <I>To open or not to open</I>, dat is nog altijd de vraag voor de horeca (11/04/2021 - De Standaard)

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan de horeca nog steeds geen verlossend nieuws geven. Hij wil nog niet zeggen of de cafés en restaurants al dan niet zullen mogen heropstarten op 1 mei. Het reisverbod zou wel worden opgeheven vanaf 19 april. [naar artikel]


13. ‘We hebben allemaal kunnen ervaren hoe dood een samenleving is zonder horeca’ (04/06/2020 - De Morgen)

Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]


14. Factcheck: nee, 'de horeca' is niet open voor minister Frank Vandenbroucke (01/02/2021 - Knack)

Een horeca-ondernemer maakt zich boos wanneer hij op het RTL-journaal een interview ziet met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). Op de achtergrond lijken immers obers te zien achter een bar. Het blijken echter geen kelners, maar bodes/deurwachters die water en koffie afruimen na een Kamercommissievergadering. [naar artikel]


15. ‘Mensen gaan zich niet blijven opsluiten’: zo wil horeca op 1 april deuren weer openen (25/02/2021 - De Morgen)

Met het ‘Safe Spring’-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden – klanten in kleine groepjes, FFP2-maskers voor obers en CO2-meters in elke zaak – te openen. ‘Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen.’ [naar artikel]


16. Pas geopende Bar Eduard haalt toog uit Spanje: “Hemingway hing aan deze toog” (09/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

De pas geopende Bar Eduard in het oude station van Hove herbergt een literair relikwie. De toog stond in een Spaans dorpscafé, maar toevallig hing Ernest Hemingway er vaak aan de toog. De ‘kaping’ van de toog veroorzaakte deining in de plaatselijke pers en politiek. [naar artikel]


17. In dit buurland mag je geen mondmasker aan je achteruitkijkspiegel hangen (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nu mondmaskers steeds meer gemeengoed worden, hangen sommige automobilisten ze aan de binnenspiegel van hun auto zodat ze het niet vergeten bij het... [naar artikel]


18. 5 uitbaters over de heropening van hun café of restaurant: “Mondmasker verbergt glimlach van obers” (07/06/2020 - VRT NWS)

Morgen mogen cafés en restaurants opnieuw de deuren openen, nadat ze bijna 3 maanden dicht zijn gebleven door de coronacrisis. Al zal een restaurant- of cafébezoek er niet meteen aan toegaan zoals we dat gewoon zijn: tafels staan minstens 1,5 meter uit elkaar, obers dragen een mondmasker en om 1 uur ’s nachts moet de zaak dicht. VRT NWS laat 5 horeca-uitbaters aan het woord die opgelucht zijn dat ze vanaf morgen opnieuw klanten mogen verwelkomen. [naar artikel]


19. Een halve marathon en méér! Drie obers tonen hun stappenteller na eerste dagen bediening op terras: “Ik maak er de mensen content mee” (13/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

“22,5 kilometer? Da’s meer dan een halve marathon! Dat zou ik nóóit lopen.” Horeca is sowieso topsport, maar nu enkel de terrassen mogen openen en die vaak ook groter zijn, lopen de obers zich nog meer de benen vanonder hun lijf. Drie van hen tonen ons hun stappenteller en vertellen over de fysieke ongemakken. “De hele tijd op en af: dat voel je” [naar artikel]


20. Van obers met mondmaskers tot (half)open grenzen: dit verandert er binnenkort (03/06/2020 - Knack)

De Nationale Veiligheidsraad voerde een hele resem versoepelingen door. Hieronder een overzicht. [naar artikel]


21. Zal de strengere mondmaskerplicht ons redden? En zou het niet beter zijn mondmaskers op straat altijd te verplichten? (23/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Mondmaskers zijn vanaf zaterdag niet enkel in winkels, bioscopen, bibliotheken en musea verplicht, maar ook op markten, braderijen en in de horeca... [naar artikel]


22. Café Foli-A: “De nachtclub van Retie en omstreken” (08/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een bodyshot op de toog, de ziel uit uw lijf dansen op de Desselse Prince of meewiegen op de Kempense Dylan. In Café Foli-A in Retie kan het allemaal. Al houdt niets u tegen om gewoon aan de toog gemaakt van sigarenkistjes te gaan hangen. “Dit is de nachtclub van Retie.” [naar artikel]


23. Gaat de strengere mondmaskerplicht ons redden? En zou het niet beter zijn om mondmaskers op straat altijd te verplichten? (23/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Mondmaskers zijn vanaf zaterdag niet enkel in winkels, bioscopen, bibliotheken en musea verplicht, maar ook op markten, braderijen en in de horeca... [naar artikel]


24. Horeca betaalt het slechtst, en nu is fooi ook al in vrije val: “Klanten zeggen bij het betalen niet meer ‘laat het verschil maar zitten’” (29/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

De horeca is volgens cijfers de slechts betalende sector. Bovendien is volgens obers en barpersoneel de fooi in vrije val. “Mijn drinkgeld evenaarde vroeger soms bijna mijn loon. Nu krijgen ze amper nog iets.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!